Ana Sayfa   |   Görüntülü Dersler  |  Sesli Dersler   |  Kur'an Araþtýrmalarý   |  Ýlmi YAZILAR   |  Aile Eðitim Yazýlarý   |  Çocuk Eðitimi Yazýlarý   |  Yazarlar  |  Ýletiþim

Kur`an-i Kerim ve Mealleri

Namaz Sureleri Tefsiri

Cuma (Tefsir) Dersleri

Hadis Dersleri

Cami Dersleri

Hz. Peygamberin Hayatý (s.a.v)

Ýnsaný Tanýmak (Radyo)

Tv Programlarý

Seminer ve Konferans

Kýsa Dersler

Özel Konular

Fýkhi Konular

Aile Eðitim Seminerleri

Foto Galeri

Üyelik Giriþi

Kull. Adı

:

Şifre

:
   

Ücretsiz Üyelik
Şifremi Unuttum

Güncel Videolar

Eðitimcilere ÖZEL
Gazze Duasý
Gençlerle Ýletiþim (Günýþýðý- Reþitpaþa​)
Uyumlu Evlilik Yöntemi (Bulgurlu)

Namaz Vakitleri

Sayaç

Sayac
Tekil (Bugün) 3087
Toplam 16465239
En Fazla 25928
Ortalama 2710
Üye Sayýsý 1194
Bugün Üye Olan 0
Online Ziyaretci
 

 
KUR’AN’A GÖRE KUR’AN’IN TEMEL ÖZELLÝKLERÝ
02/11/2016 - 10:38
 
Hüseyin K.Ece
Kur’an’a göre Kur’an’ýn temel özellikleri kýsaca þöyle sýralanabilir:

1-Kur’an Allah’tan gelen bir kitaptýr

Bazýlarý Onun bir þair sözü veya bir kâhin sözü olabileceðini, Onun bir þeytanýn ilhamý ve vesvesesi olabileceðini, Peygamberin uydurmasý olduðunu ileri sürmüþlerdir. Kur’an bunu kesin bir dille reddediyor.

"O, bir þair sözü deðildir, bir kâhin sözü de deðildir. Siz pek az düþünüyorsunuz. O âlemlerin Rabbýndan indirilmedir." (Hâkka 69 /41-43)

Kur’an Allah’ýn kelâmýdýr. Allah’tan Hz. Muhammed’e 23 yýl boyunca vahiy yoluyla indirilmiþtir. “Bu Kur'an, Rahman, Rahim tarafýndan indirilmedir.” (Fussilet, 41/2)

“Bu Kur’an, Allah’tan (indirilmiþ olup) baþkasý tarafýndan uydurulmamýþtýr. Fakat o, kendinden öncekileri doðrulayýcý ve Kitab’ý (Allah’ýn Levh-i Mahfuz’daki yazýsýný) açýklayýcý olarak, indirilmiþtir. Bunda hiçbir þüphe yoktur. (O) âlemlerin Rabbi tarafýndandýr.” (Yûnus 10/37. Ayrýca bkz. Nisâ 4/82. Neml 27/6. Hâkka 69/44-47. Þuarâ 26/210- 211)

2-Kur’an benzersiz bir kitaptýr

Kur’an, bilinen kitaplara benzemez. Kur’an edebiyat deðil, hayattýr. Yani Kur’an hayata müdahele için vardýr. Ona belli bir konuda yazýlmýþ kitap olarak deðil, hayatý inþa eden bir hidâyet kitabý olarak bakmak gerek. Beþerden ve meleklerden hiç kimse onun gibi bir kitap yazamaz, getiremez. “Kulumuza indirdiðimiz Kuran'dan þüphe ediyorsanýz, siz de onun benzeri bir sure meydana getirin; eðer doðru sözlü iseniz, Allah'tan baþka, güvendiklerinizi de yardýma çaðýrýn.

Eðer, yapamazsanýz -ki hiçbir zaman yapamayacaksýnýz- o hâlde yakýtý insanlarla taþlar olan ateþten sakýnýn. O ateþ kâfirler için hazýrlanmýþtýr.” (Bekara 2/23-24)

3-Kur’an hem hikmet hem de hüküm kitabýdýr

Hem akla, hem kalbe, hem de vicdana hitap eder. Bütün bunlarla birlikte aslýnda insan ve toplum hayatýný inþa etmek istemektedir.

