Ana Sayfa   |   Görüntülü Dersler  |  Sesli Dersler   |  Kur'an Araþtýrmalarý   |  Ýlmi YAZILAR   |  Aile Eðitim Yazýlarý   |  Çocuk Eðitimi Yazýlarý   |  Yazarlar  |  Ýletiþim

Kur`an-i Kerim ve Mealleri

Namaz Sureleri Tefsiri

Cuma (Tefsir) Dersleri

Hadis Dersleri

Cami Dersleri

Hz. Peygamberin Hayatý (s.a.v)

Ýnsaný Tanýmak (Radyo)

Tv Programlarý

Seminer ve Konferans

Kýsa Dersler

Özel Konular

Fýkhi Konular

Aile Eðitim Seminerleri

Foto Galeri

Üyelik Giriþi

Kull. Adı

:

Şifre

:
   

Ücretsiz Üyelik
Şifremi Unuttum

Güncel Videolar

Eðitimcilere ÖZEL
Gazze Duasý
Gençlerle Ýletiþim (Günýþýðý- Reþitpaþa​)
Uyumlu Evlilik Yöntemi (Bulgurlu)

Namaz Vakitleri

Sayaç

Sayac
Tekil (Bugün) 4256
Toplam 16410492
En Fazla 25928
Ortalama 2706
Üye Sayýsý 1193
Bugün Üye Olan 0
Online Ziyaretci
 

