Ana Sayfa   |   Görüntülü Dersler  |  Sesli Dersler   |  Kur'an Araþtýrmalarý   |  Ýlmi YAZILAR   |  Aile Eðitim Yazýlarý   |  Çocuk Eðitimi Yazýlarý   |  Yazarlar  |  Ýletiþim

Kur`an-i Kerim ve Mealleri

Namaz Sureleri Tefsiri

Cuma (Tefsir) Dersleri

Hadis Dersleri

Cami Dersleri

Hz. Peygamberin Hayatý (s.a.v)

Ýnsaný Tanýmak (Radyo)

Tv Programlarý

Seminer ve Konferans

Kýsa Dersler

Özel Konular

Fýkhi Konular

Aile Eðitim Seminerleri

Foto Galeri

Üyelik Giriþi

Kull. Adı

:

Şifre

:
   

Ücretsiz Üyelik
Şifremi Unuttum

Güncel Videolar

Eðitimcilere ÖZEL
Gazze Duasý
Gençlerle Ýletiþim (Günýþýðý- Reþitpaþa​)
Uyumlu Evlilik Yöntemi (Bulgurlu)

Namaz Vakitleri

Sayaç

Sayac
Tekil (Bugün) 2312
Toplam 16680979
En Fazla 25928
Ortalama 2720
Üye Sayýsý 20878
Bugün Üye Olan 313
Online Ziyaretci
 
 
“Hakikat”in Nihai Temsilcisi: 
Hz. Muhammed (s.a.s.) 
Peygamberimizi bir “sosyal model” olarak görüp hak, hukuk ve adaletine dair
uygulamalarýný içselleþtirebilir ve deðerlendirebilirsek, hayatýmýza anlam
kazandýrýrýz.
04/10/2013
Ýslamiyet açýsýndan varoluþ sebebimiz ve en yüce gayemiz hakikate ulaþmaktýr. Hakikate; Yaratýcýmýz ve Rabbimizin sýfatlarý üzerinde düþünmekle, gücümüz yettiðince ona benzemeye çalýþmakla yani onun ahlaký ile ahlaklanmakla ulaþabiliriz. 
 
Cibril Hadisi bunun nasýl olacaðýný anlatýr. Ýman ile teorik temeller, Ýslam ile bunlarýn hayata aksettirilmesi; ilim ve amel bir araya gelince de ihsan, yani her daim ‘Hak ve Hayýr’ýn bilgisi ile donanmanýn mertebesi örneklendirilir. Sanki Allah’ý görüyormuþ veya “O’nun huzurundaymýþ gibi” davranmak, bedenen halk içinde, kalben hak/hakikat ile beraber olmaktýr. 
 
Hz. Âdem’den Hz. Muhammed’e kadar farklý zaman ve mekânlarda, farklý dillerde, bütün nebi ve rasullere hep ayný hakikat (Tevhit/ Nübüvvet/Mead) bilgisi verilmiþtir. Bu hak ve hakikatin bilgisinin son mübelliði Hz. Muhammed’dir. Dolayýsýyla muhsin/e niteliðini kazanmak için büyük bir ahlak sahibi (Kalem, 68/4.) Peygamberimizi rol/sosyal model olarak görmek gerekir. Özetle “Allah’ýn ahlaký ile ahlaklanmak”, Peygamberimizi anlamak, içselleþtirmek ve rol model olarak görmekten geçer. Çünkü “Onun üzerinde 
Rabbinin sýfatlarý öylesine tecelli etmiþtir ki, nasýl Kur’an’ýn bir harfinden þüphe duyulmuyorsa, onun ahlakýnýn mükemmelliðinden de o denli þüphe duyulmaz.”
 
Hakikatin evrensel ifadesi: Tevhit
 
Tevhit, Allah’ýn varlýðýna, birliðine, O’ndan baþka ilah olmadýðýna, eþi ve benzeri bulunmadýðýna inanmaktýr. Biricik ve nihai ilahî hakikatin Allah olduðuna, Peygamberimizin O’nun son elçisi olduðuna þehadet etmektir. Bu nedenle tevhit bilincine sahip olmak; Hz. Âdem'den Hz. Muhammed’e kadar farklý zaman ve mekânlarda, farklý toplumlara, hayatlarýný düzenlemeleri için farklý dillerde belirli kurallar gönderildiðini bilmek ve onaylamak demektir. 
 