“Þüphesiz o, Bizim katýmýzda Ana Kitap'ta mevcut, yüce ve hikmet dolu bir Kitap'dýr.” (Zuhruf 43/4. Lukman 31/2)

4-Kur’an yol gösterici bir kitaptýr

Kur’an, bütün insanlar ve bütün zamanlar için kurtuluþ ve hidâyet rehberidir. Hidâyet/Hüdâ kelimesinin anlamýndan hareket edersek o, herkes için kýlavuzdur diyebiliriz. Ýnsanlara hayatlarý boyunca takip etmeleri gereken esaslarý, yasalarý gösteren ve onlarý teþvik eden bir kitaptýr.

-Kur’an, önceden gelen ilâhî kitaplarý doðrulayýcý olarak, kýyâmete kadar gelecek olan her kesimden, her kültürden insan için rehberdir, onlara doðru yolu gösterir. (Bekara 2/185)

-Kur’an, Rabbine teslim olup, O’na hakkýyla kulluk yapmak isteyen, O’na ulaþmak için yollar arayan müslümanlara kýlavuzluk eder, onlara esenlik ve cennet yollarýný gösterir.

“Andolsun biz onlara, bilerek açýkladýðýmýz bir kitabý, inanan bir toplum için bir yol gösterici ve rahmet olarak getirdik.” (A’raf 7 /52. Ayrýca bkz. Mâide 5/15-16. Nahl 16/89)

“... Ve o, müminler için gerçekten bir hidayet rehberi ve rahmettir.” (Neml 27/76-77.  Ayrýca bkz. Nisâ 4/174-175. Bekara 2/97. A’raf 7/203. Yûnus 10/57. Yûsuf 12/111. Câsiye/20)

-Kur’an, Allah’a karþý sorumluluk bilinci duyan, kulluk görevlerinin farkýnda olan, Rabbinin yasaklarýný çiðnemekten sakýnan kimselere kýlavuzdur.

“Bu (Kur’an), insanlar için bir açýklama, Allah’a karþý gelmekten sakýnanlar için bir hidayet ve bir öðüttür.” (Âli Ýmran 3 /138. Ayrýca bkz. Bekara 2/2)

-Kur’an, Allah’ýn razý olacaðý amelleri yapan, yaptýðý her iþini güzel ve saðlamca yapan, Allah’ý görüyor gibi ibadet eden muhsinler için de yol göstericidir.

“Elif-Lâm-Mîm. Bunlar, hikmet dolu Kitab’ýn; iyilik yapanlara bir hidayet ve rahmet olarak indirilmiþ âyetleridir.” (Lukman 31/1-3)

5-Kur’an insanlýðý karanlýktan aydýnlýða çýkaran bir nûrdur

Hayat, karanlýk bir yol yürümek, çölden çýkmak bir vahaya çýkmak ise Kur’an bunun için bir ýþýk/nûr, bir kýlavuzdur. Ýnsan tek baþýna ne faziletleri ve ne güzel ahlâký bulabilir, ne sorunlarýna köklü çözüm bulabilir. Ýnsan kýlavuzsuz bu hayat denilen uzun karanlýkta güvenle yürüyemez.

Kur’an bütün zamanlar ve mekânlar için bir ýþýktýr/nûrdur.

“Elif Lâm Râ. Bu Kur’an, Rablerinin izniyle insanlarý karanlýklardan aydýnlýða, mutlak güç sahibi ve övgüye lâyýk, göklerdeki ve yerdeki her þey kendisine ait olan Allah’ýn yoluna çýkarman için sana indirdiðimiz bir kitaptýr. Þiddetli azaptan dolayý vay kâfirlerin hâline.” (Ýbrahim 14/1-2)

“Ey kitap ehli! Artýk size elçimiz (Muhammed) gelmiþtir. O, kitabýnýzdan gizleyip durduðunuz gerçeklerden birçoðunu sizlere açýklýyor, birçoðunu da affediyor. Ýþte size Allah’tan bir nûr ve apaçýk bir kitap (Kur’an) gelmiþtir.” (Maide 5/15. Ayrýca bkz. Bekara 2/257)

6-Kur’an huzur ve þifa veren bir kitaptýr

Kur’an, müslümanlar için bir huzur (sükûnet) kaynaðýdýr. Müslümanlarýn kalpleri onunla doyar, gözleri onunla aydýnlanýr, onunla güçlenirler, onunla teselli olurlar. Kur’an, manevi hastalýklarýn, kalp paslarýnýn, sapýklýk marazlarýnýn, günah takýntýlarýnýn, vesvese sapmalarýnýn, bunalýmlarýn þifasýdýr.

