Ana Sayfa   |   Görüntülü Dersler  |  Sesli Dersler   |  Kur'an Araþtýrmalarý   |  Ýlmi YAZILAR   |  Aile Eðitim Yazýlarý   |  Çocuk Eðitimi Yazýlarý   |  Yazarlar  |  Ýletiþim

Kur`an-i Kerim ve Mealleri

Namaz Sureleri Tefsiri

Cuma (Tefsir) Dersleri

Hadis Dersleri

Cami Dersleri

Hz. Peygamberin Hayatý (s.a.v)

Ýnsaný Tanýmak (Radyo)

Tv Programlarý

Seminer ve Konferans

Kýsa Dersler

Özel Konular

Fýkhi Konular

Aile Eðitim Seminerleri

Foto Galeri

Üyelik Giriþi

Kull. Adı

:

Şifre

:
   

Ücretsiz Üyelik
Şifremi Unuttum

Güncel Videolar

Eðitimcilere ÖZEL
Gazze Duasý
Gençlerle Ýletiþim (Günýþýðý- Reþitpaþa​)
Uyumlu Evlilik Yöntemi (Bulgurlu)

Namaz Vakitleri

Sayaç

Sayac
Tekil (Bugün) 4598
Toplam 15280747
En Fazla 20355
Ortalama 2610
Üye Sayýsý 1175
Bugün Üye Olan 0
Online Ziyaretci
 
 

Kardeþlik ve Dostluða Açýlan Pencere

SELAM

“es-Selam” (Haþr, 59/23.) O’nun en güzel isimlerinden biridir.
15/06/2015

Bizleri yoktan var eden Allah: “Müminler ancak kardeþtir.” (Hucurat, 49/1.) ve “Müminler bir birlerinin dostudur.” (Tevbe, 9/71.) buyurmaktadýr. Kadýn-erkek, Acem-Arap Hz. Âdem’in birer evlatlarý olarak beþeriyette kardeþtirler. Dinde kardeþlik ise bunun bir adým daha ötesinde baþka bir anlam ve derinlik kazanýr. Mekkeli muhacirler ile Medineli ensar arasýnda tesis edilen “muahat” bunun pratiðe yansýmýþ hâlidir. “Allah kalplerinizi kaynaþtýrdý. Onun nimeti sayesinde kardeþ oldunuz” (Âl-i Ýmran, 3/103.) diyen Allah devamla Peygamberine; “Dünya kadar para harcasaydýn onlarýn gönüllerini böylesine birbirine raptedemezdin” buyurmuþtur. Buradan kardeþlik ve dostlukta ilahî inayet ve Rabbani hidayetin kullarýn yanýnda olduðunu anlýyoruz.

Genelde Ýslam tarihi özelde Anadolu kültürü “Candan önce canan”ý önceleyen örneklerle do ludur. Nitekim “Bin dost çok, bir düþman az deðildir” anlayýþýnýn temsilcilerinden biri olan Ebu Süleyman Darani, “Tüm dünya benim olsa, bunu bir lokma hâline getirip bir kardeþimin aðzýna koysam, yine de fazla bir þey yaptým diyemem” derken ayný zat bu defa bir baþka ifadesinde benzeri bir yaklaþýmla, “Bir dostumun aðzýna koyduðum lokmanýn tadýný kendi aðzýmda hissederim” diyebilmiþtir. Amasyalý Akif ise,

“Ýþ tahammül etmededir bâr-ý hukuk-ý sohbete

Sanma kim vardýr hüner teksir-i yâran etmede”

Demek suretiyle dost ve kardeþliðin çoðaltýlmasý gerektiðine vurgu yapmaktadýr.

Ne yazýk ki pek çok açmazlarla baþ baþa kaldýk. Evlerimizi büyüttük, ama ailelerimizi küçülttük.

