Ana Sayfa   |   Görüntülü Dersler  |  Sesli Dersler   |  Kur'an Araþtýrmalarý   |  Ýlmi YAZILAR   |  Aile Eðitim Yazýlarý   |  Çocuk Eðitimi Yazýlarý   |  Yazarlar  |  Ýletiþim

Kur`an-i Kerim ve Mealleri

Namaz Sureleri Tefsiri

Cuma (Tefsir) Dersleri

Hadis Dersleri

Cami Dersleri

Hz. Peygamberin Hayatý (s.a.v)

Ýnsaný Tanýmak (Radyo)

Tv Programlarý

Seminer ve Konferans

Kýsa Dersler

Özel Konular

Fýkhi Konular

Aile Eðitim Seminerleri

Foto Galeri

Üyelik Giriþi

Kull. Adı

:

Şifre

:
   

Ücretsiz Üyelik
Şifremi Unuttum

Güncel Videolar

Eðitimcilere ÖZEL
Gazze Duasý
Gençlerle Ýletiþim (Günýþýðý- Reþitpaþa​)
Uyumlu Evlilik Yöntemi (Bulgurlu)

Namaz Vakitleri

Sayaç

Sayac
Tekil (Bugün) 555
Toplam 16166238
En Fazla 25928
Ortalama 2694
Üye Sayýsý 1177
Bugün Üye Olan 0
Online Ziyaretci
 
 

RAMAZAN

Kameri aylardan dokuzuncusunun ismi. Müslümanlarýn oruç tutmakla mükellef olduklarý, dinimizce yüce ve kutsal kabul edilen ay.
19/06/2015
Ramazan, arapça bir kelimedir. Bu mübarek ay'a Ramazan isminin verilmesindeki hikmet þöyle belirtilmiþtir:
 
1- Yaz sonunda, güz mevsiminin evvelinde yaðýp yeryüzünü tozdan temizleyen yaðmur manasýna "ramdâ" kelimesinden alýnmýþtýr. Bu yaðmurun yeryüzünü temizlediði gibi, Ramazan ay'ý da müminleri günah kirlerinden temizler. Nitekim bir hadis-i þerifte Peygamber Efendimiz (s.a.s); Kim inanarak ve alacaðý sevabý Allah'tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa, geçmiþ günahlarý baðýþlanýr" (Buhârî, Savm, VI) buyurmuþtur.
 
2- Güneþin þiddetli hararetinden taþlarýn yanýp kýzmasý anlamýna olan "ramad" kelimesinden alýnmýþtýr. Böyle kýzgýn yerde yürüyenin ayaklarý yanar, zahmet ve meþakkat çeker. Bunun gibi oruç tutan kimse de açlýk ve susuzluðun hararetine katlanýr, meþakkat çeker, içi yanar. Kýzgýn yer orada yürüyenlerin ayaklarýný yaktýðý gibi, Ramazan da müminlerin günahlarýný yakar, yok eder.
 
3- Kýlýcýn namlusunu veya ok demirini inceltip keskinleþtirmek için yalabýk iki taþýn arasýna koyup döðmek anlamýna olan "ramd" dan alýnmýþtýr. Bu ay'a Ramazan isminin verilmesi de Araplarýn bu ayda silahlarýný bileyip hazýrladýklarýndan dolayýdýr (bk. M. Hamdi Yazýr, Hak Dini Kur'an Dili, (t.y), I, 643-4).
 
Ramazan ay'ýna "on bir ayýn sultaný" denilmiþtir. Bu ayýn özelliklerini þöyle sýralayabiliriz:
 
1- Kur'an-ý Kerim'de ismi açýk olarak geçen tek ay Ramazan ayýdýr.
 
2- Kur'an-ý Kerim bu ay içerisinde indirilmiþtir. Yüce Rabbimiz; Ramazan ay'ý öyle bir aydýr ki, insanlara doðru yolu gösteren, hidayeti ve hakký batýldan ayýrmayý açýklayan Kur'an, bu ayda indirildi" (el-Bakara, 2/185) buyurmuþtur.
 
3- Kur'an-ý Kerim'de, "bin aydan daha hayýrlý" olduðu belirtilen Kadir gecesi bu ay içerisindedir.
 