Kim Kur’an’a yaklaþýrsa, kim onun davetine uyarsa, kim onun ölçüleriyle hareket ederse, kim onu hayatýna uygularsa; onun için ilaç olur, ona þifa verir, onun manevi hastalýklarýný tedavi eder.

“Ey insanlar! Ýþte size Rabbinizden bir öðüt, kalplere bir þifâ ve inananlar için yol gösterici bir rehber ve rahmet (olan Kur’an) geldi.

De ki: “Ancak Allah’ýn lütuf ve rahmetiyle, yalnýz bunlarla sevinsinler. Bu, onlarýn toplayýp durduklarýndan daha hayýrlýdýr.” (Yûnus 10 /57-58. Ayrýca bkz. Ýsrâ 17/82. Fussilet 41/44)

7-Kur’an bütün insanlýk için rahmettir

Kur’an, hangi yöne gideceðini ve ne yapacaðýnýn bilemeyen, þaþkýnlýk içinde bocalayan insanlara doðru yolu gösterdiði gibi, onu tehlikelere karþý uyarýr, ahirete hazýrlar, mutluluðun reçetesini verir. Bütün bunlar da insanlýk için rahmettir. Daha doðrusu Allah’ýn Rahman ve Rahîm isminin sonucudur.

“Andolsun biz onlara, bilerek açýkladýðýmýz bir kitabý, inanan bir toplum için bir yol gösterici ve rahmet olarak getirdik.” (A’raf 7/52)

“(Ey Muhammed!) Onlara (istedikleri) bir âyet getirmediðin zaman (alay ederek) derler ki: “Onu (da) bir yerlerden derleyip toplasaydýn ya.” De ki: “Ben ancak Rabbimden bana vahyedilene uymaktayým. Bu (Kur’an âyetleri), Rabbinizden gelen basiretlerdir (Gönül gözlerini aydýnlatan nurlardýr). Ýman edecek bir topluluk için bir hidayet kaynaðý ve bir rahmettir.” (A’raf 7/203. Ayrýca bkz. Nahl 16/64, 89. Ankebût 29/51)

8-Kur’an, bir öðüt/bir uyarýdýr

Kur’an’ýn isimlerinden biri de ‘ez-Zikr’ veya el-Tezkira’dýr. Yani hatýrlatan, öðüt veren ve uyarandýr.

Ýnsan yapýsý gereði unutkandýr. Niçin yaratýldýðýný, dünyadaki görevlerini, kulluk yaptýðý zaman neler kazanacaðýný, isyan ederse neler kaybedeceðini, iyiyi ve kötülüðü unutur. Dünya hayatýna dalar öleceðini unutur. Dünya zevkini tadar, sonsuz mutluluk aklýna gelmez. Günahlarý sevimli ve zevkli bulur ahiret cezasýný unutur. Gençliðine ve kuvvetine aldanýr, ihitiyarlýðý ve zayýf düþmeyi unutur. Peþin kârlar gözünü boyar, ebedî kazançlarý unutur. Maddiyata aldanýr, Ðayb olan þeyleri unutur. Ömrüne aldanýp imtihan için yaratýldýðýný unutur. Yeryüzünün her þeyini kullanýr ama yerin ve göklerin sahibini ve O’na þükretmeyi unutur.

Kur’an ise sürekli bunlarý hatýrlatýr ve insanýn aklýný baþýna almasýný ister. (Müzemmil 73/19. Müdessir 74 /54-55)

Kur’an, bütün insanlar için, (Yûnus 10/57. Zümer 39/27. Ýbrahim 14/52), âlemler için ( En’am 6/90. Ayrýca bkz. Yûsuf, 12/103-104. Sâd, 38/86-87), mü’minler için A’raf 7/2. Zariyât 51/55. Bekara 2/221, 231. Âli Ýmran 3/118-120), muttakiler için (Hâkka 69/48. Nûr 24/34. Tâ-hâ 20/1-3. Âli Ýmran 3/138-139. Kâf  51/45) bir öðüttür, bir hatýrlatmadýr, bir uyarýdýr.