Geçimimizi saðlamayý baþardýk, ancak birbirimizle geçinmeyi baþaramadýk. Denizde balýklar gibi yüzmek, havada kuþlar gibi uçmak biz insanoðlu için adeta sýradanlaþtý, ama ne var ki bütün bunlarý baþarýrken, kardeþçe, dostça yaþamayý bir türlü baþaramadýk. Çok fazla zaman tüketiyor, çok çabuk kýzýyor, çok geç saatlere kadar oturuyor, çok yorgun kalkýyoruz. Ýletiþim araçlarýyla haddinden fazla vakit harcýyor, ne var ki çok az okuyor, çok az birbirimizle sohbet ediyor ve çok az þükrediyoruz. Gelinen bu noktada yüz yüze iliþkiler yerine sanal iliþkileri tercih etmeye baþladýk. Yüz yüze gelsek dahi birbirimizin yüzüne daha az bakýyoruz, iletiþime geçmeden ayrýlýp gidiyoruz. Otobüs ve trenlerde, uçakta yan yana koltuklarda, bir birimize selam vermeden, hal-hatýr sormadan ve hatta birbirimizle tanýþma gereði bile duymadan uzunca yolculuðumuzu bitiriyoruz.

Galiba mülk (milk) âlemini abat ederken, melekût âlemini ihmal ettik. Modernite Çoðumuzun dikkatini daðýttý. Gözün gördüðü þeyler artýnca, gönül daha çok þeylerle meþgul olmaya baþladý. Bu arada iç dinginliðin, sükunetin temini için farklý meditasyon teknik ve seanslarýna yönelenlerimiz oldu. Stres, depresyon, gerilim, korku, endiþe, çaresizlik, yalnýzlýk, boþluk, cinnet, sýkýntý, intihar, memnuniyetsizlik insanýmýzýn belini büktü.

Hâlbuki kadim selam medeniyetinin sakinleri olarak bizler buna layýk deðil ve bunu hak etmedik!

Rahmanýn kullarý, esenlik Peygamberinin ümmeti, barýþ yurdunun daimi çocuklarý olarak birbirimizin derdiyle dertlenmek, birbirimizin yarasýna merhem olmak dururken, acaba yaraya tuz basmak da neyin nesiydi?

Kardeþlerim! Vakit çok geç olmadan selam ile baþlayalým kelama. Selamlaþma, iletiþim kurmanýn, iletiþim toplumsal bütünleþmenin, toplumsal bütünleþme ise iyi bir insan olmanýn temel koþuludur. Hatta selamlaþmayý bir baþkasýndan bekleyerek deðil, ilk adýmý kendimiz atarak baþlatalým. Kur’an’da otuz üç defa geçen ve müminlerin tam on iki kez selamlandýðý bu sihirli kelime “Selamün aleyküm” ile dostluða, kardeþliðe, insanlýða, yardýmlaþmaya, dayanýþmaya yeniden ve beraberce “merhaba” diyelim!

“es-Selam” (Haþr, 59/23.) O’nun en güzel isimlerinden biridir. Birer mümin olarak bizler “Abdü’s Selam”, yani selamýn kullarýyýz. Bizleri “selam” kökünden türeyen ve “Müslüman” olarak isimlendiren, dinimize barýþ, sevgi, esenlik anlamlarý katýp etik bir kavramla ilintilendiren ve dolaysýyla “Ýslam”ý seçen Allah’a binlerce kez þükürler olsun. Bununla birlikte O bizlere, “Selam yurdunun yolcularý” (Yunus,10/25.) ve “Daru’s- selam”ýn (Enam, 127; Araf, 46; Zümer, 73.) daimi sakinleri diye seslenmiþtir.

Bizim inanç sistemimizde “kul hakký” her þeyden önce selam alýp vermekle baþlar. (Buhari, Cenaiz 2; Müslim, Selam 4-5.) Selam vermeyi sünnet, selamý almayý ise farz bilen bir geleneðin sahipleriyiz. Keza bizim kültürümüzde selam cennet kelamý olarak kabul edilir. (Nisa, 4/86.) Müslümanlar ebedi istirahatgâhlarý cennette ‘boþ bir söz’ deðil; sadece selam iþitirler. (Meryem, 19/62.) Peygamberimiz ise bize cennete giden yolun selam dan geçtiðini öðretir: “Caným kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki; iman etmeden Cennete giremezsiniz, birbirinizi sevme den de iman etmiþ olmazsýnýz. Size yaptýðýnýz takdirde birbirinizi seveceðiniz bir iþi göstereyim mi? Selamý aranýzda yaygýnlaþtýrýnýz.” (Müslim, Ýman, 17.)