 
Hissedilen Güç, Engin Basîret
01/06/2009 - 14:54
 
Dr Þerafeddin Kalay
Müslüman harp temennicisi deðildir. Saldýrgan tavýrlý, çevresini tedirgin eden, anlaþmalarýna sadakat göstermeyen, zulmeden, kan dökmeye meraklý, geçimsiz de deðildir. Savaþýn da kendisine ait bir ahlâký vardýr ve mü'min her durumda ahlâkýn güzelliklerini sergileyen insan olmalýdýr. Mü'min ayný zamanda cesurdur, ahirete, ebedî saadete ve þehitlik rütbesinin yüceliðine inanýr.
 Allah Rasûlü(sav) hem Sahih-i Buhârî'de hem de Sahih-i Müslim'de yer alan bir hadisinde; "Düþmanla karþýlaþmayý temennî etmeyin. Karþýlaþýnca sabredin, sebat edin," (1)  buyuruyor, savaþ çýkýnca cihadýn hakkýnýn verilmesini emrediyordu.
Sahih-i Müslim'de nakledilen bir rivayette bu cümlelerin arkasýndan þöyle buyrulur: "Bilin ki Cennet kýlýçlarýn gölgesi altýndadýr." (2)
Bir Müslüman savaþ çýkmasýný, insanlarýn birbirini öldürmesini de temennî etmez. Ancak zalimlerin, hainlerin varlýðýný unutmaz, gaflete düþmez, daima cihada hazýr olur. Kýlýcýn lüzumunu unutmaz. Gerektiðinde Allah yolunda canýný, malýný ortaya koymaktan çekinmez. Her þart durumda cihada hazýr güç bulundurur.
Bu güç, bütün cehdini ortaya koyan ve sebat eden mücahitlerden ve onun cihad için hazýrlanan silahlardan meydana gelen bir güçtür. Olmasý gereken de budur.
Allah düþmanlarý, mü'min gönüllerin edeb, terbiye, ahlak güzelliði ve ibadet düþkünlüðünü bildikleri gibi, gerektiðinde nasýl çelikten bir irade kesildiklerini, birbirlerine baðlýlýklarýnýn, güç ve kuvvetlerinin nasýl önüne geçilemez bir mertebeye yükseldiðini de bilmeli, hissetmelidir.
Bu çerçevede Rabbimizin þu buyruðuna dikkat ediniz ve hikmetleri üzerinde düþününüz:
"Ey iman edenler! Hemen yakýnýnýzda bulunan kâfirlere karþý savaþýn. Sizde sertlik, güç ve kuvvet bulsunlar. Bilin ki Allah takva ehliyle beraberdir."  (Tevbe 9/ 123)  
Rabbimiz kafirlerin bizlerdeki gücün varlýðýný, bilmelerini, hissetmelerini istiyor. Þayet saldýrýrlarsa veya aramýzda savaþ çýkarsa nasýl bir yiðitler ordusuyla karþý karþýya geleceklerinin korkusunu, ürküntüsünü taþýmalarýný istiyor. Savaþ gücünün yüksek tutulmasýný emrediyor. Açýk veya gizli düþmanlarýn; "-Bu insanlar yýlmýyor, korkmuyor, çekinmiyor, gafil avlanmýyorlar," demek zorunda kalmalarýný istiyor…
Düþman, mikrop gibidir. Nasýl mikroplar, virüsler bedenin içinde ve dýþýnda vücud direncinin düþmesini, mukavemetinin zayýflamasýný beklerler, en küçük bir fýrsatta saldýrýya geçerlerse düþmanlar da Müslümanlarýn direncinin düþük, zayýf anlarýný bekler, içten ve dýþtan saldýrýya geçerler.
Osmanlý Devletini zayýf günlerindeki saldýrýlar, hýyanetler henüz tazeliðini koruyan ibret levhalarýyla doludur…
Günümüzde Ýslâm Ülkelerinin hali, iç ve dýþ düþmanlarýn tavrý, Müslüman halk üzerinde oynanan oyunlar, gelecek günler için yapýlan planlar birer birer incelenip deðerlendirilmeye muhtaçtýr.
Dünyada barýþ, huzur ve kardeþlik istediklerini, teröre karþý olduklarýný sýk sýk tekrar edenlerin Bosna'da yaþanýlan katliamý nasýl seyrettikleri, için için destekledikleri, imkân hazýrladýklarý, deðiþik yollarla yardým ettikleri, belki de yükselen feryadlardan zevk aldýklarý asla unutulmamalýdýr. Sýrplara üst üste nasýl süre verdikleri, zulümden yana görünmemek için, Sýrplara zaman kazandýrmak arzusuyla nasýl ve ne þekilde rol yaptýklarý, Birleþmiþ Milletler bünyesinde görev yapan askerlerin alýnan karar gereði; "-Sizi biz koruyacaðýz" diyerek nasýl Müslüman Boþnaklarýn ellerinden silahlarýný toplayýp aldýklarý ve onlarý savunmasýz olarak sýrp katillere teslim ettikleri de unutulmamalýdýr. Ýnkâr edilmesi mümkün olmayan bu katliâmý hiçbir gizlilik çuvalýna sýðdýramayýnca, Sýrbistan Devleti ve ordusu yerine fertlere yükleyerek iþin içinden sýyrýldýklarý da unutulmamasý gerekenler listesine þahid olunan ibret sahneleri ile birlikte eklenmelidir.