Kur’an ölülerin ruhlarýný rahatlatmak için deðil diri olanlarý uyarmak, uyandýrmak, dirilmek, hayat vermek için inzal edilmiþtir.

“Biz, o Peygamber’e þiir öðretmedik. Bu, ona yaraþmaz da. O(na verdiðimiz) ancak bir öðüt ve apaçýk bir Kur’an’dýr.

Aklen ve fikren) diri olanlarý uyarmasý ve kâfirler hakkýndaki o sözün (azabýn) gerçekleþmesi için Kur’an’ý indirdik.” (Yâsîn 36/69-70. Ayrýca bkz. En’am 6/155-157)

-Kur’an hem müjdeleyen hem de uyarak bir kitaptýr

Kur’an, kötü insanlarý, zalimleri, inadýna inkâr edenleri; kötü sonuçlarla, rahmeti kaybetmekle, cehennem cezasýyla uyarýyor. Ýman edip salih amel iþleyenleri ise güzel sonuçlarla, ilahî ödüllerle, sonsuz kurtuluþ ve cennetle, Allah’ýn sevgi ve rahmetiyle müjdeliyor.

Kur’an, kendisine uymayanlarý mutsuzluk, zarar etme ve sonsuz ceza ile tehdit ederken; müslümanlara Allah’ýn hoþnutluðunu, dünya ve âhiret mutluluðunu, güzellikleri, sonsuz kurtuluþu muþtuluyor.

“Ýþte böylece biz onu Arapça bir Kur’an olarak indirdik ve Allah’a karþý gelmekten sakýnsýnlar, yahut onlara bir uyarý versin diye onda tehditleri teker teker sýraladýk.” (Tâ-hâ 20/113. Ayrýca bkz. Fussilet 41/2-4

9-Kur’an mü’minler için baþvuru/ana kaynak kitabýdýr

Ýslâmý din olarak seçenlerin her konuda referans aldýklarý temel kaynak Kur’an’dýr. Müslümanlar helâl ve haram ölçülerini, inanç esaslarýný, ahlâk ilkelerini, deðer yargýlarýný, mutluluðun prensiplerini ondan alýrlar. Nefislerini onunla arýndýrýrlar, kalplerini onunla doyururlar. Hayatýn anlamýný, ölümden sonrasýný ondan öðrenirler. Hayatlarýna ve davranýþlarýna ait hükümleri Kur’an’dan alýrlar, ya da Kur’an’a göre hükmederler.

“Gerçekten bu Kur’an en doðru olan yola götürür ve iyi iþler yapan mü’minler için büyük bir mükâfat olduðunu ve ahirete inanmayanlar için elem dolu bir azap hazýrladýðýmýzý müjdeler.” (Ýsrâ 17/9-10. Ayrýca bkz. Nahl 16/89. Yûsuf 12/111)

10-Kur’an Hakký batýldan ayýran bir ölçüdür (Furkan’dýr)

Kur’an’ýn bir adý da Furkan’dýr. Hakký batýldan, doðruyu yanlýþtan, hidâyeti sapýklýktan ayýrýr. Kur’an, müslümanlar için her konuda þaþmaz ölçüdür, mihenk taþýdýr.

“Âlemlere uyarýcý olsun diye kulu Muhammed'e Furkan'ý indiren, göklerin ve yerin hükümranlýðý kendisine ait olan, hiç çocuk edinmeyen, mülkünde ortaðý bulunmayan, her þeyi yaratýp ona bir nizam veren ve mukadderatýný tayin eden Allah, yüceler yücesidir.” (Furkan 25/1-2)

“(O sayýlý günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doðru yolun ve hak ile batýlý birbirinden ayýrmanýn apaçýk delilleri olarak Kur’an’ýn kendisinde indirildiði Ramazan ayýdýr…” (Bekara 2/185. Ayrýca bkz. Nisâ 4/59)

