Ana Sayfa   |   Görüntülü Dersler  |  Sesli Dersler   |  Kur'an Araþtýrmalarý   |  Ýlmi YAZILAR   |  Aile Eðitim Yazýlarý   |  Çocuk Eðitimi Yazýlarý   |  Yazarlar  |  Ýletiþim

Kur`an-i Kerim ve Mealleri

Namaz Sureleri Tefsiri

Cuma (Tefsir) Dersleri

Hadis Dersleri

Cami Dersleri

Hz. Peygamberin Hayatý (s.a.v)

Ýnsaný Tanýmak (Radyo)

Tv Programlarý

Seminer ve Konferans

Kýsa Dersler

Özel Konular

Fýkhi Konular

Aile Eðitim Seminerleri

Foto Galeri

Üyelik Giriþi

Kull. Adı

:

Şifre

:
   

Ücretsiz Üyelik
Şifremi Unuttum

Güncel Videolar

Eðitimcilere ÖZEL
Gazze Duasý
Gençlerle Ýletiþim (Günýþýðý- Reþitpaþa​)
Uyumlu Evlilik Yöntemi (Bulgurlu)

Namaz Vakitleri

Sayaç

Sayac
Tekil (Bugün) 2679
Toplam 16408915
En Fazla 25928
Ortalama 2706
Üye Sayýsý 1193
Bugün Üye Olan 0
Online Ziyaretci
 
 

TERAVÝH NAMAZI

"Teravih" kelimesi Arapça, "Terviha"nýn çoðuludur ve "oturmak, istirahat etmek'"
06/07/2015
Ramazan ayýnda yatsý namazýndan sonra kýlýnan namaz. "Teravih" kelimesi Arapça, "Terviha"nýn çoðuludur ve "oturmak, istirahat etmek'" anlamýna gelmektedir. Teravih namazý her dört rekatýn sonunda oturulup biraz dinlenildiði için, bu adý almýþtýr (el-Meydaný, el-Lubab, Ýstanbul, (t.y) I, 123).
 
Teravih namazý, kadýn erkek her müslüman için sünnet-i müekkededir. Teravih, orucun sünneti deðil, vaktin sünnetidir. Bir mazereti dolayýsýyla oruç tutamayanlar da teravih namazý kýlarlar.
 
Ramazan gecelerini ihya etmek için kýlýnan Teravih namazý, Kur'an'da zikredilmemektedir. Fakat hakkýnda çok sayýda hadis rivâyet edilmiþtir (Þevkânî, Neylü'l-Evtâr, Mýsýr, (t.y) III, 53). Ebû Hureyre'nin naklettiði bir hadise göre Resulullah (s.a.s), Ramazan gecelerini ihya etmeyi teþvik etmiþ, fakat bunu kesin olarak emretmemiþtir. Bu konuda; "Her kim inanarak ve karþýlýðýný Allah'tan bekleyerek Ramazan'ý ihya ederse, geçmiþ günahlarý baðýþlanýr" (Buharî, Ýman, 25, 27; Müslim, Musafi'in, 173, 176; Ýbn Mace, Ýkametu's-Salâ, 173; Tirmizî, Savm, 83) diye buyurmuþtur. Hadis alimlerinden en-Nevevî, Hz. Muhammed (s.a.s)'in ashabýna Ramazaný ihya etmeyi vacip kýlmadýðýný, fakat mendup olarak emredip teþvik ettiðini, Ýslâm alimlerinin de bunun mendup olduðunda ittifak ettiklerini kaydetmektedir. En-Nevevî, "Ramazaný ihya etmenin, teravih namazýný kýlmakla hasýl olduðunu" da zikretmektedir. Bu açýdan Hz. Muhammed (s.a.s)'in, "her kim Ramazan'ý ihva ederse" sözü, "her kim geceleri namaz kýlarak Ramazan'ý ihya ederse" þeklinde anlaþýlmalýdýr (en-Nevevî, el-Minhâc, 1924, VI, 39, vd.) Nitekim Abdurrahman b. Avf'ýn naklettiði bir hadiste Hz. Muhammed (s.a.s): Þüphesiz Allah Ramazan orucunu farz kýldý. Ben de Ramazan gecelerini ihya etmeyi sünnet kýldým. Her kim inanarak ve sevabýný Allah'tan bekleyerek Ramazan'ý oruçla, gecelerini namazla ihya ederse, anasýndan doðduðu gün gibi günahlarýndan temizlenmiþ olur" buyurmaktadýr. (Ýbn Mâce, Ýkametu's-Salâ, 173; Ýbn Hanbel, I, 191, 195).
 