Anadolu coðrafyasýnda selam medeniyetinin sakinleri olarak yeniden birbirimizle iletiþim kurmaya, yeniden birbirimizin hal ve hatýrýný sormaya, yeniden kalplerimize giden yolu Yunus’ça, Mevlana’ca, Hacý Bektaþ-ý Veli’ce bulmaya çalýþmak zorundayýz. Müslüman, Peygamberin nezih diliyle tanýdýk ve tanýmadýklarýndan tanrý selamýný (Buhari, Ýman, 20.) esirgeme melidir. Modern dünyanýn barýþý temsil eden beyaz güvercini ve zeytin dalýndan önce bizim sevgi medeniyetimizin selamý çoktan keþfedilmiþti. Bu anlamda zeytin dalý topraðýn, tabiatýn mahsulü iken, dil ile verilen samimi bir selam kendi canýmýzýn mahsulüdür.

Selam ‘benden sana zarar gelmez’ demektir.

Selam, kardeþin kardeþe dua etmesi, kardeþin kardeþe iyi dilekte bulunmasý demektir.

Selam, herkese cennet yurdu ve kurtuluþ yolu sizin olsun demektir.

Selam, sen de benim gibi Allah’ýn bir kulusun diyebilmenin bir diðer adýdýr.

Malatyalý Niyazi Mýsri (ö. 1693), bize insanlarýn tek bir nefisten yaratýldýklarýna dair Kur’anî gerçeði (Nisa, 4/1.) hatýrlatarak, insanlarýn gidip gelmek, tanýþmak, selamlaþmak ve dostluk kurmak gibi iliþkilerinin, aradaki sevgiyi arttýracaðýný söylemektedir. Yine Kars’ta þehit düþen derviþ meþrep Ebu’l-Hasan Harakani (ö.1034); “Türkistan’dan Þam’a kadar olan sahada bir din kardeþimin parmaðýna batan diken benim parmaðýma batmýþtýr. Onun ayaðýna çarpan taþ benim ayaðýma çarpmýþtýr. Bir yürekte hüzün varsa bilin ki o yürek benim yüreðimdir.” demiþtir. Mevlana ise mürþidi Þemsi Tebrizi (ö. 1247)’nin kendisine bir þey öðrettiðini beyan ederek onu bizimle paylaþmýþtýr: “Dünyada bir tek mümin üþüyorsa, ýsýnma hakkýna sahip deðilsin. Ben de biliyorum ki yeryüzünde üþüyen müminler var, ben artýk ýsýnamýyorum.”

Ötelerden sesi duyulan Yunus Emre; “Gelin tanýþ olalým, iþin kolay kýlalým” derken kardeþliðe, dostluða çaðrý yapmaktadýr. Hacý Bektaþ-ý Veli; “Gelin canlar bir olalým” çaðrýsýyla yâd olanlarý biliþmeye, tanýþmaya, selamlaþmaya ve akabinde kardeþ olmaya davet etmektedir.

Kardeþlerim! Hepimiz ayný kilimin desenleri, ayný taraðýn diþleri, ayný gitarýn telleri, ayný gökkuþa ðýnýn farklý tonlardaki renkleriyiz. Gün ellerimizi yumruk yapma günü deðildir. O hâlde geliniz hep beraber önce ellerimizi, sonra kollarýmýzý ve sonra kalplerimizi birbirimize açalým! Þu üç günlük dünyayý daha yaþanabilir bir hale getirmenin gayretini güdelim.

Unutmayýnýz ki Ýslam ve insanlýk âlemi bu medeniyetin ve bu topraðýn sahip olduðu kardeþlik, hoþ görü, diðerkâmlýk, yardýmlaþma ve paylaþma erdemine eskisinden daha fazla ihtiyaç duymaktadýr. Bu konuda etrafýmýza bakýnmaya ve bunu bir baþkasýndan beklemeye ne hakkýmýz ne de haddimiz vardýr. Mademki söze selamla baþladýk, yine selamla bitirelim: sözü Bizim Yunus’a verelim:

“Biz dünyadan gider olduk

Kalanlara selam olsun

Bizim için hayýr dua

Edenlere selam olsun!” vesselam!

 

Diyanet Aylýk Dergi Mayýs / Prof. Dr. Ömer YILMAZ

 

Bu yazý 3048 defa okunmuþtur...