Kur’an ayný zamanda açýk/anlaþýlýr bir kitaptýr. Kur’an hem gerekli konularý açýklayýcý ve hem de Allah’tan bütün insanlara gelen saðlam belgedir. “Elif Lâm Râ .Bunlar, apaçýk Kitab’ýn âyetleridir.” (Yûsuf 12/1)

11-Kur’an insanlara bir duyurudur

Kur’an, insanlara gerçekleri en uygun bir dille, ikna edici bir üslupla, uyaran ve müjdeleyen bir metodla, en etkileyici bir dille duyuran ilahi bir tebliðdir.

“Bu (Kur'an), insanlara bir tebliðdir. (Ýnsanlar), bununla uyarýlsýnlar; O'nun yalnýz Tek tanrý olduðunu bilsinler ve saðduyu sahipleri öðüt alsýnlar diye (gönderilmiþtir).” (Ýbrahim14/52)

“Biz onlarýn ne dediklerini çok iyi biliyoruz. Sen, onlara karþý bir zorba deðilsin. O hâlde sen, benim uyarýmdan korkan kimselere Kur’an ile öðüt ver.” (Kâf 50/45)

12-Kur’an teori kitabý deðil, pratik kitabýdýr

Kur’an sadece okunan, dinlenilen, ruhlara þifa vermesi için kendisinden yararlanýlan, ya da hastalar veya ölüler için okunan bir kitap deðil; bir hayat kitabýdýr. Ýçerisindeki ilkeler, helâl ve haram ölçüleri, ahlâkî kurallar, ibadetle ilgili hükümler uygulanmak, bizzat hayatta yaþanmak içindir.

Kur’an öncelikle insanlarý inanç, zihniyet ve görüþ açýsýndan yetiþtirir, sonra da müslümanlarýn kendisine uygun yaþamalarýný ister.

Önce iman, ikna olma, kabul etme; sonra da emre teslim olma...

Yani inanýlan Kur’an ilkelerini hayata aktarma. Allah’ýn koyduðu ölçülere uygun davranma...

Kur’an kendisine uymayanlara pek fayda saðlamaz. Onu yüzünden veya ezbere okumak sevap olsa bile; asýl amaç onu sadece okumak deðil, ölçülerine uygun yaþamaktýr, onu hayat haline getirmektir.

“Sen, sana vahyedilene sýmsýký sarýl. Þüphesiz sen, dosdoðru yoldasýn. Doðrusu Kur'an, sana ve kavmine bir öðüttür. Ýleride ondan sorumlu tutulacaksýnýz.” (Zuhruf 43/43-44.

“Rabbinizden size indirilene uyun. Onu býrakýp baþka dostlara uymayýn. Ne kadar da az öðüt alýyorsunuz!” (A’raf 7/3. Ayrýca bkz. Tâ-hâ 20/124. Nahl 16/97)

21.10.2016 / Zaandam


Bu Makale 5166 defa okunmuþtur

 

Yazdýr

YAZARIN DÝÐER YAZILARI

©

01/02/2019 - 14:41 KUR’AN’DA YOL (SEBÝL) ile YAPILAN TAMLAMALAR 2

©

01/02/2019 - 14:36 KUR’AN’DA YOL (SEBÎL) ile YAPILAN TAMLAMALAR 1

©

01/02/2019 - 14:26 DOÐRU YOL ÝÞTE BUDUR 2

©

01/02/2019 - 14:23 DOÐRU YOL ÝÞTE BUDUR 1

©

01/02/2019 - 14:18 “BEN NEFSÝMÝ TEMÝZE ÇIKARMAM”