Bu onayýn gereði olarak tevhidin içeriðinde, bütün bir kültür/medeniyet/tarihin bir cümlede özetlenmesi vardýr. Nitekim Allah,Hz. muhammed'e vahyettiði hususlarýn aynýsýný, Hz. Nuh, Ýbrahim, Musa ve Ýsa'ya da indirdiðini belirtmiþ; "Din"i dosdoðru tutup, ayrýlýða düþmememizi istemiþtir. (Þura, 42/13.) Özetten kasýt, temelde bütün peygamberlere ayný teorik/iman ilkelerinin gönderildiðine inanmak ve tanýklýk etmektir. Bu, “Hakikat”in “Bir” ve “Evrensel” olmasýnýn somut göstergesidir. Fakat benzerliði vurgulamak, hakikatin bütün tezahürlerinin denk ve eþit olduðu anlamýna gelmez. Çünkü Peygamberimiz Hz. Muhammed; hakikatin nihai temsilcisidir. 
 
Hakikatin tezahürleri
 
Risalet tek ve her þeyi kapsayan bir "Hakikat"i vurguluyorsa bu kadar farklý hakikat tezahürlerinin olmasýnýn gerekçesi nedir? Bu noktada “Doðru”, “Gerçek” ve "Hakikat" iliþkisini temellendirmek gerekir. Zira hakikatin birden fazla anlamý/anlatýmý, bilme yönü ve uygulama tarzý vardýr. Bu, “Hakikat”in, “Din”in, temelde “Bir” ve “Evrensel”; ama uygulamalarýnýn zaman ve mekân farklýlýklarýna göre nebi ve rasullerle pratiðe aktarýlmasýnýn çok olduðunun izahýný yapar. Bu baðlamda her peygamberin kendisinden önceki yöntemlerin (þerait) ana kýsmýný özümseyerek, kendi getirdiði yeni unsurlarla bunlarý kaynaþtýrýp yeni bir dil ve yeni bir kimlikle ifade ettiðini hatýrlamak gerekmektedir. Bu nedenle ayný özellikleri gösterenler birbirlerini iyi anlar, ama benzerlik, hakikatin bütün tezahürlerinin denk ve eþit olmasýný getirmez, demiþtik. Zira dünyada önceki peygamberlerin yol ve yöntemleriyle amel edenlerin olduðu bir gerçektir. Bu nedenle “Her gerçek, hakikate ne derecede tekabül eder?” sorusunun cevabýný aramak gerekir.
 
Doðru, gerçek ve hakikat iliþkisi
 
Doðruluk; düþünce ve nesnesi arasýndaki uyuma denir. Elde edilen bilgi ve verilen kararýn, bilgisi edinilen; yani karar verilen nesneye tam bir uygunluðu olmalýdýr. Bilen ile bilinen arasýndaki bir özdeþleþmedir. Dinî açýdan bunun mümkün olduðunu (vahdet-i vücut) söyleyenler vardýr, ama bu “doðru” tanýmýnýn felsefi/beþerî ilimlerdeki “Gerçek” kavramý ile ilintisini açýklamak gerekir. Bunu deneysel bilgi ve olgusal doðruluk ile rasyonel bilgi ve akýlsal doðruluk arasýndaki farký netleþtirmekle yapabiliriz. Akýl, doðrusu zorunlu olan ve karþýtýnýn imkânsýz olduðu doðrudur. Dolayýsýyla doðruluðu salt akýlla ve deneyden baðýmsýz olarak belirlenir. Olgu doðrularý zorunlu olmayanve karþýtý mümkün olan önermelerdir. Bu nedenle hakikatin farklý tezahürleri (Musevilik, Ýsevilik) vardýr, bir gerçekliktir. Kendisini doðru olduðunu iddia eden Katolik, Ortodoks, Protestan mezhepler birer dinî gerçekliktir, hepsi doðrudan (Hristiyanlýk) bir parça barýndýrýr ama hakikat ile özdeþ deðildir. 
 