Yorum Ekle

Yazdýr

YORUM LÝSTESÝ

KATEGORÝDEKÝ DÝÐER HABERLER

n

12/02/2024 - 10:58 ÜMMET OLMAK

n

27/11/2023 - 09:29 ÝMAN VE SAMÝMÝYET

n

08/08/2022 - 10:21 ÝSLAM’IN ASLÝ KAYNAKLARINI DOÐRU ANLAMANIN YÖNTEMÝ ÜZERÝNE

n

04/10/2021 - 11:28 KÖTÜLÜKLERDEN ALIKOYAN NAMAZ HANGÝ NAMAZDIR?

n

24/05/2021 - 03:53 GERÇEK KIYMET ÖLÇÜSÜ:  SALÝH VE BAKÝ AMEL

n

05/04/2021 - 08:34 FELSEFENÝN ÇALDIÐI ÝNSANLAR

n

08/03/2021 - 11:02 TEVHÝDDEN HÝDAYETE  NEBEVÝ RÝSALET

n

12/01/2021 - 11:25 ÝÞTE TOPLUMUMUZUN HÂLÝ BU

n

06/10/2020 - 02:15 PEYGAMBER EFENDÝMÝZÝN HÝCRET YOLCULUÐU

n

06/10/2020 - 11:27 ÞEHÝTLER ÖLMEZ!

n

31/08/2020 - 04:09 SONUÇLARI ÝTÝBARIYLA ÝSTÝÐFAR VE TÖVBE / Dr. Abdülkadir ERKUT

n

06/07/2020 - 09:49 GENÇLÝK NEREYE GÝDÝYOR? / Abdülhamit Kahraman

n

25/06/2020 - 10:51 ÞÝMDÝ TAM ZAMANI / Abdülhamit Kahraman

n

18/05/2020 - 12:33 CÂMÝLER KAPATILDI  CUMALAR KALDIRILDI AMA.. / Abdülhamit Kahraman

n

23/04/2020 - 04:29 RAMAZANDA HAYATIN VE ÖLÜMÜN MUHASEBESÝNÝ YAPMAK / Dr. Muhlis AKAR 

n

23/04/2020 - 02:47 ÞEHR-Ý RAMAZAN VE SORUMLULUK BÝLÝNCÝ / Prof. Dr. Ramazan ALTINTAÞ

n

06/04/2020 - 10:26 HER HÂLÝMÝZE ÞÜKREDEBÝLMEK / Dr. Lamia LEVENT ABUL

n

30/03/2020 - 10:30 KULLUÐUN EN GÜZEL KIVAMI: ÝHSAN / Prof. Dr. Safi ARPAGUÞ

n

16/12/2019 - 10:13 HZ. PEYGAMBER (S.A.S.) DÖNEMÝNDE ÝLÝM / Prof. Dr. Þakir GÖZÜTOK

n

30/08/2019 - 10:56 HARAMDAN HELALE HÝCRET ETMEK

n

29/08/2019 - 02:59 ZÝKÝR: KALPLERÝ DÝRÝLTEN ÝKSÝR

n

17/12/2018 - 01:05 ALLAH’A YÖNELÝÞ BÝLÝNCÝNÝ TAZELEME: TÖVBE

n

17/12/2018 - 12:56 MANEVÝ ARINMA: TÖVBE

n

19/11/2018 - 10:47 Ýnancý kuþanan gençler

n

19/11/2018 - 10:42 Hz. Peygamberi Gençlere Anlatabilmek

n

17/10/2018 - 03:38 Mescitlerde Namaz Kýlmak ve Takva Sahibi Ýmam Olmak

n

30/03/2018 - 12:31 DEÝZMÝ VE ATEÝZMÝ BESLEYEN ÖNEMLÝ BÝR FAKTÖR ÝBADETSÝZLÝ

n

29/03/2018 - 12:11 MÜSLÜMANLARIN ÝLK KIBLESÝ MESCÝD-Ý AKSA VE MÜBAREK ÞEHÝR KUDÜS

n

04/01/2018 - 10:52 NEFÝS ÝLE MÜCADELE CÝHAD-I EKBER

n

03/01/2018 - 11:14 DÝNÎ TEBLÝÐDE DÝL VE ÜSLUP NASIL OLMALIDIR?