Ayný acý ve dehþet farklý þekillerde Filistin'de kaç kere yaþandý ve kaç kere daha yaþanacaða benziyor?!. Son Gazze saldýrýsý insanlýðýn kanýný bütünüyle donduracak kadar iðrenç, bütün hukuk prensiplerini çiðneyecek kadar pervasýz, saldýrganýn korkaklýðýna belge olacak kadar dengesiz, asýrlar boyunca silinemeyecek kadar büyük bir ar kaynaðýdýr… 
Kadýn ve çocuklarýn bulunduðu evlere, okullara, hastahanelere, hasta taþýyan arabalara, pazaryerlerine saldýrýlarýn ortaya serdiði manzaralar hep gözlerimizin önünde. Bombalarýn parçaladýðý, yaraladýðý insanlar ve diðer canlýlarýn yürek parçalayan halleri, örtme çabalarýnýn örtemeyeceði, silme ve karartma gayretlerinin silemeyeceði, karartamayacaðý kadar çok ve canlý. Yasak bombalar veya sivil halk ve çocuklar üzerinde denenen silahlar tarihin unutamayacaðý kadar vahim…
Uzun yýllardýr deðiþmeyen bir hakikat yine sergilenecek, herkesin gözleri önünde sergilenen bu cinayetler, Ýlâhî adalete kadar canîlerin yanýna kâr kalacak, Birleþmiþ Milletler yine suskunluðu devam ettirmenin bir bahanesini bulacak veya göstermelik manevralar ekranlarda boy gösterecektir. Kimse inanmasa, acý ve buruk ifadelerle karþýlasa bile…
*
Acý Bir Gerçek
Unutulmamasý gereken acý bir gerçek daha vardýr: Bütün Ýslâm âleminin küçük çýrpýnýþlardan öte hiçbir þey yapamadýklarý, zalimden merhamet bekleme aczinin içine düþtükleri… Zalimlerin ve zalimlerin tahrik ve teþvikçilerinin gözlerinin içine bakarak onlardan merhamet dilendikleri… Devlet olarak vicdaný sýzlatan vurdumduymazlýklarýn sergileniþi, birbirini takip eden oyalayýcý cümleler, tavýrlar… Hatta zalimin tavrýný hoþ gören, destekleyen, onlara cesaret veren beyanatlar ve davranýþlar… Bunlara karþý fertlerin, cemiyetlerin gayretleri, fedakârlýklarý, çýrpýnýþlarý…
Bu acý sahnelerden yeniden vurgulamak istediðimiz gerçeðe dönüyoruz:
Ýç direncin ve gücün yüksekliði fýrsat kollayan düþmanlar için caydýrýcý, saldýrýlarý önleyici, tuzaklarý ve planlarý boþa çýkarýcý, tesirsiz hale getiricidir. Zikr-i Hakîmin buyruðuna kulak veriyoruz:
"Küffâra karþý gücünüzün yettiði kadar kuvvet hazýrlayýn. Cihad için atlar besleyip eðitin. Böylece Allah düþmanlarýný, kendi düþmanlarýnýzý, onlarýn dýþýnda sizin bilemediðiniz, ancak Allah'ýn bildiði düþmanlara korku salarsýnýz. 
Allah yolunda ne infak ederseniz, bunun eksiksiz karþýlýðýný bulur, asla haksýzlýða uðratýlmazsýnýz."  (Enfal 8/ 60) 
Müslümanlar daima güçlü ve hazýr olmalýdýr. Güç, kuvvet ve hareket kabiliyetlerini yüksek tutmalýdýr. Dünyadaki geliþmeler takip edilmeli, yeni fikirler geliþtirmeli, en basitinden en modernine kadar silahlar iyi tanýnmalý ve iyi deðerlendirilmeli, onlarýn kullanýlmasý, onlara karþý nasýl korunacaðý, nasýl tedbir alýnacaðý, nasýl hareket edileceði yönünde eðitilmelidir.
Allah Rasûlü'ne(sav) âyet-i kerîmedeki kuvvetten atýþ gücü olduðunu söylemiþ ve bunu iç kere tekrar etmiþtir. (3)
Günümüzde de savaþlarýn temel olarak atýþ gücüne dayandýðý bilinen bir gerçektir.
Ýnsanlýðýn hayrýný düþünenler, iki cihan saadetini arzu edenler, þerlilerden, yeryüzünü fesada boðmaya çalýþanlardan daha güçlü ve daha ilerde, daha iradeli, daha kararlý ve istikrarlý olmak zorundadýr.
*
Küfür Tek Millettir
Ýnançlarý, birçok duygularý ve düþünceleri birbirinden farklý olsa da küfür tek millettir. Allah yolunun yolcularýna karþý Ýblis'in tahriki ve teþvikiyle bir araya geldikleri, savaþ yürüttükleri tarih boyunca çok görülen hadislerdendir.