"Resulullah (s.a.s) Ramazanda mescitte gece bir namaz kýldý. Sahabenin çoðu da onunla birlikte o namazý kýldý. Ýkinci gece yine ayný namazý kýldý. Bu kez O'na tabi olarak ayný namazý kýlan cemaat daha fazla oldu. Üçüncü gece Hz. Muhammed (s.a.s) mescit'e gitmedi. Orayý dolduran cemaat onu bekledi. Resulullah (s.a.s) ancak sabah olunca mescide çýktý ve cemaata þöyle buyurdu:
 
"Sizin cemaatla teravih namazýný kýlmaya ne kadar arzulu olduðunuzu görüyorum. Benim çýkýp, size namazý kýldýrmama engel olan bir husus da yoktu. Ancak ben size, teravih namazýnýn farz olmasýndan korktuðum için çýkmadým" (Buharî, Teheccud, 57).
 
Ebû Zer (r.a)'dan nakledildiðine göre, Resulullah (s.a.s) Ramazan ayýnýn sonuna doðru bazý gecelerde ahsabýna, gecenin üçte birini geçinceye kadar teravih namazýný kýldýrmýþtýr (Ýbn Mâce, Ýkametu's-Salâ, 173).
 
Ebû Hureyre (r.a)'nýn naklettiði bir baþka hadiste de Rasûlüllah (s.a.s)'in Ramazan ayýnda, ashabtan bir grubu, Ubey b. Kab (r.a)'ýn arkasýnda cemaatle namaz kýlarken gördü ve "Doðru yapýyorlar, yaptýklarý þey ne güzeldir" diyerek tasvip ettikleri haber verilmiþtir (Ebû Dâvud, Ýkâmetu's-Salâ, 190).
 
Yine Hz. Âiþe validemiz (r.a) Hz. Peygamber (s.a.s)'in kýldýðý teravih namazý hakkýnda þu bilgileri vermiþtir:
 
"Allah'ýn elçisi ne Ramazanda, ne de diðer zamanlarda on bir rekattan fazla namaz kýlmazdý. Dört rekat namaz kýlardý ki, güzelliði ve uzunluðunu anlatamam! Nihayet üç rekat daha kýlardý. Bir defasýnda, Ey Allah'ýn Resulu! Vitir namazýný kýlmadan uyuyor musun? diye sorduðumda "Ey Âiþe! Benim gözlerim uyur, fakat kalbim uyumaz" buyurdu" (Buharî, Teheccüd, 1 25).
 
Hanefilere göre, teravih namazýnýn rekât sayýsý Hz. Ömer (r.a)'ýn uygulamasýna dayanýr. Hz. Ömer Mescid-i Nebevî'de halifeliðinin son zamanlarýnda teravih namazýný yirmi rekât olarak kýldýrdý. Dört halife devrinden sonra da kimse teravihin yirmi rekat olarak cemaatla kýlýnmasýna karþý çýkmadý. Alimler bu hususta Hz. Muhammed (s.a.v)'in þu hadisine göre hareket etmiþlerdir: "Benden sonra benim sünnetimden ve raþit halifelerin sünnetinden ayrýlmayýn" (Tirmizî, Ýlim, 16; Ýbn Hanbel, IV, 126). Diðer yandan Abdullah b. Abbas (r.a)'ýn Ramazan ayýnda teravih namazýný yirmi rekat olarak kýldýðý ve arkasýndan da üç rekat vitir namazýný kýldýðý rivâyet edilmiþtir. Ýmam Ebû Hanife'ye Hz. Ömer (r.a)'ýn bu hususta yaptýðý uygulama sorulunca, þöyle demiþtir: Teravih namazý hiç þüphesiz müekked bir sünnettir. Hz. Ömer, bu namazýn cemaatle ve yirmi rekat kýlýnmasýný þahsi bir ictihadý ile yapmadýðý gibi, bir bid'at olarak da emretmemiþtir. O, kendisinin bildiði þer'î bir esasa ve Hz. Muhammed (s.a.v)'in bir vasiyetine dayanarak böyle yapmýþtýr (et-Tahtavî, Haþiye, 334).
 