n

14/11/2017 - 11:22 HZ. PEYGAMBER’Ý GÜNÜMÜZ ÝNSANINA DOÐRU ANLATMAK

n

02/10/2017 - 04:02 ÝNSAN ONURU VE ALLAH’A KULLUK

n

02/10/2017 - 03:31 ASIL DÝN AÞIRI YORUM

n

02/10/2017 - 03:08 DÝN GÜVENLÝÐÝ BAÐLAMINDA DÝNÝN DOÐRU ANLAÞILMASI VE YORUMLANMASI

n

19/08/2017 - 09:04 Kurban ya da Baþýndan Serçe Geçen Bir Çocuktur  ÝSMAÝL

n

12/07/2017 - 10:42 ÝNSANLIÐA KARÞI EN BÜYÜK GÜNAH:  FÝTNE

n

13/06/2017 - 12:14 RAMAZAN MEKTEBÝ

n

13/06/2017 - 12:07 EMANET AHLAKI

n

13/06/2017 - 11:59 RAMAZAN MEDENÝYETÝ

n

19/04/2017 - 03:16 HZ. PEYGAMBER VE GÜVEN TOPLUMU: DARU'S-SELAM

n

28/03/2017 - 02:41 SANAL DÜNYA VE  DEÐÝÞEN MAHREMÝYET

n

17/02/2017 - 03:17 PARALEL DÝNLERÝ KÝMLER SEVER

n

17/02/2017 - 12:40 “HADÝS ÝLMÝ”NÝN ÝSLÂMÎ ÝLÝMLER ARASINDAKÝ YERÝ

n

13/02/2017 - 12:17 KALPLERÝNDE MARAZ BULUNANLAR: MÜNAFIKLAR

n

01/02/2017 - 11:12 TEFRÝKAYA DÜÞENLER GÝBÝ OLMAYIN

n

29/12/2016 - 10:25 BÝR GÜVEN ABÝDESÝ:  Muhammedü’l-Emin

n

19/12/2016 - 04:10 Fitne ve Fesadýn Baþka Bir Versiyonu: ÝFTÝRA VE SUÇLAMA

n

18/10/2016 - 11:53 Bir Mektep Olarak CAMÝ

n

26/09/2016 - 11:04 Peygambersiz Ýslam Söylemi

n

22/09/2016 - 12:08 VÝCDANIMIZIN "Selfie"SÝNÝ ÇEKEBÝLÝR MÝYÝZ ?

n

21/09/2016 - 02:57 Boþ Vakit mi Dediniz?

n

10/08/2016 - 01:00 RASULULLAH (S.A.S.) BÖYLE BUYURDU

n

10/08/2016 - 12:44 Narsisistik Kiþilik

n

14/06/2016 - 11:32 Ramazanda Gönülden Tevhidi Yaþamak

n

06/06/2016 - 02:55 Kur’an Ýkliminde Ýyiliklerle Dinamik Bir Hayat Ýnþasý

n

02/06/2016 - 04:44 Ramazan ve iYiLiK

n

02/05/2016 - 12:25 HZ. PEYGAMBER’ÝN MESAJINI DOÐRU ANLAMAK

n

08/04/2016 - 03:14 Yoðunlaþmýþ Ýbadet Mevsimi: “Üç Aylar”

n

24/03/2016 - 10:35 DUANIZ OLMASA

n

24/03/2016 - 10:31 SAHÂBE’NÝN PEYGAMBER SEVGÝSÝ

n

01/02/2016 - 11:48 ZÂLÝME HAKKI SÖYLEMEK

n

19/01/2016 - 04:35 ZOR ZAMANDA Müslüman Olmak

n

18/01/2016 - 02:04 Huzurda Huþu ile Durmak

n

18/01/2016 - 01:22 Alný Secdeye Varan Simalar

n

14/12/2015 - 11:41 HZ. ALÝ (Ö: 40/660)’NÝN KUR’AN-I KERÝM ANLAYIÞI

n

01/12/2015 - 02:21 SAHÂBE’NÝN PEYGAMBER SEVGÝSÝ

n

26/11/2015 - 02:10 Namaz: Divan-ý Ýlahîde Durup Tevhide Ermektir

n

19/11/2015 - 03:13 Kur’an ve Sünnet Perspektifinden Bilgi AHlAKI

n

19/11/2015 - 03:11 Ýlim, Marifet ve Hikmet Ýliþkisi

n

22/10/2015 - 12:39 Söz mü Sükût mu?