Dün Yahudîlerle müþriklerin ittifaký, bu gün Haçlý zihniyetle, Siyonist zihniyetin Ýslâma karþý saldýrýlarý, bu saldýrýlarda harp ahlâkýný ve ahkamýný hiçe sayýþlarý, her türlü silahý kullanmaktan çekinmeyiþleri, satýn aldýklarý hainlerle, içten ve dýþtan tarifi zor hücumlar tazeleyiþleri tarihin kaydettiði ve kaydetmeye devam ettiði bir gerçektir.
Bir savaþ, küfür önderleri göz önünde tutularak sürdürülür.  Eðer küfür önderleri ihmal edilir ve küfrün tek millet olduðu gerçeði unutulursa mücadele arzulanan netîceyi vermeyecek, bataklýk tehlike üretmeye devam edecektir.
 Yahudîler ile Hýristiyan dünya arasýnda Ýsa Aleyhisselam'ýn gönderiliþinden bu güne kadar süren mücadeleyi, zulüm ve kýtalleri gözden geçiriniz. Çok defa zulümden kaçarak Müslümanlara sýðýnýþlarý ve Müslümanlarýn onlara tavýrlarý hakkýnda bilgi edininiz. Sonra dönünüz onlarýn bu günkü durumlarýný göz önüne getiriniz…
Küfrün ve zulmün hakikati örten zifiri bir karanlýk olduðunu unutmayýnýz. Karanlýklar arasýnda koyuluk farký olsa da hepsinin karanlýk olduðunu aklýnýzdan çýkartmayýnýz. Ýman nûru için hamd ediniz. Ýnsanlýðýn nûra kavuþmasý için gayret ediniz.
*
Bir Baþka Gerçek
Küfür ehli, çýðýrtkanlarý, dalâlet yolcularý ve saldýrganlarý, fitne, fesad yayýcýlarý ve temsilcileri ile mücadelenin en temel yollarýndan biri onlarýn güçleri, dirençleri, zaaf noktalarý, düþünceleri, planlarý, hamleleri hakkýnda bilgi toplamak, toplanan bilgileri deðerlendirerek mücadele veya harp planý hazýrlamak, onlarýn karþý istihbarat çalýþmalarýný önlemek dirençlerini kýrmak, onlarý yanýltmak ve planlarýný boþa çýkartmak, iradelerini çökertmektir.
Zikr-i Hakîm tedebbürle okunduðunda her âyetin yeni bir ibret ve bilgi pýnarý, yeni bir ufuk penceresi olduðu görülecektir. Âyet-i kerîmeler zaman zaman bize Ýslâm düþmanlarýnýn iç dünyasýnda yaþadýklarýný, düþündüklerini, arzuladýklarýný, nasýl bir hýrsa, duyguya sahip olduklarýný, içlerinde neler beslediklerini, kendi adamlarýyla baþ baþa kaldýklarý zaman nasýl bir üslupla konuþtuklarýný, taþýdýklarý duygularý zapt edemeyip kin ve nefretlerini zaman zaman nasýl dýþa vurduklarýný, içlerinde sakladýklarýnýn çok daha büyük olduðunu, ruh hallerini ve fýrsatý ele geçirince nasýl harekete geçtiklerini dile getirir.
Bir âyet-i kerîme var ki üzerinde uzun uzun durup düþünülmesi gerekir. Âyet, bütün hýrs, hedef ve çalýþmalarýnýn sanki özetini dile getirip bizi tehlikelere karþý ikaz etmekte, zalimleri tehdit etmektedir. Þimdi âyet-i kerîmeyi dikkatle okuyoruz:
"Onlar, dünya hayatýný (ve geçici zevklerini, hýrslarýný) âhirete tercih ederler, bütün planlarýný dünya hayatýna göre yaparlar, Allah yoluna sýrt çevirirler, Allah yoluna set çekmeye, insanlarý bu yoldan alýkoymaya çalýþýrlar ve hak dininin eðriliðini isterler, onu çarpýtýp çirkin göstermeye çalýþýrlar;  iþte onlar, derin bir sapýklýk içindedirler."  (Ýbrâhim, 14/ 1-3)
Bu âyet-i kerîme Ýslâm düþmanlarýnýn üç temel tavrýna dikkat çekiyor:
1 - Onlar dünya hayatýný seçmiþlerdir. Âhireti yok sayarlar ve bütün planlarýný dünya hayatýna göre yaparlar.
 Onun için dünya malýna, zevkine, makam ve mevkiine düþkündürler, hýrslýdýrlar, hýrslarýnýn önüne geçen her þeye karþý saldýrgandýrlar. Hayatlarý, arzularý, emelleri, hayalleri dünya hayatýyla sýnýrlýdýr. Yaþatýþlarý, davranýþlarý da buna göredir.