Yukarýda iþaret edildiði gibi, teravih namazý erkek ve kadýnlar için sünnet-i müekkede olarak kabul edilmektedir. Hz. Peygamber (s.a.s) bir hadiste: "Allah size Ramazan orucunu farz kýlmýþtýr, ben de size gece namazýný (teravihi) sünnet kýldým" (Ýbn Mâce, Ýkametü's, Salâ, 173; Ýbn Hanbel, I,191 vd.) diyerek buna iþaret buyurmuþtur .
 
Nakledilen bütün bu rivâyetlere göre teravih namazýnýn sekiz rekatýnýn müekked sünnet olduðunda þüphe yoktur. Ýbnu'l-Humam gibi bazý alimler, sekiz rekattan fazlasýnýn müstahap olduðunu söylemiþlerdir. Bu durum, yatsý namazýndan sonra dört rekat nafile namaz kýlmanýn müstahap oluþuna benzer ki, bunun ilk iki rekatý müekked sünnet olur (Ýbnu'l-Humâm, Fethü'l-Kadîr, Mýsýr, 1315, I, 333 vd.).
 
Teravih namazý, Ramazan ayýna mahsustur; vakti, tercih edilen görüþe göre, yatsý namazýndan sonradýr, sabah namazýnýn vaktine kadar devam eder. Vitir namazý teravih namazýndan sonra kýlýnýr. Ancak teravih namazýndan önce kýlýnmasýnda da herhangi bir sakýnca yoktur. Ancak teravih namazý yatsý namazýndan önce kýlýnmaz. Kýlýndýðý takdirde, iâdesi gerekir. Bu namazýn gece yarýsýndan veya gecenin üçte birinden sonraya tehir edilmesi müstehaptýr. En saðlam görüþe göre, teravihte cemaat olmak sünnet-i kifâyedir. Yani bir mescitte hiç kimse teravihi cemaatle kýlmazsa, hepsi günahkâr olur. Teravih namazý tek baþýna kýlýnabilir. Fakat cemaatle kýlýnmasý daha faziletlidir. Teravih namazýna, yarýsýnda yetiþen kimse, önce yatsý namazýnýn farzýný kýlar ve daha sonra teravih namazýný kýlmak için imama uyar. Eksik kalan teravih rekatlarýný, daha sonra kendisi tamamlar. Hatim ile teravih namazýný kýlmak sünnettir.
 
Teravih namazýnýn kazasý yoktur. Bilindiði gibi farz ve vacip namazlar kaza edilirler.
 
Teravih namazýný, her iki rekatta bir selâm vererek on selâm ile bitirmek daha faziletlidir. Dört rekatta bir selam vermek de caizdir. Fakat bu þekilde kýlmak mekruhtur.
 
Teravih namazýný kýlarken, iki rekatta bir selâm verilse, normal olarak akþam namazýnýn iki rekat sünneti gibi ve dört rekatta bir selâm verilse, yatsý namazýnýn dört rekat sünneti gibi kýlýnýr. Baþlarken ve her iki rekatýn baþýnda "Sübhâneke", "Ezûzübesmele" ve her oturuþta "et-Tahiyyat" ile "Salli-barik" dualarý okunur. Cemaatle kýlýnýnca, cemaat hem teravihe, hem de imama uymaya niyet eder. Ýmam teravih namazýný sesli olarak kýldýrýr (el-Kasânî, Bedai'us-Sanâyi', Beyrut, 1974, I, 288; Tahtavî, Haþiye, 335 vd).
 
Teravih namazý, diðer namazlara nispetle biraz seri kýlýnýr. Ama bu, harflerin mahreci anlaþýlmayacak þekilde bozuk bir telaffuzla kýlýnabilir anlamýna gelmez. Bu bakýmdan teravih namazýnýn normalin dýþýndaki bir þekilde acele kýlýnmasý mekruhtur. Namazýn rükünlerini yerine getirirken de acele edilmez. Kelimeleri tane tane okumak, mahreçlere dikkat etmek ve rükünleri gerektiði gibi yerine getirmek gerekir.
 
Teravih namazý hatimle kýlýnmayan camilerde, herhangi bir yanlýþlýða meydan vermemek ve cemaatýn da kýsa sureleri iyice ezberlemelerini saðlamak için, "Fil sûresi"nden sonraki sureleri okumakta yarar vardýr. Bu durumda imam, rekat sayýlarýnda da tereddüde düþmekten korunmuþ olur. (Ýbn Abidîn, Reddu'l-Muhtar, II, 44; vd., Vekbe ez-Zuhaylî, el-Fýkhu'l-Ýslâmî, Dimaþk, 1989, II, 72).
 