Medya ve iþlevi
 
Bunlara inananlarýn, zihinlerinde tasavvur ettikleri iman örgüsü ile dýþ dünyada olgusal/gerçeklik olarak sunulanýn hakikate özdeþliði ne derecededir? Bunu anlamak için doðru, gerçeklik ve hakikat kavramlarýný birbirine karýþtýrmamak lazýmdýr. Mesela, dünyada birçok haksýzlýðýn, zulmün olduðu bir gerçektir. Ama zulmetmek doðru deðildir. Fakat bunu yapanlar doðruluklarýndan hiç þüphe duymuyorlar. Kitle iletiþim araçlarý (medya) vasýtasýyla hakikati tahrif edip, doðru tasavvurlarý ile özdeþ gibi sunuyorlar. 
 
Barýþ ve esenlik anlamýný içeren Ýslamiyet, özellikle 11 Eylül 2001 olayýndan sonra küresel medya vasýtasýyla terör ve baský þeklinde zihinlere iþlenmiþtir. Ýnsanlara dünyada refah ve huzur, ahirette ise felah/kurtuluþ temin edecek ilkeler hakkýnda korku (Ýslamofobia) oluþturulmuþtur.
 
Örnek insan: Hz. Muhammed 
 
Bu korku sarmalýný aþmanýn yolu, hakikatin nihai temsilcisi olan Peygamberimizi bir sosyal (rol) model olarak görmekten geçer. Çünkü daha 20 yaþýnda haksýzlýk ve maðduriyete uðrayanlarýn haklarýný korumak için kurulan ve bugün bir sivil toplum kuruluþu olarak isimlendirebileceðimiz Hilfu’l-fudul (Erdemliler ittifaký) denilen cemiyete üye olmuþ bir Peygamberin takipçisiyiz. 
 
Kiþinin özlük haklarý ve yeteneðini kamusal açýdan iyi deðerlendiren Peygamberimiz, gençleri (40 bin kiþilik bir orduya 18 yaþýndaki Usame b. Zeyd’in komutan tayin edilmesi örneðinde olduðu gibi) önemli görevlere atamýþtýr.
 
Çocuk hakký üzerinde titizlikle duran Peygamberimiz özellikle kýz çocuklarýnýn korunmasý, nazik yapýlarýndan dolayý daha dikkatli davranýlmasýný istemiþtir. Yetim ve öksüzlerin haklarýna riayet edilmesini müminlerden bizzat istemiþ; “Allah’tan korkun 
ve çocuklarýnýz arasýnda adaleti gözetin” (Buhari, Hibe, 12-13.) demiþtir. 
 
Engelliler toplumda önemli bir kesimi oluþturuyor. Peygamberimiz, bazý yetilerini kaybetmiþ kardeþlerimizin diðer yeteneklerinden azami oranda faydalanýlmasýný ve hayata kazandýrýlmasýný ister. Nitekim gözleri görmeyen Ýbn Mektum’daki yöneticilik yeteneðini çok iyi deðerlendirmiþ, Medine dýþýna çýktýðý zaman onu yerine vekil olarak býrakmýþtýr.
 
Sonuç
 
Peygamberimizin hakkaniyetini, adalet anlayýþýný Veda Hutbesinde (632) bulabiliriz. Hutbe, Batý’da ilk insan haklarý metni olan Magna Carta’dan (1215) 583 yýl; Birleþmiþ Milletler Ýnsan Haklarý Beyannamesi’nden (1948) 1316 yýl öncedir. Dolayýsýyla eðer Peygamberimizi bir “sosyal model” olarak görüp hak, hukuk ve adaletine dair uygulamalarýný içselleþtirebilir ve deðerlendirebilirsek, hayatýmýza anlam kazandýrýrýz. Yaþanýlan yanýlsamalar ve olumsuzluklar karþýsýnda bir güven ve iç huzuru temin edebilir, ‘an’ý yakalayabilir, geleceðe umutla bakabiliriz
 

Bu yazý 3699 defa okunmuþtur...