Ancak üzerinde düþünmedikleri, düþünmeyi de istemedikleri bir baþka düþünce açýsý var: Eðer gerçekler böyle olsaydý, insanlýk çýðýrýndan çýkardý. Özetle söylemek gerekirse zâlim zulmünde, hýrsýz hýrsýzlýðýnda, arsýz arsýzlýðýnda, ahlaksýz ahlaksýzlýðýnda, iffetsiz iffetsizliðinde, devlet ve millet malýný hortumlayanlar hortumculuðunda, çeteler, katiller, þâkîler iþledikleri suçlarda, hâinler hýyanetinde, reziller rezaletinde hiç de haksýz olmazlardý… Eðer âhiret muhasebesi yoksa, ceza ve mükafât hak deðilse, dünyada yapýlan dünyada kalacaksa, yapýlan zulüm ve iþkencelerin, gasp ve soygunlarýn cezasý olmayacaksa, çaresizlerin çaresizlikleri, insanlarýn acýlarý, kan ve gözyaþlarý üzerine zevk ve safâ çarký kuranlarýn, yeryüzünü fesada boðmak için gayret gösterenlerin yaptýklarý yanlarýna kar kalacaksa hayat ne kadar mânâsýz ve çekilmez hale gelirdi. Ýnsanlýk ne kadar deðerini yitirir, Allah'ýn mükerrem kýldýðý insan ne kadar büyük bir rezalet bataklýðýnda sürünürdü…
Bu düþünce, çeþitli kalýplara bürünse de, çeþitli ambalajlar içinde sunulsa, boyansa, süslense de, bütün deðerleri yerinden oynatacak, dünyayý canavarlarýn savaþ alanýna çevirecek bir düþüncedir. Ýnsan fýtratýna da ters, bizi yaratan ve hayatýmýzýn devamý için nimetlerle donatana da isyandýr… Ýçimizdeki bir sesin durmadan yanlýþlýðýný haykýrdýðý, selim düþüncenin reddettiði bir anlayýþtýr. Üzerine söylenecekler kitaplara sýðmayacak kadar geniþtir…
2 - Onlar,  Allah yoluna set çekmeye çalýþýrlar. Ýnsanlarý hak yoldan alýkoymak için gayret ederler, ellerindeki imkânlarý bunun için seferber ederler.
Bu yapýlarý da üzerinde çok düþünülmesi, deðerlendirilmesi gereken bir husustur. Tarihte nice örneklerinin görüldüðü, günümüzde de görülmeye devam edildiði bir gerçektir. Ýleriye doðru da görülmeye devam edeceði her basiret ehlinin kabul etmesi gereken bir baþka hakikattir.
Üzerinde düþündükçe nice yaþanan misaller gözlerde canlanacaktýr…
3 -   Allah yolunun, hak yolun, doðru yolun eðriliðini isterler.
Günümüzde bu ayrýca dikkat çekilmesi, üzerinde durulmasý, düþünülmesi, iyi teþhisler konulmasý, karþý tedbirler alýnmasý için gayretlerin sarf edilmesi, düþüncelerin yoðunlaþtýrýlmasý gereken bir husustur.
Yukarýdaki cümleyi biraz daha açarsak muradýn ne olduðu, nasýl bir noktaya dikkat çekildiði daha netleþecektir.
Allah yolu, Zikr-i hakîm'de, hidayet yolu, sýrat-ý müstakîm olarak isimlendirir. Dalalet ehli, bataklýk çýðýrtkanlarý dosdoðru olan bu yolu eðri ve çarpýk, doðru bilgileri yanlýþ, güzellikleri çirkin göstermek için gayret eder, hayret uyandýracak yol ve üslup denerler. Bilgileri bulandýrýr, bakýþ açýlarýný deðiþtirir, adam satýn alýr, basýn ve yayýný yanýltýcý bilgiler için kullanýrlar. Ýlmî çalýþmalarýn, araþtýrmalarýn neticeleri ile oynar, boþ ve manasýz sözlere ilmî araþtýrma süsü verir, yanlýþý doðru diye adlandýrýr, yanlýþlarý koruyan ve kollayan deyimler üretir hatta kanunlar çýkartýr, var olanlarý istediði istikamete sündürürler. Doðrularý küçümser, horlar, doðruyu dile getirenlere söz hakký vermez, yanlýþlarý da kabul edilmiþ gerçekler olarak sunarlar…
Âyet ve hadislerin asýl dile getirdiði manayý örtmek için zikzaklar çizer, þer'î esaslarý sarsmak için eline geçen fýrsatlarý kullanýr, gerçek deðerlerle alay eder, onlarý küçümseyici ifadelerle dile getirir ve doðruluðunu savunma yollarýný keser, savunulamayan saldýrýr, savunulamadýðý için haklýyý haksýz ilan ederler.
Ve daha niceleri… 
Hak düþmanlarýnýn, dünyayý fitne ve fesada boðmak isteyenlerin hedeflerini bilmek, en çok kullandýklarý üsluplar hakkýnda bilgi toplamak, planlarýndan, niyetlerinden, ne tarafa, nasýl bir hamle yapacaklarýndan haberdar olmak, güçlerini, kabiliyetlerini, bir sonraki niyetlerini, eksiklerini, açýklarýný ve zaaflarýný tespit etmek, ona göre tedbirler almak, üsluplar geliþtirmek, en uygun zamanda veya onlar harekete geçmeden zayýf noktalarýndan vurmak, çalýþmalarýný akamete uðratmak, morallerini bozmak, mü'min gönüllerin saflarýný sýklaþtýrmak, dirençlerini artýrmak onlara karþý yürütülen mücadelenin vazgeçilmez baþarý yollarýndan olmalýdýr. Bu yol ihmal asla edilmemesi gereken bir yoldur. Ülkesini seven, Ýslâm âleminin, bütün dünyanýn güzel günlere yelken açmasýný isteyen basiret sahiplerinin baþkalarýndan önde olmasý fitne ve fesadlara fýrsat býrakmayacaktýr.
