Bitmek tükenmek bilmeyen bir aþkla, lâik, kemalist, sol kesim ve onlarýn payandalarýný memnun edebilmek için türlü numaralar yapan zatlar, þimdi de namazlarýmýzý ve câmilerimizi taþlýyor ve (hâþâ) "ne iþe yarar bu câmiler" diyor?
Ýþte bu þekilde düþünen, inanç deðerlerinden hýzla uzaklaþan ve indirilmiþ dine hâþâ "uydurulmuþ din" diye alay edip yaftalayan, kendi 'hevâsýndan' uydurduklarýný da "iþte indirilmiþ din budur" diyerek kendisini dinleyen hayranlarýný kandýran zatlara cevabýmýzdýr:
CÂMÝLERÝMÝZ BÝZE NE KATIYOR?
1. Namazlarýmýzýn 'cemaatle' kýlýnmasýný saðlýyor ki bu çok önemlidir, kuvvetli bir sünnettir ve toplumsal ictimâdýr. Günde 5 defa insanlarý bu þekilde bir araya getirip birbiri ile kaynaþmasýný ve görüþmesini saðlayan baþka bir zemin de yoktur.
2. Her cuma günü özgün hutbeleri ile hiç bir kitap okumayan ve hiç bir sohbete katýlamayan halkýmýza kýsa ve öz bilgilerle deðerlerimizi ve inanç esaslarýmýzý öðretiyor ve hatýrlatýyor.
3. Özellikle yazýn, 3 ay boyunca çocuklarýmýza Kur'ân eðitimi ve temel dini bilgiler öðretiliyor. Çocuklarýmýzý bir çok etkinlikle buluþturuyor, mânevi olarak sosyalleþmesine ve olgunlaþmasýna katký saðlýyor.
4. Cuma günü dýþýnda câmilerimizin bir çoðunda artýk namaz öncesi ve sonrasý kýsa ama önemli 'dersler' yapýlýyor. Halkýmýz aydýnlatýlýyor. Toplumsal 'bilinçlendirme' ve kaynaþma saðlanýyor.
5. Hac ve umre gibi önemli ibâdetlerimiz ve ayný zamanda daha bir çok konuda aydýnlatýcý 'eðitim semineri' câmilerimizde yapýlýyor.
6. Bir çok câmimizde, aç kalan ve yolda kalan, yatacak yeri olmayan insanlara, sýcak çorba, yemek, duþ ve kalacak yer temini yapýyor?
7. Ýnsanlarýn dini nikahlarý câmilerimizde yetkin imamlar tarafýndan, sünnete uygun olarak, ayrýca güzel bilgilendirmelerle birlikte kýyýlýyor.
8. Mahallede yaþayan kiþiler arasýnda çýkan bir takým anlaþmazlýklar ve huzursuzluklar, imamlarýmýzýn tatlý dilli ile çözülüyor elhamdülillah.
9. Ýmamlarýmýz, evliliklerde eþler arasý çýkan anlaþmazlýklarda uzlaþtýrýcý ve hakem rolü üstlenip bir çok yuvanýn daðýlmasýna mâni oluyorlar Allah'ýn c.c izniyle.
10. Gerek câmi cemaatinden gerekte mahallenin diðer fertlerinden birisi hastalandýðýnda veya vefat ettiðinde çoðunlukla imamlarýmýz ilgileniyor ve yardýmlarýna koþuyor.
11. Pandemi þartlarýnda binlerce câmi imamýmýz hiç bir ücret talep etmeksizin tamamen 'gönüllülük' esasýna dayalý olarak olarak maðdur ve ihtiyaç sahibi insanlarýn yardýmýna koþuyor.
Daha bunun gibi daha yüzlerce güzel hizmetler, câmilerimiz ve saygýn imamlarýmýz tarafýndan yapýlýyor elhamdülillah.
Þimdi biz soruyoruz:
1. Câmilerimizi ve imamlarýmýzý diline dolayan bu zatlar topluma "fitne fucurdan" baþka ne verdiler?
2. Ýnsanlarýn kafasýný 'karýþtýrýp', dinden, hadislerden ve sünnetten uzaklaþtýrmaktan baþka ne yaptýlar? Ne iþe yaradýlar?
3. Bu toplumun hangi meselesini çözdüler? Bu topluma hangi katma deðeri kattýlar?
4. Bu zatlarý dinleyen insanlar neden önce sünnetten sonra namazlardan ve ibâdetlerden 'uzaklaþmaya' baþladýlar?
5. Bu zatlarý dinleyenler toplumla neden sürekli kavgalýlar? Kendi gibi düþünmeyenleri neden sürekli aþaðýlayýp' itham' ediyorlar?
6. Bu zatlar ve onlarýn aðzýna bakan modern müritleri bu topluma ne verdiler? Kimin hangi derdine ilaç oldular?
7. Sürekli kavga etmekten, tartýþmalý konularý kaþýyýp "fitne" çýkarmaktan baþka topluma ve insanýmýza ne verdiler?
8. Konuþurken ve bir þey anlatýrken neden 'kavga' dilini sürekli Müslümanlara karþý kullanýyorlar?
9. Bu insanlarýn dilleri neden kâfirler ve 'dinsizlere' hiç bir þey söyleyemiyor?
10. Ehl-i sünnetin hadis kitaplarý ile bu kadar büyük bir 'kavga' verirken, hiç bir senet ve râvi zinciri olmayan, þiâ'nýn hadis kitaplarýna neden bir tek cümle bile etmiyorlar? Bu düþündürücü deðil mi?
11. Kendileri ile ayný düþünmeyen Müslümanlara karþý neden dilleri bu kadar 'keskin' ve incitici? Ama Müslümanlarýn dýþýndakilere karþý neden bu kadar 'yumuþak', hoþgörülü ve müþrik?
Sormayalým mý?
Anlamaya çalýþmayalým mý?
Selâm ile
Abdülhamit Kahraman
21. C.Âhir. 1443
24. Ocak. 2022