Yorum Ekle

Yazdýr

YORUM LÝSTESÝ

KATEGORÝDEKÝ DÝÐER HABERLER

n

12/02/2024 - 10:58 ÜMMET OLMAK

n

27/11/2023 - 09:29 ÝMAN VE SAMÝMÝYET

n

08/08/2022 - 10:21 ÝSLAM’IN ASLÝ KAYNAKLARINI DOÐRU ANLAMANIN YÖNTEMÝ ÜZERÝNE

n

04/10/2021 - 11:28 KÖTÜLÜKLERDEN ALIKOYAN NAMAZ HANGÝ NAMAZDIR?

n

24/05/2021 - 03:53 GERÇEK KIYMET ÖLÇÜSÜ:  SALÝH VE BAKÝ AMEL

n

05/04/2021 - 08:34 FELSEFENÝN ÇALDIÐI ÝNSANLAR

n

08/03/2021 - 11:02 TEVHÝDDEN HÝDAYETE  NEBEVÝ RÝSALET

n

12/01/2021 - 11:25 ÝÞTE TOPLUMUMUZUN HÂLÝ BU

n

06/10/2020 - 02:15 PEYGAMBER EFENDÝMÝZÝN HÝCRET YOLCULUÐU

n

06/10/2020 - 11:27 ÞEHÝTLER ÖLMEZ!

n

31/08/2020 - 04:09 SONUÇLARI ÝTÝBARIYLA ÝSTÝÐFAR VE TÖVBE / Dr. Abdülkadir ERKUT

n

06/07/2020 - 09:49 GENÇLÝK NEREYE GÝDÝYOR? / Abdülhamit Kahraman

n

25/06/2020 - 10:51 ÞÝMDÝ TAM ZAMANI / Abdülhamit Kahraman

n

18/05/2020 - 12:33 CÂMÝLER KAPATILDI  CUMALAR KALDIRILDI AMA.. / Abdülhamit Kahraman

n

23/04/2020 - 04:29 RAMAZANDA HAYATIN VE ÖLÜMÜN MUHASEBESÝNÝ YAPMAK / Dr. Muhlis AKAR 

n

23/04/2020 - 02:47 ÞEHR-Ý RAMAZAN VE SORUMLULUK BÝLÝNCÝ / Prof. Dr. Ramazan ALTINTAÞ

n

06/04/2020 - 10:26 HER HÂLÝMÝZE ÞÜKREDEBÝLMEK / Dr. Lamia LEVENT ABUL

n

30/03/2020 - 10:30 KULLUÐUN EN GÜZEL KIVAMI: ÝHSAN / Prof. Dr. Safi ARPAGUÞ

n

16/12/2019 - 10:13 HZ. PEYGAMBER (S.A.S.) DÖNEMÝNDE ÝLÝM / Prof. Dr. Þakir GÖZÜTOK

n

30/08/2019 - 10:56 HARAMDAN HELALE HÝCRET ETMEK

n

29/08/2019 - 02:59 ZÝKÝR: KALPLERÝ DÝRÝLTEN ÝKSÝR

n

17/12/2018 - 01:05 ALLAH’A YÖNELÝÞ BÝLÝNCÝNÝ TAZELEME: TÖVBE

n

17/12/2018 - 12:56 MANEVÝ ARINMA: TÖVBE

n

19/11/2018 - 10:47 Ýnancý kuþanan gençler

n

19/11/2018 - 10:42 Hz. Peygamberi Gençlere Anlatabilmek

n

17/10/2018 - 03:38 Mescitlerde Namaz Kýlmak ve Takva Sahibi Ýmam Olmak

n

30/03/2018 - 12:31 DEÝZMÝ VE ATEÝZMÝ BESLEYEN ÖNEMLÝ BÝR FAKTÖR ÝBADETSÝZLÝ

n

29/03/2018 - 12:11 MÜSLÜMANLARIN ÝLK KIBLESÝ MESCÝD-Ý AKSA VE MÜBAREK ÞEHÝR KUDÜS

n

04/01/2018 - 10:52 NEFÝS ÝLE MÜCADELE CÝHAD-I EKBER

n

03/01/2018 - 11:14 DÝNÎ TEBLÝÐDE DÝL VE ÜSLUP NASIL OLMALIDIR?