Bu gün devletler bünyesinde istihbarat çalýþmasý yürütecek birimler kurulmuþ, dünya çapýnda iyi veya kötü yönde amansýz bir istihbarat savaþý cereyan etmeye baþlamýþtýr. Bu sadece bir bilgi toplama savaþý da deðildir. Yönlendirme, organize etme, zemin hazýrlama, kundaklama, bölüp parçalama, adam kazanma ve kullanma, þekillendirme ve daha neler neler… CIA'nýn ve MOSSAD'ýn, OGPU, KGB, Ýngiliz Entelijans Servis, Çeka, Ohrana ve diðer istihbarat servislerinin yaptýklarý dehþet uyandýracak boyutlardadýr. Ýstihbarat örgütleri ve çalýþmalarý üzerine yapýlacak bir araþtýrma ortaya akýllara durgunluk verecek bilgiler çýkaracaktýr.
Son bir buçuk asýr içinde istihbarat servislerinin petrol kaynaklarýný ele geçirme, pay koparma üzerinde yürüttükleri savaþ, iþledikleri ve iþlettikleri cinayetlerle ilgili bilgiler ciltler doldurur. Satýn aldýklarý veya çeþitli menfaatler karþýlýðý kullandýklarý adamlar ve bu adamlarýn hýyanetleri insanlýk adýna tiksinilecek bir yekûn tutar. Petrol kaynaklarýnýn çoðunun üzerinde oturan Ýslâm âlemini parçalamak, daðýtmak, daðýtýlan parçalarý birbirine düþman etmek ve bir araya geliþ yollarýný bütünüyle kapamak uðruna yapýlanlar yürekleri yakacak, içleri daðlayacak, akýllara durgunluk verecek derecededir… 
Günümüzde hýzla ilerleyen teknik dinleme, gözetleme ve takip etme alanlarýnda yeni ufuklar açmýþ, müthiþ imkânlar sunmuþ, uzaya yerleþtirilen uydular da devreye girince neredeyse bütün dünya dinlenilir ve gözetlenilir hale gelmiþtir.
Biz bütün bunlarýn acaba neresindeyiz? Ýslâm düþmanlarýnýn niyet, plan ve dirençleri hakkýnda neler biliyoruz? Ne kadar biliyoruz? Bizim elimizdeki imkânlar nedir? Onlarý nasýl deðerlendirebiliriz? Yarýnlar için neler hazýrlýyoruz?.. Uzun vadeli büyük planlar ve hamleler için neler yapýlmalý, dar zamanlý, ufku, çerçevesi, hedefi belli hamleler için neler yapýlmalý?..  Küfür önderlerinin kirli dünyasýný gözler önüne sermek için neler yapýlmalý, fitne ve fesad çalýþmalarý nasýl durdurulmalý?.. Yapýlan propagandalarýn tesiri altýnda kalarak zihinlerini toparlayamayanlara, gözleri kamaþýp gerçekleri göremeyenlere, yanlýþ bilgilerle zihinleri bulandýrýlýp iyiyi kötüden ayýrt edemeyenlere, basireti kýt olup anlara onlarýn iç yüzleri nasýl gösterilmeli? Bunun için neler yapýlmalý?.. Toplanan bilgiler nasýl deðerlendirilmeli?...
Bunlar hep üzerinde çalýþýlmasý gereken hususlardýr. Ancak önce lüzumuna inanmak, üzerinde düþünmek, mü'min gönüller olarak bütünleþip kaynaþmak, sarsýlmaz kaleler haline gelmek zorundayýz. Bu alanda mütehassýslar yetiþmeli, prensipler konulmalý, imkânlar birleþtirilmelidir. Ýçimizden istihbarat örgütlerinin oyuncaklarý veya maþalarý olacak insanlar çýkmamalý, küçük emeller uðruna iki cihan saadeti heba edilmemeli, mevkî makam hýrsýna kurbanlar verilmemelidir.
Düþmanýn direncini kýrmak da önemlidir, iç dünyasýný öðrenmek de, emellerini boþa çýkartmak da…
Ýslâm âlemi, hak ve adalet, þefkat ve rahmet güçlenmezse zulüm ve acýlar güçlenecektir…
§
Dipnotlar:
1-Sahih-i Buhârî,  Cihad (Umdetü'l-Kârî 12/ 95), Sahih-i Müslim, Cihad (3/ 1362 Hadis No: 1741)
2-Sahih-i Müslim, Cihad (3/ 1363 Hadis No: 1742)
3-Sahih-i Buhârî, Ýmare (4/ 1522 Hadis No: 1917) Hadisi, Ukbe Ýbn Âmir(ra) minberden hitap eden Rasûlullah'tan (sav)  duyduðunu söyler. Ayrýca Ýbn Kesîr Tefsirinde âyetin tefsirine müracaat ediniz. (Muhtasar 2/ 114)
4-Bak: Tevbe Sûresi, âyet 12.