4- Dinimizin beþ temelinden biri olan oruç ibadeti bu ayda üzerimize farz kýlýnmýþtýr. Kur'an-ý Kerim'de; "Sizden kim bu aya yetirirse oruç tutsun" (el-Bakara, 2/185) buyurulur. Ramazan ay'ý girince þartlarýný taþýyan kimselere oruç farz olur (bk. Oruç). Ramazarý ayýnýn girmesi iki durumdan biriyle sabit olur:
 
a- Ramazan hilalinin görülmesiyle (bk. Ru'yet-i Hilal),
 
b- Hilal her hangi bir sebepten dolayý görülemezse, Þaban ay'ý otuza tamamlanarak Ramazan orucuna baþlanýr. Hz. Peygamber (s.a.s) bu konuda þöyle buyurmuþtur: "Ramazan ayýnýn hilalini görünce oruç tutunuz (Þevval ayýnýn) hilalini görünce iftar ediniz, oruç tutmayý býrakýnýz. Þayet gök yüzü kapalýysa Þaban ayýnýn günlerini otuza tamamlayýnýz" (Buhari, Savm, 5,11).
 
5- Fýtýr sadakasý vermek bu aya mahsus bir ibadettir (bk. Fýtýr Sadakasý).
 
6- Teravih namazý da bu ay'a mahsus ibadetlerimizdendir. Ebû Hüreyre (r.a)'dan þöyle rivayet edilmiþtir:
 
"Resulullah (s.a.s)'in Ramazan hakkýnda þöyle buyurduðunu iþittim: Kim inanarak ve sevabýný umarak Allah rýzasý için teravih namazý kýlarsa geçmiþ günahlarý baðýþlanýr" (Buhârî, Teravih,I; ayrýca bk. Teravih).
 
7- Ýtikafa girmek: Ramazan ay'ýnýn son on gününde itikafa girmek sünnettir. Hz. Peygamber (s.a.s) Ramazan'ýn son on gününde daha çok ibadet ve taatta bulunurdu. Hz. Âiþe validemizden þöyle rivayet edilmiþtir:
 
"Resulullah (s.a.s) Ramazan ayýnýn son on günü girince elini eteðini toplar, geceyi ihya eder ve ev halkýný uyandýrýrdý" (Buhari, Kadr, V). Yine Hz. Âiþe (r.a.) dan þöyle rivayet edilmiþtir: "Hz. Peygamber (s.a.s) Ramazan'ýn son on gününde vefatýna kadar itikafa girdi. Ýrtihalinden sonra da zevceleri itikafa devam ettiler" (Buhari, Ýtikaf I).
 
8- Ramazan ayýnda Kur'an-ý Kerim'i okumak, hayýr ve hasenatta bulunmak: Ýbn Abbas (r.a.) dan þöyle rivayet edilmiþtir: "Resulullah (s.a.s) insanlarýn en cömerdi idi. Onun bu cömertliði Ramazan ay'ý girip de kendisiyle Cebrail (a.s.) karþýlaþtýðý zaman daha da artardý. Cebrail (a.s.) Ramazan ay'ý çýkýncaya kadar her gece Resulullah (s.a.s) ile buluþup, Resulullah (s.a.s) Kur'an'ý arzeder (okur) du. Resulullah (s.a.s) Cebrail (a.s) ile buluþtuðunda insanlara rahmet getiren rüzgardan daha cömert, daha faydalý olurdu" (Buhari, Savm, 7).
 
Hadis-i þeriften Ramazan ayýnda Kur'an-ý Kerim'i hatmetmenin sünnet olduðu anlaþýldýðý gibi, gücü yetenlerin çokça sadaka vermeleri, hayýr ve hasenatta bulunmalarýnýn da sevap olduðu anlaþýlmaktadýr. Enes (r.a)'dan rivayet edildiðine göre Hz. Peygamber (s.a.s)'e; "Hangi sadaka daha faziletlidir?" diye sorulunca, "Ramazan ayýnda verilen sadaka" buyurmuþtur (Tirmizi, Zekat, 28).
 
Ramazan ay'ý dinimizce en faziletli ve mukaddes bir aydýr. Bu konuda Peygamber Efendimiz (s.a.s)'den bir takým hadis-i þerifler rivayet edilmiþtir:
 
Ebû Hureyre (r.a)'dan Resulullah (s.a.s)'in þöyle buyurduðu rivayet edilmiþtir: "Ramazan ay'ý girince göklerin kapýsý (baþka bir rivayette Cennetin kapýlarý) açýlýr, Cehennemin kapýlarý kapanýr, þeytanlar zincire vurulur" (Buhari, Savm, V).
 