n

14/11/2017 - 11:22 HZ. PEYGAMBER’Ý GÜNÜMÜZ ÝNSANINA DOÐRU ANLATMAK

n

02/10/2017 - 04:02 ÝNSAN ONURU VE ALLAH’A KULLUK

n

02/10/2017 - 03:31 ASIL DÝN AÞIRI YORUM

n

02/10/2017 - 03:08 DÝN GÜVENLÝÐÝ BAÐLAMINDA DÝNÝN DOÐRU ANLAÞILMASI VE YORUMLANMASI

n

19/08/2017 - 09:04 Kurban ya da Baþýndan Serçe Geçen Bir Çocuktur  ÝSMAÝL

n

12/07/2017 - 10:42 ÝNSANLIÐA KARÞI EN BÜYÜK GÜNAH:  FÝTNE

n

13/06/2017 - 12:14 RAMAZAN MEKTEBÝ

n

13/06/2017 - 12:07 EMANET AHLAKI

n

13/06/2017 - 11:59 RAMAZAN MEDENÝYETÝ

n

19/04/2017 - 03:16 HZ. PEYGAMBER VE GÜVEN TOPLUMU: DARU'S-SELAM

n

28/03/2017 - 02:41 SANAL DÜNYA VE  DEÐÝÞEN MAHREMÝYET

n

17/02/2017 - 03:17 PARALEL DÝNLERÝ KÝMLER SEVER

n

17/02/2017 - 12:40 “HADÝS ÝLMÝ”NÝN ÝSLÂMÎ ÝLÝMLER ARASINDAKÝ YERÝ

n

13/02/2017 - 12:17 KALPLERÝNDE MARAZ BULUNANLAR: MÜNAFIKLAR

n

01/02/2017 - 11:12 TEFRÝKAYA DÜÞENLER GÝBÝ OLMAYIN

n

29/12/2016 - 10:25 BÝR GÜVEN ABÝDESÝ:  Muhammedü’l-Emin

n

19/12/2016 - 04:10 Fitne ve Fesadýn Baþka Bir Versiyonu: ÝFTÝRA VE SUÇLAMA

n

18/10/2016 - 11:53 Bir Mektep Olarak CAMÝ

n

26/09/2016 - 11:04 Peygambersiz Ýslam Söylemi

n

22/09/2016 - 12:08 VÝCDANIMIZIN "Selfie"SÝNÝ ÇEKEBÝLÝR MÝYÝZ ?

n

21/09/2016 - 02:57 Boþ Vakit mi Dediniz?

n

10/08/2016 - 01:00 RASULULLAH (S.A.S.) BÖYLE BUYURDU

n

10/08/2016 - 12:44 Narsisistik Kiþilik

n

14/06/2016 - 11:32 Ramazanda Gönülden Tevhidi Yaþamak

n

06/06/2016 - 02:55 Kur’an Ýkliminde Ýyiliklerle Dinamik Bir Hayat Ýnþasý

n

02/06/2016 - 04:44 Ramazan ve iYiLiK

n

02/05/2016 - 12:25 HZ. PEYGAMBER’ÝN MESAJINI DOÐRU ANLAMAK

n

08/04/2016 - 03:14 Yoðunlaþmýþ Ýbadet Mevsimi: “Üç Aylar”

n

24/03/2016 - 10:35 DUANIZ OLMASA

n

24/03/2016 - 10:31 SAHÂBE’NÝN PEYGAMBER SEVGÝSÝ

n

01/02/2016 - 11:48 ZÂLÝME HAKKI SÖYLEMEK

n

19/01/2016 - 04:35 ZOR ZAMANDA Müslüman Olmak

n

18/01/2016 - 02:04 Huzurda Huþu ile Durmak

n

18/01/2016 - 01:22 Alný Secdeye Varan Simalar

n

14/12/2015 - 11:41 HZ. ALÝ (Ö: 40/660)’NÝN KUR’AN-I KERÝM ANLAYIÞI

n

01/12/2015 - 02:21 SAHÂBE’NÝN PEYGAMBER SEVGÝSÝ

n

26/11/2015 - 02:10 Namaz: Divan-ý Ýlahîde Durup Tevhide Ermektir

n

19/11/2015 - 03:13 Kur’an ve Sünnet Perspektifinden Bilgi AHlAKI

n

19/11/2015 - 03:11 Ýlim, Marifet ve Hikmet Ýliþkisi

n

22/10/2015 - 12:39 Söz mü Sükût mu?