Bu Makale 5021 defa okunmuþtur

 

Yazdýr

YAZARIN DÝÐER YAZILARI

©

12/06/2015 - 14:19 Oruçla Ýlgili Kýsa Bilgiler

©

10/03/2015 - 11:06 Kendinizi ve Ailenizi, Ateþten ve Hüsrandan Koruyunuz

©

23/10/2014 - 17:41 NAFÝLE NAMAZLAR

©

01/09/2014 - 14:50 BORÇ ve KARZ-I HASEN

©

04/08/2014 - 13:11 Uhud Gazvesi

©

30/06/2014 - 14:18 Ramazan Ayýný Karþýlarken

©

09/06/2014 - 10:44 Kur’ân-ý Kerîm’de Gençlik

©

05/05/2014 - 12:25 Genç Anne (Hâcer) ve Mekke Þehrinin Kuruluþu

©

07/04/2014 - 15:46 Putlar ve Putçuluk Zihniyetiyle Mücâdele Eden Genç

©

01/02/2014 - 13:26 Vahyin Geliþi

©

04/12/2013 - 13:20 Güçlü ve Güvenilir Genç

©

16/07/2013 - 12:45 Eþinizin ve çocuklarýnýzýn duygularýný anlayýnýz, zaman zaman kendinizi onlarýn yerine koyunuz ve olumlu yönde adýmlar atýnýz.

©

19/06/2013 - 16:14 Âile sýrlarýnýzý dýþarýya vermeyiniz

©

20/05/2013 - 11:57 Çocuklarýnýzý açýk sözlü yetiþtiriniz

©

18/04/2013 - 10:40 Çocuklarýnýzý kendi cinslerine uygun olarak yetiþtiriniz.

©

19/03/2013 - 13:48 Çocuklarýnýzýn yanlýþ alýþkanlýklar edinmesine fýrsat vermeyiniz.

©

19/02/2013 - 11:12 Çocuklarýnýzýn iyi arkadaþlar edinmelerine dikkat ediniz.

©

17/01/2013 - 12:09 Evinizin, kendinizin ve çocuklarýnýzýn maddî, manevî temizliðine dikkat edininiz.

©

24/12/2012 - 11:09 Kanaatkâr olunuz.

©

21/11/2012 - 13:38 Âile yuvanýzda israftan uzak durunuz

©

25/09/2012 - 10:36 Asýl gayenin ve hedefin ne olduðu âile yuvanýzda bulunan her fert tarafýndan bilinmelidir. Bu þuuru yuvanýzda filizlendiriniz.

©

27/08/2012 - 12:08 Büyüklerinize hürmet, küçüklerinize þefkat ve merhamet gösteriniz.

©

23/07/2012 - 11:24 Âilenize ve çocuklarýnýza zaman ayýrýnýz.

©

28/06/2012 - 12:29 Çocuklarýnýza þahsiyetli olmayý, baþka zihniyetleri taklit etmemeyi, olduðu gibi görünmeyi öðretiniz.

©

04/06/2012 - 11:28 Akrabalarýnýzla baðlarýnýzý koruyunuz.

©

25/04/2012 - 14:48 Anne ve babanýz için hayýrlý evlâd olunuz, çocuklarýnýza da güzel örnek

©

26/03/2012 - 11:16 Âile içindeki mesuliyetlerinizi biliniz ve çocuklarýnýza yaþ ve durumlarýna uygun mesuliyet veriniz.

©

27/02/2012 - 15:26 Ýlmi seviniz ve çocuklarýnýza ilim sevgisi aþýlayýnýz.

©

30/01/2012 - 11:23 Çocuklarýnýza ev içi adabý ile ilgili bilgiler veriniz, onlarý eðiterek güzel alýþkanlýklar kazandýrýnýz.

©

02/01/2012 - 11:49 Çocuklarýnýza güzel hasletler aþýlayýnýz.

©

28/11/2011 - 11:18 Çocuklarýnýza ibadet duygusu aþýlayýnýz. Onlara nasýl namaz kýlacaklarýný, nasýl oruç tutacaklarýný öðretiniz.

©

03/10/2011 - 11:46 Çocuklarýnýza Kur’ân öðretiniz.

©

05/09/2011 - 14:31 Çocuklarýnýza güzel sözler ve iman esaslarýný öðretiniz.