n

09/10/2015 - 02:23 Haccýn Evrensel Boyutu

n

07/09/2015 - 04:20   KURBAN

n

07/09/2015 - 04:14 Mescitler Arasýnda Mescid-i Aksa’ya Dair

n

06/07/2015 - 12:25 SADAKA-Ý FITIR

n

06/07/2015 - 12:23 TERAVÝH NAMAZI

n

23/06/2015 - 03:48 Þeytanýn Telkini VESVESE

n

19/06/2015 - 04:50 RAMAZAN

n

15/06/2015 - 06:11 Kardeþlik ve Dostluða Açýlan Pencere SELAM

n

15/06/2015 - 03:24 Vücutta Dolaþan Sinsi Düþman: Þeytan

n

12/06/2015 - 03:38 Ýnsanýn Temel Bir Zaafý

n

12/06/2015 - 03:07 Mültecilere Hicret Yurdu            ya da Muhacire Ensar Olmak

n

06/05/2015 - 02:27 DERÝN BÝR MUHALEFET

n

27/04/2015 - 12:31 Merhameti Kuþanmak

n

27/04/2015 - 12:30 Þiddet Karþýsýnda rahmet Peygamberi 

n

17/01/2015 - 04:13 HADÝSLERÝN DOÐRU ANLAÞILMASINDA VE YORUMLANMASINDA TAKÝP EDÝLECEK YÖNTEM

n

23/12/2014 - 04:13 Müslümanýn Varlýkla Ýmtihaný

n

23/12/2014 - 04:12 Ýslami Bakýþla Varlýk ve Servet Algýmýz

n

16/12/2014 - 02:50 SÜNNET VAHÝY ÝLÝÞKÝSÝ

n

27/10/2014 - 03:06 Sabýr-Sâbir

n

24/10/2014 - 04:08 Hz. Peygamber ve Genç Sahabiler

n

24/10/2014 - 03:59 Okunmasý Gerekenler (12)

n

24/10/2014 - 03:53 Ýslam’ýn Gençlik Tasavvuru

n

04/07/2014 - 03:29 BORÇ ve KARZ-I HASEN

n

30/06/2014 - 04:46 Ramazan Ýklimi ve Helal Kazanç Bilinci

n

09/06/2014 - 11:33 ATÂLETÝ TATÝL ZANNETMEK

n

05/05/2014 - 02:42 HZ. PEYGAMBER (S.A.S.)’ÝN ADÂLET ANLAYIÞI

n

09/04/2014 - 02:07 BÝR YÖNETÝCÝ OLARAK RASULULLAH

n

21/03/2014 - 04:40 Allah’ýn Korumasýný Hak Etmenin Yolu: Sabah Namazý

n

10/02/2014 - 02:47 Deðerini Bilemediðimiz Ýki Eþsiz Nimet: Saðlýk ve Boþ Zaman

n

04/10/2013 - 05:02 “Hakikat”in Nihai Temsilcisi:  Hz. Muhammed (s.a.s.) 
 

Site Ýçi Arama

16 Sevvâl 1445 |  25.04.2024

Bir Ayet

Bismillahirrahmanirrahim

"Âyetlerimizi yalanlayanlara ise, yapmakta olduklarý fasýklýk sebebiyle azap dokunacaktýr."


( En'âm Suresi - 49)

Bir Hadis

Ebû Hüreyre radýyallahu anh’den rivayet edildiðine göre;

Hz. Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem þöyle buyurdu:

“(Ýþlerinizde) orta yolu tutunuz, dosdoðru olunuz.
Biliniz ki, hiç biriniz ameli sâyesinde kurtuluþa eremez.”
Dediler ki:
- Sen de mi kurtulamazsýn, ey Allah’ýn elçisi?
- “(Evet) ben de kurtulamam. Þu kadar var ki Allah rahmet ve keremi ile beni baðýþlamýþ olursa, o baþka!

Müslim, Münâfikîn 76, 78

Bir Dua

Bismillahirrahmanirrahim

“Rabbim! Bana ve anne babama lutfettiðin nimete þükretmeye, razý olacaðýn iþleri yapmaya beni muvaffak kýl. Benden gelecek nesli hayýrlý eyle, piþmanlýkla dönüp senin kapýna baþvurmaktayým ve ben þüphesiz sana boyun eðenlerdenim!”

Ahkaf Suresi- 15

Hikmetli Söz

Ýyilik yapanla kötülük yapaný bir tutma. Ýyilik edeni duadan unutma. Ýyiliði unutup kusuru saklayan dost deðil, düþmandýr. Dostunun hatasýna dayanamayan ölüm hastalýðýnda yalnýz kalýr. Dostun, gözün gibi olan insandýr. Ýyi arkadaþ hayatýn süsü ve belada yardýmcýdýr."

Canlý yayýn

Ýslam Ansiklopedisi

  Tasarým : Networkbil.NET

@2008 kuraniterbiye.Com