Cabir b. Abdullah Resulullah (s.a.s)'in þöyle buyurduðunu rivayet etmiþtir:
 
"Ümmetime Ramazan ayýnda beþ þey verilmiþtir ki bunlar benden önceki hiç bir peygambere verilmemiþtir":
 
1- Ramazan ayýnýn ilk gecesi olunca Allah Teala ümmetime (rahmet bakýþýyla) bakar. Allah her kime (rahmet bakýþýyla) bakarsa ona ebedi olarak azab etmez.
 
2- Akþamladýklarýnda aðýzlarýnýn kokusu Allah katýnda misk kokusundan daha güzeldir.
 
3- Melekler her gün ve gece onlara istiðfar ederler,'Allah'tan baðýþlanmalarýný dilerler.
 
4- Allah Teala Cennetine emredip; "Kullarým için hazýrlanýp süslen. Onlarýn dünya meþakkatlerinden kurtulup, benim yurduma ve ihsanýma istirahat için gelmeleri yaklaþtý" buyurur.
 
5- Gecenin sonu olunca, Allah hepsini baðýþlar. Orada bulunanlardan biri; "O gece Kadir gecesi midir?" deyince: "Hayýr, çalýþanlarý görmüyor musun? Onlar çalýþýp iþlerini bitirince kendilerine ücretleri tam olarak ödenir" buyurdu (Beyhaki'den naklen et-Tergîb, II, 92).
 
Ubade b. es-Samit (r.a)'dan: Resulullah (s.a.s) Ramazan ay'ýnýn yeni girdiði bir gün þöyle buyurdu:
 
"Size bereket ayý Ramazan geldi. Bu ayda Allah sizi kuþatýp rahmetini indirir. Günahlarý baðýþlayýp, dualarý kabul eder. Allah bu ayda sizin hayýr hususunda yarýþmanýza bakar ve sizinle meleklerine karþý iftihar eder. Allah'a hayýr ameller takdim ediniz. Þaki, günahkar, bu ayda Allahýn rahmetinden mahrum olan kimsedir" (Taberani'den naklen et-Tergîb, II, 99).
 
Ýbn Hüzeyme'nin naklettiðine göre Selman (r.a) þöyle anlatmýþtýr; Resulullah (s.a.s) bir Þaban ayýnýn son gününde bize þöyle hitab etti:
 
"Ey insanlar! Yüce ve mübarek bir ay'ýn gölgesi üzerinize bastý. O ayda bir gece vardýr ki bin aydan daha hayýrlýdýr. Allah o ayda oruç tutmayý farz kýldý. Geceleyin ibadet yapmayý (teravih) kýlmayý nafile kýldý. O ayda bir hayýr iþleyen kimse diðer aylarda bir farz iþlemiþ gibi olur. O ayda bir farz iþleyen ise diðer aylarda yetmiþ farz iþleyen gibidir. O, sabýr ay'ýdýr, sabrýn karþýlýðý ise Cennettir. O, yardýmlaþma ay'ýdýr. O ayda müminin rýzký bollaþtýrýlýr. O ayda kim bir oruçluyu iftar ettirirse bu, günahlarýnýn baðýþlanmasýna ve Cehennemden kurtulmasýna sebep olur. Ayný zamanda oruçlunun sevabý kadar sevap verilir. Oruçlunun sevabýndan da birþey noksanlaþmaz. " Ashab; "Ya Resulullah! Hepimiz oruçluyu iftar ettirecek bir þey bulamýyoruz" deyince Resulullah (s.a.s):
 
Allah bu sevabý oruçluyu kuru bir hurma ile veya bir yudum su ile ya da bir yudum süt karýþýðý ile iftar ettirene de verir. O öyle bir aydýr ki; evveli rahmet, ortasý maðfiret ve sonu da Cehennem ateþinden kurtuluþtur. O ayda köle ve hizmetçilerinin yükünü hafifleten kimseyi Allah baðýþlar ve Cehennem ateþinden kurtarýr" (et-Tergîb, II, 94-95).
 
ÝSLAM ANSÝKLOPEDÝSÝ / Durak PUSMAZ
 

Bu yazý 3344 defa okunmuþtur...