Nureddin TURGAY / ÝSLAM ANSÝKLOPEDÝSÝ
 

Bu yazý 3578 defa okunmuþtur...

Yorum Ekle

Yazdýr

YORUM LÝSTESÝ

KATEGORÝDEKÝ DÝÐER HABERLER

n

12/02/2024 - 10:58 ÜMMET OLMAK

n

27/11/2023 - 09:29 ÝMAN VE SAMÝMÝYET

n

08/08/2022 - 10:21 ÝSLAM’IN ASLÝ KAYNAKLARINI DOÐRU ANLAMANIN YÖNTEMÝ ÜZERÝNE

n

04/10/2021 - 11:28 KÖTÜLÜKLERDEN ALIKOYAN NAMAZ HANGÝ NAMAZDIR?

n

24/05/2021 - 03:53 GERÇEK KIYMET ÖLÇÜSÜ:  SALÝH VE BAKÝ AMEL

n

05/04/2021 - 08:34 FELSEFENÝN ÇALDIÐI ÝNSANLAR

n

08/03/2021 - 11:02 TEVHÝDDEN HÝDAYETE  NEBEVÝ RÝSALET

n

12/01/2021 - 11:25 ÝÞTE TOPLUMUMUZUN HÂLÝ BU

n

06/10/2020 - 02:15 PEYGAMBER EFENDÝMÝZÝN HÝCRET YOLCULUÐU

n

06/10/2020 - 11:27 ÞEHÝTLER ÖLMEZ!

n

31/08/2020 - 04:09 SONUÇLARI ÝTÝBARIYLA ÝSTÝÐFAR VE TÖVBE / Dr. Abdülkadir ERKUT

n

06/07/2020 - 09:49 GENÇLÝK NEREYE GÝDÝYOR? / Abdülhamit Kahraman

n

25/06/2020 - 10:51 ÞÝMDÝ TAM ZAMANI / Abdülhamit Kahraman

n

18/05/2020 - 12:33 CÂMÝLER KAPATILDI  CUMALAR KALDIRILDI AMA.. / Abdülhamit Kahraman

n

23/04/2020 - 04:29 RAMAZANDA HAYATIN VE ÖLÜMÜN MUHASEBESÝNÝ YAPMAK / Dr. Muhlis AKAR 

n

23/04/2020 - 02:47 ÞEHR-Ý RAMAZAN VE SORUMLULUK BÝLÝNCÝ / Prof. Dr. Ramazan ALTINTAÞ

n

06/04/2020 - 10:26 HER HÂLÝMÝZE ÞÜKREDEBÝLMEK / Dr. Lamia LEVENT ABUL

n

30/03/2020 - 10:30 KULLUÐUN EN GÜZEL KIVAMI: ÝHSAN / Prof. Dr. Safi ARPAGUÞ

n

16/12/2019 - 10:13 HZ. PEYGAMBER (S.A.S.) DÖNEMÝNDE ÝLÝM / Prof. Dr. Þakir GÖZÜTOK

n

30/08/2019 - 10:56 HARAMDAN HELALE HÝCRET ETMEK

n

29/08/2019 - 02:59 ZÝKÝR: KALPLERÝ DÝRÝLTEN ÝKSÝR

n

17/12/2018 - 01:05 ALLAH’A YÖNELÝÞ BÝLÝNCÝNÝ TAZELEME: TÖVBE

n

17/12/2018 - 12:56 MANEVÝ ARINMA: TÖVBE

n

19/11/2018 - 10:47 Ýnancý kuþanan gençler

n

19/11/2018 - 10:42 Hz. Peygamberi Gençlere Anlatabilmek

n

17/10/2018 - 03:38 Mescitlerde Namaz Kýlmak ve Takva Sahibi Ýmam Olmak

n

30/03/2018 - 12:31 DEÝZMÝ VE ATEÝZMÝ BESLEYEN ÖNEMLÝ BÝR FAKTÖR ÝBADETSÝZLÝ

n

29/03/2018 - 12:11 MÜSLÜMANLARIN ÝLK KIBLESÝ MESCÝD-Ý AKSA VE MÜBAREK ÞEHÝR KUDÜS

n

04/01/2018 - 10:52 NEFÝS ÝLE MÜCADELE CÝHAD-I EKBER

n

03/01/2018 - 11:14 DÝNÎ TEBLÝÐDE DÝL VE ÜSLUP NASIL OLMALIDIR?