©

01/02/2019 - 14:12 YOLUN EN DOÐRUSU YOLUN EN EÐRÝSÝ

©

20/04/2018 - 17:02 KUR’ANDA SEBÎL (YOL) KAVRAMI 7

©

23/03/2018 - 15:10 KUR’AN’DA MÜJDE ve EÐÝTÝM ÝLÝÞKÝSÝ

©

19/02/2018 - 12:30 KUR’ANDA SEBÎL (YOL) KAVRAMI 6

©

19/01/2018 - 10:43 KUR’ANDA SEBÎL (YOL) KAVRAMI 5

©

25/12/2017 - 11:58 SELÂM OLARAK TAHÝYYE

©

20/11/2017 - 10:27 KUR’ANDA SEBÎL (YOL) KAVRAMI 4

©

18/10/2017 - 10:33 KUR’ANDA SEBÎL (YOL) KAVRAMI 3

©

21/09/2017 - 12:14 KUR’ANDA SEBÎL (YOL) KAVRAMI 2

©

28/08/2017 - 09:17 KUR’ANDA SEBÎL (YOL) KAVRAMI 1

©

24/06/2017 - 12:14 ÞEHÂDET ÝMAN ÝDDÝASIDIR AMA ÝSBATI GEREKÝR

©

23/05/2017 - 16:44 ORUÇ ÝMSAK (TUTMAK)TIR

©

29/03/2017 - 10:51 BU DEVÝRDE PEYGAMBERÝ ÖRNEK ALMAK 5

©

08/03/2017 - 16:07 BU DEVÝRDE PEYGAMBERÝ ÖRNEK ALMAK 4

©

04/02/2017 - 11:56 BU DEVÝRDE PEYGAMBERÝ ÖRNEK ALMAK 3

©

02/01/2017 - 10:23 BU DEVÝRDE PEYGAMBERÝ ÖRNEK ALMAK 2

©

05/12/2016 - 10:11 BU DEVÝRDE PEYGAMBERÝ ÖRNEK ALMAK 1

©

02/11/2016 - 10:38 KUR’AN’A GÖRE KUR’AN’IN TEMEL ÖZELLÝKLERÝ

©

01/10/2016 - 11:23 SÖZÜN EN GÜZELÝNE UYMAK ÝYÝ SONUCA GÖTÜRÜR

©

08/09/2016 - 09:05 ÝBRAHÝM’ÝN ve HÂCER’ÝN KURBANI

©

31/08/2016 - 10:15 ZALÝMLERE YANAÞMAK TEHLÝKELÝDÝR

©

15/07/2016 - 18:56 BÝRÝLERÝ YALAN SÖYLEMEYE DEVAM EDÝYOR

©

25/06/2016 - 09:34 TEZKÝYE, RAMAZAN ve ORUÇ 5

©

18/06/2016 - 11:00 TEZKÝYE, RAMAZAN ve ORUÇ 4

©

13/06/2016 - 10:16 TEZKÝYE, RAMAZAN ve ORUÇ 3

©

06/06/2016 - 09:53 TEZKÝYE, RAMAZAN ve ORUÇ 2

©

30/05/2016 - 12:45 TEZKÝYE, RAMAZAN ve ORUÇ 1

©

05/05/2016 - 14:03 EN HAYIRLI TOPLULUK 3

©

11/04/2016 - 10:06 EN HAYIRLI TOPLULUK 2

©

14/03/2016 - 12:55 EN HAYIRLI TOPLULUK 1

©

16/02/2016 - 09:58 hz. ÂDEM’ÝN BABASI KÝM

©

26/01/2016 - 18:23 hz. EBU BEKR SÜNNÝ, hz. ALÝ de ÞÝȊ DEÐÝLDÝ

©

26/12/2015 - 15:13 PEYGAMBERE ÝHTÝYAÇ VAR MI 10

©

23/11/2015 - 09:48 PEYGAMBERE ÝHTÝYAÇ VAR MI 9

©

27/10/2015 - 16:44 PEYGAMBERE ÝHTÝYAÇ VAR MI 8

©

28/08/2015 - 19:24 PEYGAMBERE ÝHTÝYAÇ VAR MI 7

©

20/07/2015 - 18:04 ALLAHA’ YAKIN OLMA BÝLÝNCÝ

©

30/06/2015 - 16:39 KUR’AN’DA RAMAZAN

©

29/05/2015 - 11:31 PEYGAMBERE ÝHTÝYAÇ VAR MI 6

©

23/04/2015 - 12:54 PEYGAMBERE ÝHTÝYAÇ VAR MI 5

©

03/04/2015 - 18:21 PEYGAMBERE ÝHTÝYAÇ VAR MI 4

©

09/03/2015 - 13:03 PEYGAMBERE ÝHTÝYAÇ VAR MI 3

©