Yorum Ekle

Yazdýr

YORUM LÝSTESÝ

KATEGORÝDEKÝ DÝÐER HABERLER

n

12/02/2024 - 10:58 ÜMMET OLMAK

n

27/11/2023 - 09:29 ÝMAN VE SAMÝMÝYET

n

08/08/2022 - 10:21 ÝSLAM’IN ASLÝ KAYNAKLARINI DOÐRU ANLAMANIN YÖNTEMÝ ÜZERÝNE

n

04/10/2021 - 11:28 KÖTÜLÜKLERDEN ALIKOYAN NAMAZ HANGÝ NAMAZDIR?

n

24/05/2021 - 03:53 GERÇEK KIYMET ÖLÇÜSÜ:  SALÝH VE BAKÝ AMEL

n

05/04/2021 - 08:34 FELSEFENÝN ÇALDIÐI ÝNSANLAR

n

08/03/2021 - 11:02 TEVHÝDDEN HÝDAYETE  NEBEVÝ RÝSALET

n

12/01/2021 - 11:25 ÝÞTE TOPLUMUMUZUN HÂLÝ BU

n

06/10/2020 - 02:15 PEYGAMBER EFENDÝMÝZÝN HÝCRET YOLCULUÐU

n

06/10/2020 - 11:27 ÞEHÝTLER ÖLMEZ!

n

31/08/2020 - 04:09 SONUÇLARI ÝTÝBARIYLA ÝSTÝÐFAR VE TÖVBE / Dr. Abdülkadir ERKUT

n

06/07/2020 - 09:49 GENÇLÝK NEREYE GÝDÝYOR? / Abdülhamit Kahraman

n

25/06/2020 - 10:51 ÞÝMDÝ TAM ZAMANI / Abdülhamit Kahraman

n

18/05/2020 - 12:33 CÂMÝLER KAPATILDI  CUMALAR KALDIRILDI AMA.. / Abdülhamit Kahraman

n

23/04/2020 - 04:29 RAMAZANDA HAYATIN VE ÖLÜMÜN MUHASEBESÝNÝ YAPMAK / Dr. Muhlis AKAR 

n

23/04/2020 - 02:47 ÞEHR-Ý RAMAZAN VE SORUMLULUK BÝLÝNCÝ / Prof. Dr. Ramazan ALTINTAÞ

n

06/04/2020 - 10:26 HER HÂLÝMÝZE ÞÜKREDEBÝLMEK / Dr. Lamia LEVENT ABUL

n

30/03/2020 - 10:30 KULLUÐUN EN GÜZEL KIVAMI: ÝHSAN / Prof. Dr. Safi ARPAGUÞ

n

16/12/2019 - 10:13 HZ. PEYGAMBER (S.A.S.) DÖNEMÝNDE ÝLÝM / Prof. Dr. Þakir GÖZÜTOK

n

30/08/2019 - 10:56 HARAMDAN HELALE HÝCRET ETMEK

n

29/08/2019 - 02:59 ZÝKÝR: KALPLERÝ DÝRÝLTEN ÝKSÝR

n

17/12/2018 - 01:05 ALLAH’A YÖNELÝÞ BÝLÝNCÝNÝ TAZELEME: TÖVBE

n

17/12/2018 - 12:56 MANEVÝ ARINMA: TÖVBE

n

19/11/2018 - 10:47 Ýnancý kuþanan gençler

n

19/11/2018 - 10:42 Hz. Peygamberi Gençlere Anlatabilmek

n

17/10/2018 - 03:38 Mescitlerde Namaz Kýlmak ve Takva Sahibi Ýmam Olmak

n

30/03/2018 - 12:31 DEÝZMÝ VE ATEÝZMÝ BESLEYEN ÖNEMLÝ BÝR FAKTÖR ÝBADETSÝZLÝ

n

29/03/2018 - 12:11 MÜSLÜMANLARIN ÝLK KIBLESÝ MESCÝD-Ý AKSA VE MÜBAREK ÞEHÝR KUDÜS

n

04/01/2018 - 10:52 NEFÝS ÝLE MÜCADELE CÝHAD-I EKBER

n

03/01/2018 - 11:14 DÝNÎ TEBLÝÐDE DÝL VE ÜSLUP NASIL OLMALIDIR?