n

14/11/2017 - 11:22 HZ. PEYGAMBER’Ý GÜNÜMÜZ ÝNSANINA DOÐRU ANLATMAK

n

02/10/2017 - 04:02 ÝNSAN ONURU VE ALLAH’A KULLUK

n

02/10/2017 - 03:31 ASIL DÝN AÞIRI YORUM

n

02/10/2017 - 03:08 DÝN GÜVENLÝÐÝ BAÐLAMINDA DÝNÝN DOÐRU ANLAÞILMASI VE YORUMLANMASI

n

19/08/2017 - 09:04 Kurban ya da Baþýndan Serçe Geçen Bir Çocuktur  ÝSMAÝL

n

12/07/2017 - 10:42 ÝNSANLIÐA KARÞI EN BÜYÜK GÜNAH:  FÝTNE

n

13/06/2017 - 12:14 RAMAZAN MEKTEBÝ

n

13/06/2017 - 12:07 EMANET AHLAKI

n

13/06/2017 - 11:59 RAMAZAN MEDENÝYETÝ

n

19/04/2017 - 03:16 HZ. PEYGAMBER VE GÜVEN TOPLUMU: DARU'S-SELAM

n

28/03/2017 - 02:41 SANAL DÜNYA VE  DEÐÝÞEN MAHREMÝYET

n

17/02/2017 - 03:17 PARALEL DÝNLERÝ KÝMLER SEVER

n

17/02/2017 - 12:40 “HADÝS ÝLMÝ”NÝN ÝSLÂMÎ ÝLÝMLER ARASINDAKÝ YERÝ

n

13/02/2017 - 12:17 KALPLERÝNDE MARAZ BULUNANLAR: MÜNAFIKLAR

n

01/02/2017 - 11:12 TEFRÝKAYA DÜÞENLER GÝBÝ OLMAYIN

n

29/12/2016 - 10:25 BÝR GÜVEN ABÝDESÝ:  Muhammedü’l-Emin

n

19/12/2016 - 04:10 Fitne ve Fesadýn Baþka Bir Versiyonu: ÝFTÝRA VE SUÇLAMA

n

18/10/2016 - 11:53 Bir Mektep Olarak CAMÝ

n

26/09/2016 - 11:04 Peygambersiz Ýslam Söylemi

n

22/09/2016 - 12:08 VÝCDANIMIZIN "Selfie"SÝNÝ ÇEKEBÝLÝR MÝYÝZ ?

n

21/09/2016 - 02:57 Boþ Vakit mi Dediniz?

n

10/08/2016 - 01:00 RASULULLAH (S.A.S.) BÖYLE BUYURDU

n

10/08/2016 - 12:44 Narsisistik Kiþilik

n

14/06/2016 - 11:32 Ramazanda Gönülden Tevhidi Yaþamak

n

06/06/2016 - 02:55 Kur’an Ýkliminde Ýyiliklerle Dinamik Bir Hayat Ýnþasý

n

02/06/2016 - 04:44 Ramazan ve iYiLiK

n

02/05/2016 - 12:25 HZ. PEYGAMBER’ÝN MESAJINI DOÐRU ANLAMAK

n

08/04/2016 - 03:14 Yoðunlaþmýþ Ýbadet Mevsimi: “Üç Aylar”

n

24/03/2016 - 10:35 DUANIZ OLMASA

n

24/03/2016 - 10:31 SAHÂBE’NÝN PEYGAMBER SEVGÝSÝ

n

01/02/2016 - 11:48 ZÂLÝME HAKKI SÖYLEMEK

n

19/01/2016 - 04:35 ZOR ZAMANDA Müslüman Olmak

n

18/01/2016 - 02:04 Huzurda Huþu ile Durmak

n

18/01/2016 - 01:22 Alný Secdeye Varan Simalar

n

14/12/2015 - 11:41 HZ. ALÝ (Ö: 40/660)’NÝN KUR’AN-I KERÝM ANLAYIÞI

n

01/12/2015 - 02:21 SAHÂBE’NÝN PEYGAMBER SEVGÝSÝ

n

26/11/2015 - 02:10 Namaz: Divan-ý Ýlahîde Durup Tevhide Ermektir

n

19/11/2015 - 03:13 Kur’an ve Sünnet Perspektifinden Bilgi AHlAKI

n

19/11/2015 - 03:11 Ýlim, Marifet ve Hikmet Ýliþkisi

n

22/10/2015 - 12:39 Söz mü Sükût mu?