n

09/10/2015 - 02:23 Haccýn Evrensel Boyutu

n

07/09/2015 - 04:20   KURBAN

n

07/09/2015 - 04:14 Mescitler Arasýnda Mescid-i Aksa’ya Dair

n

06/07/2015 - 12:25 SADAKA-Ý FITIR

n

06/07/2015 - 12:23 TERAVÝH NAMAZI

n

23/06/2015 - 03:48 Þeytanýn Telkini VESVESE

n

19/06/2015 - 04:50 RAMAZAN

n

15/06/2015 - 06:11 Kardeþlik ve Dostluða Açýlan Pencere SELAM

n

15/06/2015 - 03:24 Vücutta Dolaþan Sinsi Düþman: Þeytan

n

12/06/2015 - 03:38 Ýnsanýn Temel Bir Zaafý

n

12/06/2015 - 03:07 Mültecilere Hicret Yurdu            ya da Muhacire Ensar Olmak

n

06/05/2015 - 02:27 DERÝN BÝR MUHALEFET

n

27/04/2015 - 12:31 Merhameti Kuþanmak

n

27/04/2015 - 12:30 Þiddet Karþýsýnda rahmet Peygamberi 

n

17/01/2015 - 04:13 HADÝSLERÝN DOÐRU ANLAÞILMASINDA VE YORUMLANMASINDA TAKÝP EDÝLECEK YÖNTEM

n

23/12/2014 - 04:13 Müslümanýn Varlýkla Ýmtihaný

n

23/12/2014 - 04:12 Ýslami Bakýþla Varlýk ve Servet Algýmýz

n

16/12/2014 - 02:50 SÜNNET VAHÝY ÝLÝÞKÝSÝ

n

27/10/2014 - 03:06 Sabýr-Sâbir

n

24/10/2014 - 04:08 Hz. Peygamber ve Genç Sahabiler

n

24/10/2014 - 03:59 Okunmasý Gerekenler (12)

n

24/10/2014 - 03:53 Ýslam’ýn Gençlik Tasavvuru

n

04/07/2014 - 03:29 BORÇ ve KARZ-I HASEN

n

30/06/2014 - 04:46 Ramazan Ýklimi ve Helal Kazanç Bilinci

n

09/06/2014 - 11:33 ATÂLETÝ TATÝL ZANNETMEK

n

05/05/2014 - 02:42 HZ. PEYGAMBER (S.A.S.)’ÝN ADÂLET ANLAYIÞI

n

09/04/2014 - 02:07 BÝR YÖNETÝCÝ OLARAK RASULULLAH

n

21/03/2014 - 04:40 Allah’ýn Korumasýný Hak Etmenin Yolu: Sabah Namazý

n

10/02/2014 - 02:47 Deðerini Bilemediðimiz Ýki Eþsiz Nimet: Saðlýk ve Boþ Zaman

n

04/10/2013 - 05:02 “Hakikat”in Nihai Temsilcisi:  Hz. Muhammed (s.a.s.) 
 

Site Ýçi Arama

28 Recep 1446 |  28.01.2025

Bir Ayet

Bismillahirrahmanirrahim

Doðruyu getiren ve onu doðrulayanlar (ise), iþte onlar muttâki (takvâlý) olanlardýr.

( Zümer sûresi - 33)

Bir Hadis

Ebû Hüreyre (r.a)’den rivayet edildiðine göre bir adam:

- Yâ Resûlallah! Benim akrabam var. Ben kendilerini ziyaret ediyorum, onlar bana gelip gitmiyorlar. Ben onlara iyilik ediyorum, onlar bana kötülük ediyorlar. Ben onlara anlayýþlý davranýyorum, onlarsa bana kaba davranýyorlar, dedi.

Bunun üzerine Hz. Peygamber (s.a.v.) þöyle buyurdu:
- Eðer dediðin gibi isen, onlara sýcak kül yutturmuþ oluyorsun. Sen böyle davrandýkça, Allah’ýn yardýmý seninle beraberdir.

Müslim, Birr 22

Bir Dua

Hz. Peygamber (s.a.v.) þöyle buyurmuþtur:

“Allah’ým! Beni iyilik iþledikleri zaman sevinen ve kötülük yaptýklarý zaman baðýþlanma dileyen kullarýndan eyle.”

(Ýbn Mâce, Edeb, 57)

Hikmetli Söz

Zamanýmýz insanlarýnýn dostluðu çarþý yemeði gibi, rengi ve görünüþü güzel, fakat tadýnda iþ yok.

Malik bin Dinar 


Canlý yayýn

Ýslam Ansiklopedisi

  Tasarým : Networkbil.NET

@2008 kuraniterbiye.Com