03/02/2015 - 14:43 PEYGAMBERE ÝHTÝYAÇ VAR MI 2

©

30/12/2014 - 13:11 PEYGAMBERE ÝHTÝYAÇ VAR MI 1

©

27/11/2014 - 17:04 ALLAH’IN SELÂMINA LAYIK OLMAK 5

©

19/11/2014 - 12:19 ALLAH’IN SELÂMINA LAYIK OLMAK 4

©

20/10/2014 - 15:53 ALLAH’IN SELÂMINA LAYIK OLMAK 3

©

27/08/2014 - 13:16 ALLAH’IN SELÂMINA LAYIK OLMAK 2

©

01/08/2014 - 11:04 ALLAH’IN SELÂMINA LAYIK OLMAK 1

©

04/07/2014 - 16:31 BESMELE; ÝMAN ve SAYGI ÝKRARIDIR

©

30/05/2014 - 18:48 ABDEST ALMAK PEYGAMBER’E KARDEÞ OLMAKTIR

©

11/04/2014 - 10:53 AÇLIK ve KORKU UYARISI

©

09/04/2014 - 11:21 ENGELLER ve AYAK BAÐLARI 4

©

03/04/2014 - 14:39 ENGELLER ve AYAK BAÐLARI 3

©

10/01/2014 - 11:15 ENGELLER ve AYAK BAÐLARI 2

©

24/12/2013 - 14:11 ENGELLER ve AYAK BAÐLARI 1

©

11/11/2013 - 15:39 BÜYÜK HÝCRETÝN BÜYÜK SONUÇLARI

©

09/10/2013 - 10:15 PEYGAMBER’E ÝTAAT ÞART MI

©

03/09/2013 - 12:27 KUR’AN’DA AÝLE MODELLERÝ 2

©

12/08/2013 - 08:51 KUR’AN’DA AÝLE MODELLERÝ-1

©

08/07/2013 - 11:36 ORUÇ ve ÖZGÜRLÜK BÝLÝNCÝ

©

17/06/2013 - 15:46 ÝMANIN KAZANIMLARI

©

21/05/2013 - 11:05 ALLAH’IN YARDIMCILARI (Ensâru’llah) 2

©

22/04/2013 - 10:26 ALLAH’IN YARDIMCILARI (Ensâru’llah) 1

©

19/03/2013 - 13:02 ALLAH’A HAKKIYLA SAYGI (Haþyetu’llah)

©

14/02/2013 - 13:37 ALÇAK DÜNYA (MI)

©

24/01/2013 - 14:11 ALLAH’TAN KORKMALI (MIYIZ?) 2

©

27/12/2012 - 10:14 ALLAH’TAN KORKMALI (MIYIZ?) 1

©

20/11/2012 - 10:13 ON MUHARREM’DE NE OLMUÞTU

©

19/10/2012 - 10:58 KURBAN: ALABÝLMEK ÝÇÝN VERMEKTÝR

©

25/09/2012 - 10:56 ALLAH’IN DOSTLARI (Evliyâu’llah) 2

©

27/08/2012 - 15:54 ALLAH’IN DOSTLARI (Evliyâu’llah) 1

©

23/07/2012 - 11:13 RAMAZAN ÝSLÂMIN SEMBOLLERÝNDENDÝR (Þeâiru’llah) 3

©

26/06/2012 - 15:23 ALLAH’IN SEMBOLLERÝ (Þeâiru’llah) 2

©

30/05/2012 - 16:11 ALLAH’IN SEMBOLLERÝ (Þeâiru’llah) 1

©

26/03/2012 - 13:05 MUVAHHÝDLERÝN ÖZELLÝKLERÝ

©

29/02/2012 - 13:29 ALLAH’I UNUTANLAR GÝBÝ OLMAYIN

©

26/01/2012 - 14:37 DÝNLEME AHLÂKI 4

©

28/12/2011 - 11:22 DÝNLEME AHLAKI 3

©

28/11/2011 - 11:10 AZAPLA MÜJDELEME

©

20/10/2011 - 17:42 KURBAN; NE KADAR VAZGEÇEBÝLÝRSEN

©

07/09/2011 - 14:36 DEDÝN KÝ…

©

05/08/2011 - 19:47 ORUÇ TAKVAYI GÜÇLENDÝRÝR

©

04/07/2011 - 14:35 DÝNLEME AHLAKI 2

©

03/06/2011 - 12:02 DÝNLEME AHLÂKI 1

©

09/05/2011 - 13:57 ALLAH’IN ÝPÝ (HABLU’LLAH)