n

09/10/2015 - 02:23 Haccýn Evrensel Boyutu

n

07/09/2015 - 04:20   KURBAN

n

07/09/2015 - 04:14 Mescitler Arasýnda Mescid-i Aksa’ya Dair

n

06/07/2015 - 12:25 SADAKA-Ý FITIR

n

06/07/2015 - 12:23 TERAVÝH NAMAZI

n

23/06/2015 - 03:48 Þeytanýn Telkini VESVESE

n

19/06/2015 - 04:50 RAMAZAN

n

15/06/2015 - 06:11 Kardeþlik ve Dostluða Açýlan Pencere SELAM

n

15/06/2015 - 03:24 Vücutta Dolaþan Sinsi Düþman: Þeytan

n

12/06/2015 - 03:38 Ýnsanýn Temel Bir Zaafý

n

12/06/2015 - 03:07 Mültecilere Hicret Yurdu            ya da Muhacire Ensar Olmak

n

06/05/2015 - 02:27 DERÝN BÝR MUHALEFET

n

27/04/2015 - 12:31 Merhameti Kuþanmak

n

27/04/2015 - 12:30 Þiddet Karþýsýnda rahmet Peygamberi 

n

17/01/2015 - 04:13 HADÝSLERÝN DOÐRU ANLAÞILMASINDA VE YORUMLANMASINDA TAKÝP EDÝLECEK YÖNTEM

n

23/12/2014 - 04:13 Müslümanýn Varlýkla Ýmtihaný

n

23/12/2014 - 04:12 Ýslami Bakýþla Varlýk ve Servet Algýmýz

n

16/12/2014 - 02:50 SÜNNET VAHÝY ÝLÝÞKÝSÝ

n

27/10/2014 - 03:06 Sabýr-Sâbir

n

24/10/2014 - 04:08 Hz. Peygamber ve Genç Sahabiler

n

24/10/2014 - 03:59 Okunmasý Gerekenler (12)

n

24/10/2014 - 03:53 Ýslam’ýn Gençlik Tasavvuru

n

04/07/2014 - 03:29 BORÇ ve KARZ-I HASEN

n

30/06/2014 - 04:46 Ramazan Ýklimi ve Helal Kazanç Bilinci

n

09/06/2014 - 11:33 ATÂLETÝ TATÝL ZANNETMEK

n

05/05/2014 - 02:42 HZ. PEYGAMBER (S.A.S.)’ÝN ADÂLET ANLAYIÞI

n

09/04/2014 - 02:07 BÝR YÖNETÝCÝ OLARAK RASULULLAH

n

21/03/2014 - 04:40 Allah’ýn Korumasýný Hak Etmenin Yolu: Sabah Namazý

n

10/02/2014 - 02:47 Deðerini Bilemediðimiz Ýki Eþsiz Nimet: Saðlýk ve Boþ Zaman

n

04/10/2013 - 05:02 “Hakikat”in Nihai Temsilcisi:  Hz. Muhammed (s.a.s.) 
 

Site Ýçi Arama

19 Cemâziye'l-Evvel 1446 |  21.11.2024

Bir Ayet

Bismillahirramanirrahim

Ýman edenler ve salih amellerde bulunanlar da, Rableri onlarý imanlarý dolayýsýyla altýndan ýrmaklar akan, nimetlerle donatýlmýþ cennetlere yöneltip-iletir (hidayet eder).

( Yûnus sûresi - 9)

Bir Hadis

Numan Ýbnu Beþir (ra) anlatýyor:

Resulullah (sav) buyurdular ki:

“Duâ, ibâdettir.” Sonra þu âyeti okudu:“Rabbiniz þöyle buyurdu: Bana duâ edin, kabul edeyim.Çünkü bana ibâdeti býrakýp büyüklük taslayanlar aþaðýlanarak cehenneme gireceklerdir.” (Mü'min - 60) buyurmuþlardýr.”




Ebu Davud, Salat 358

Bir Dua

"Rabbim, bana verdiðin nimetler adýna, artýk suçlu günahkarlara destekçi olmayacaðým."

Hz. Musa'nýn Duasý (Kasas Suresi 17)

Hikmetli Söz

Ruha ümitsizlik denilen
o lanetli hastalýk çöktü
mü, artýk vücutta
hareket imkâný,
çalýþma imkâný, gayret
gösterme imkâný
kalmaz.

Canlý yayýn

Ýslam Ansiklopedisi

  Tasarým : Networkbil.NET

@2008 kuraniterbiye.Com