n

14/11/2017 - 11:22 HZ. PEYGAMBER’Ý GÜNÜMÜZ ÝNSANINA DOÐRU ANLATMAK

n

02/10/2017 - 04:02 ÝNSAN ONURU VE ALLAH’A KULLUK

n

02/10/2017 - 03:31 ASIL DÝN AÞIRI YORUM

n

02/10/2017 - 03:08 DÝN GÜVENLÝÐÝ BAÐLAMINDA DÝNÝN DOÐRU ANLAÞILMASI VE YORUMLANMASI

n

19/08/2017 - 09:04 Kurban ya da Baþýndan Serçe Geçen Bir Çocuktur  ÝSMAÝL

n

12/07/2017 - 10:42 ÝNSANLIÐA KARÞI EN BÜYÜK GÜNAH:  FÝTNE

n

13/06/2017 - 12:14 RAMAZAN MEKTEBÝ

n

13/06/2017 - 12:07 EMANET AHLAKI

n

13/06/2017 - 11:59 RAMAZAN MEDENÝYETÝ

n

19/04/2017 - 03:16 HZ. PEYGAMBER VE GÜVEN TOPLUMU: DARU'S-SELAM

n

28/03/2017 - 02:41 SANAL DÜNYA VE  DEÐÝÞEN MAHREMÝYET

n

17/02/2017 - 03:17 PARALEL DÝNLERÝ KÝMLER SEVER

n

17/02/2017 - 12:40 “HADÝS ÝLMÝ”NÝN ÝSLÂMÎ ÝLÝMLER ARASINDAKÝ YERÝ

n

13/02/2017 - 12:17 KALPLERÝNDE MARAZ BULUNANLAR: MÜNAFIKLAR

n

01/02/2017 - 11:12 TEFRÝKAYA DÜÞENLER GÝBÝ OLMAYIN

n

29/12/2016 - 10:25 BÝR GÜVEN ABÝDESÝ:  Muhammedü’l-Emin

n

19/12/2016 - 04:10 Fitne ve Fesadýn Baþka Bir Versiyonu: ÝFTÝRA VE SUÇLAMA

n

18/10/2016 - 11:53 Bir Mektep Olarak CAMÝ

n

26/09/2016 - 11:04 Peygambersiz Ýslam Söylemi

n

22/09/2016 - 12:08 VÝCDANIMIZIN "Selfie"SÝNÝ ÇEKEBÝLÝR MÝYÝZ ?

n

21/09/2016 - 02:57 Boþ Vakit mi Dediniz?

n

10/08/2016 - 01:00 RASULULLAH (S.A.S.) BÖYLE BUYURDU

n

10/08/2016 - 12:44 Narsisistik Kiþilik

n

14/06/2016 - 11:32 Ramazanda Gönülden Tevhidi Yaþamak

n

06/06/2016 - 02:55 Kur’an Ýkliminde Ýyiliklerle Dinamik Bir Hayat Ýnþasý

n

02/06/2016 - 04:44 Ramazan ve iYiLiK

n

02/05/2016 - 12:25 HZ. PEYGAMBER’ÝN MESAJINI DOÐRU ANLAMAK

n

08/04/2016 - 03:14 Yoðunlaþmýþ Ýbadet Mevsimi: “Üç Aylar”

n

24/03/2016 - 10:35 DUANIZ OLMASA

n

24/03/2016 - 10:31 SAHÂBE’NÝN PEYGAMBER SEVGÝSÝ

n

01/02/2016 - 11:48 ZÂLÝME HAKKI SÖYLEMEK

n

19/01/2016 - 04:35 ZOR ZAMANDA Müslüman Olmak

n

18/01/2016 - 02:04 Huzurda Huþu ile Durmak

n

18/01/2016 - 01:22 Alný Secdeye Varan Simalar

n

14/12/2015 - 11:41 HZ. ALÝ (Ö: 40/660)’NÝN KUR’AN-I KERÝM ANLAYIÞI

n

01/12/2015 - 02:21 SAHÂBE’NÝN PEYGAMBER SEVGÝSÝ

n

26/11/2015 - 02:10 Namaz: Divan-ý Ýlahîde Durup Tevhide Ermektir

n

19/11/2015 - 03:13 Kur’an ve Sünnet Perspektifinden Bilgi AHlAKI

n

19/11/2015 - 03:11 Ýlim, Marifet ve Hikmet Ýliþkisi

n

22/10/2015 - 12:39 Söz mü Sükût mu?