©

01/08/2011 - 11:54 Çocuklarla latifeleþiniz. Çocuklarýnýza güzel örnek olunuz

©

04/07/2011 - 12:24 Çocukluktan kaynaklanan hatalarýný hoþ görünüz.

©

03/06/2011 - 11:59 Çocuklarýnýza duâ ediniz, onlara bedduâ veya lânet etmeyiniz.

©

09/05/2011 - 11:58 Çocuklarýnýza adaletli davranýnýz.

©

11/04/2011 - 13:54 Yuvanýzýn içinde güzel dil kullanýnýz.

©

07/03/2011 - 12:34 Çocuklarýnýzý güzel ahlâkla yetiþtiriniz, onlarý þýmartmayýnýz.

©

14/02/2011 - 11:38 Çocuklarýnýzý seviniz ve onlara sevginizi belli ediniz.

©

06/01/2011 - 10:54 Yuvanýza Girerken Selâm Veriniz ve Çocuklarýnýza da Selâmý Alýþtýrýnýz.

©

02/12/2010 - 11:18 Asr-ý Saadet’ten Bir Genç Selâme Ýbn Ekva’-radýyallâhu anh-(Yorulmayan Ayaklar, Bitmeyen Azim)(I)

©

14/10/2010 - 17:45 Çocuklarla Þakalaþmak

©

27/07/2010 - 13:44 Varlýðýn Ýmtihaný

©

22/06/2010 - 12:34 Bilmek, yaþamak ve güzel üslupla aktarmak

©

17/05/2010 - 16:38 Yuvanýzý kaerþýlýklý sevgi, rahmet ve þefkat temelleri üzerne kurunuz. Yuvanýzdan sevgi ve rahmeti eksik etmeyiniz.

©

16/04/2010 - 11:22 Ýmanýnýzý hayýrlý, güzel amlellerle dýþ dünyaya aksettiriniz.

©

24/09/2009 - 10:59 SÜNNETÝ HAKKA GÝDEN YOL BÝLMEK

©

22/08/2009 - 09:43 Mukaddes Diyâr’a

©

24/07/2009 - 11:06 Yeni Bir Ramazan Yaþarken

©

25/06/2009 - 09:20 Çocuklarýmýz filizlenip büyürken

©

01/06/2009 - 14:54 Hissedilen Güç, Engin Basîret

©

28/04/2009 - 16:03 Vahy Safiyeti ve Bulandýrma Gayretleri

©

07/04/2009 - 13:17 Ýç Dünyamýzýn Dýþ Dünyaya Aksi Edep ve Ahlâk

©

09/03/2009 - 15:10 Anne ve Babalara Üç Nasihat

©

17/11/2008 - 23:48 Selim Fýtrat, Kötü Alýþkanlýk ve Çocuklar

©

30/05/2008 - 23:02 Âile Yuvasýnda Sevgi ve Rahmet

©

13/03/2008 - 23:57 Orta Yol Ýfrat ve Tefrite (Aþýrýlýklara Düþmemek)
 
 

Site Ýçi Arama

19 Cemâziye'l-Evvel 1446 |  21.11.2024

Bir Ayet

Bismillahirrahmanirrahim

Âyetlerimizi etkisiz kýlmak için çaba harcayanlar, (varya) iþte onlar da azabýn içine getirileceklerdir.

( Sebe sûresi - 38)

Bir Hadis

Sehl Ýbnu'l Muaz el-Cuheni Radiyallahu Anh anlatýyor:"Resulullah (Sallallahu Aleyhi Vessellem) buyurdular ki:
"Kim Kur'an'ý okur ve onunla amel ederse, kýyamet günü babasýna bir taç giydirilir. Bu tacýn ýþýðý, güneþ dünyadaki herhangi bir evde bulunduðu takdirde onun vereceði ýþýktan daha güzeldir. Öyleyse, Kur'an'la bizzat amel edenin ýþýðý nasýl olacak, düþünebiliyor musunuz?"


Ebu Davud, Salât 349)

Bir Dua

Bismillahirrahmanirrahim

“Ey Rabbimiz! Unutur ya da yanýlýrsak bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediðin gibi aðýr yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediði þeyleri yükleme!”

Bakara Suresi- 286

Hikmetli Söz

Gönül Çalab’ýn tahtý Çalab gönüle baktý Ýki cihan bedbahtý Kim gönül yýkar ise.


Canlý yayýn

Ýslam Ansiklopedisi

  Tasarým : Networkbil.NET

@2008 kuraniterbiye.Com