©

18/04/2011 - 14:24 ALLAH’IN BOYASI (Sibðatu’llah)

©

07/03/2011 - 13:00 ALLAH’IN HAKKI (Hakku’llah)

©

14/02/2011 - 12:04 Boþ Ýþlere Müþteri Olmak

©

06/01/2011 - 10:38 ALLAH’IN KULLARI

©

22/11/2010 - 14:56 ALLAH’IN GÜNLERÝ

©

14/10/2010 - 18:51 HARAM KAZANÇ ÝFSAT EDER

©

26/07/2010 - 14:14 Orucu Yürek Ýle Tutmak

©

22/06/2010 - 12:39 Okunmasý Gereken Üç Kitap

©

18/05/2010 - 11:47 Ahirete Ýman : Hesap Verme Bilinci

©

28/04/2010 - 11:02 MÜSRÝF KÝMDÝR

©

22/03/2010 - 15:27 ÝSRAF; ÇAÐDAÞ AÞIRILIK (2)

©

22/02/2010 - 13:23 ÝSRAF; ÇAÐDAÞ AÞIRILIK (1)

©

30/12/2009 - 17:40 ÝSLÂMÎ KAYNAKLAR AÇISINDAN ÞÝÝR

©

23/11/2009 - 16:17 BAYRAMIN BAÐIÞLADIÐIN KADARDIR

©

19/10/2009 - 14:55 Vahiy Karþýsýnda Peygamber

©

24/07/2009 - 11:15 ORUÇ ve DENGE

©

25/06/2009 - 09:29 MUHABBETULLAH (ALLAH SEVGÝSÝ) 4

©

01/06/2009 - 14:57 MUHABBETULLAH (ALLAH SEVGÝSÝ) 3

©

28/04/2009 - 16:06 MUHABBETULLAH (ALLAH SEVGÝSÝ) 2

©

16/02/2009 - 23:26 MUHABBETULLAH (ALLAH SEVGÝSÝ) 1

©

05/01/2009 - 23:03 HÝCRET ÜZERÝNE DÝYALOÐ

©

22/12/2008 - 23:37 KUR’AN’DA KURBAN KAVRAMI (1)

©

17/11/2008 - 23:27 Ýnsaf ve Ahlak Adaletin Kaynaðýdýr

©

03/09/2008 - 22:03 ÝNSANIN GÖREVÝ -2

©

05/06/2008 - 23:35 ÝNSANIN GÖREVÝ -1-

©

18/03/2008 - 01:09 HAYATA DÖNÜÞEN ZÝKÝR
 
 

Site Ýçi Arama

2 Cemâziye'l-Âhir 1446 |  03.12.2024

Bir Ayet

Bismillahirrahmanirrahim

Eðer sana þeytandan yana bir kýþkýrtma (vesvese) gelirse, hemen Allah'a sýðýn. Çünkü O, iþitendir, bilendir.






( Araf Sûresi - 200)

Bir Hadis

Resûlullah (s.a.v.) buyurdular ki:

“Muhammed’in nefsi kudret elinde olan Allâh’a yemin ederim ki eðer bu ümmetten bir Yahudi veya Hýristiyan beni iþitir de sonra benimle gönderilen (Kitaba, dîn)e iman etmeden ölürse mutlaka cehennemliklerden olur.”

(Sahîh-i Müslim)

Bir Dua

Bismillahirrahmanirrahim

“(Rabbim)Ýnsanlarýn diriltileceði gün ve Allah’a temiz bir kalple gelenler dýþýnda malýn
da çocuklarýn da fayda vermeyeceði gün beni mahcup etme!”

Þuara Suresi- 87-89

Hikmetli Söz

Beni sað sâlim ve her uzvum yerli yerinde dirilten Allah'a hamd olsun.




Canlý yayýn

Ýslam Ansiklopedisi

  Tasarým : Networkbil.NET

@2008 kuraniterbiye.Com