n

09/10/2015 - 02:23 Haccýn Evrensel Boyutu

n

07/09/2015 - 04:20   KURBAN

n

07/09/2015 - 04:14 Mescitler Arasýnda Mescid-i Aksa’ya Dair

n

06/07/2015 - 12:25 SADAKA-Ý FITIR

n

06/07/2015 - 12:23 TERAVÝH NAMAZI

n

23/06/2015 - 03:48 Þeytanýn Telkini VESVESE

n

19/06/2015 - 04:50 RAMAZAN

n

15/06/2015 - 06:11 Kardeþlik ve Dostluða Açýlan Pencere SELAM

n

15/06/2015 - 03:24 Vücutta Dolaþan Sinsi Düþman: Þeytan

n

12/06/2015 - 03:38 Ýnsanýn Temel Bir Zaafý

n

12/06/2015 - 03:07 Mültecilere Hicret Yurdu            ya da Muhacire Ensar Olmak

n

06/05/2015 - 02:27 DERÝN BÝR MUHALEFET

n

27/04/2015 - 12:31 Merhameti Kuþanmak

n

27/04/2015 - 12:30 Þiddet Karþýsýnda rahmet Peygamberi 

n

17/01/2015 - 04:13 HADÝSLERÝN DOÐRU ANLAÞILMASINDA VE YORUMLANMASINDA TAKÝP EDÝLECEK YÖNTEM

n

23/12/2014 - 04:13 Müslümanýn Varlýkla Ýmtihaný

n

23/12/2014 - 04:12 Ýslami Bakýþla Varlýk ve Servet Algýmýz

n

16/12/2014 - 02:50 SÜNNET VAHÝY ÝLÝÞKÝSÝ

n

27/10/2014 - 03:06 Sabýr-Sâbir

n

24/10/2014 - 04:08 Hz. Peygamber ve Genç Sahabiler

n

24/10/2014 - 03:59 Okunmasý Gerekenler (12)

n

24/10/2014 - 03:53 Ýslam’ýn Gençlik Tasavvuru

n

04/07/2014 - 03:29 BORÇ ve KARZ-I HASEN

n

30/06/2014 - 04:46 Ramazan Ýklimi ve Helal Kazanç Bilinci

n

09/06/2014 - 11:33 ATÂLETÝ TATÝL ZANNETMEK

n

05/05/2014 - 02:42 HZ. PEYGAMBER (S.A.S.)’ÝN ADÂLET ANLAYIÞI

n

09/04/2014 - 02:07 BÝR YÖNETÝCÝ OLARAK RASULULLAH

n

21/03/2014 - 04:40 Allah’ýn Korumasýný Hak Etmenin Yolu: Sabah Namazý

n

10/02/2014 - 02:47 Deðerini Bilemediðimiz Ýki Eþsiz Nimet: Saðlýk ve Boþ Zaman

n

04/10/2013 - 05:02 “Hakikat”in Nihai Temsilcisi:  Hz. Muhammed (s.a.s.) 
 

Site Ýçi Arama

15 Rebîü'l-Evvel 1446 |  19.09.2024

Bir Ayet

Bismillahirrahmanirrahim

Ay'a gelince, biz onun için de birtakým uðrak yerleri takdir ettik; sonunda o, eski bir hurma dalý gibi döndü (döner)

( Yasin Suresi - 39)

Bir Hadis

Resûlullah (s.a.v.) buyurdular ki:

“Sizden her kim kendisi, çoluk çocuðu hakkýnda
korkudan emniyette olur, sýkýntý ve hastalýklardan âfiyette olursa, yanýnda da (helâlinden) günlük yiyeceði bulunursa, sanki dünya kendisine verilmiþ gibi olur.”




Sünen-i Tirmizî

Bir Dua

“Allah’ým! Kötü ahlaktan, nefsânî arzulardan, kötü iþlerden ve ayýp þeylerden beni
uzaklaþtýr.”

(Ýbn Hibbân, Ed’ýye, No: 960)

Hikmetli Söz

Dostlar! Size ‘Dünyayý
olduðu gibi terk
edin’ demiyorum.
‘Günahlarý terk edin’
diyorum. Dünyayý bir
kenara itmek fazilettir,
ama günahlarý terk
etmek kaçýnýlmaz bir
farzdýr.

Canlý yayýn

Ýslam Ansiklopedisi

  Tasarým : Networkbil.NET

@2008 kuraniterbiye.Com