CÂMİLERİMİZ BU TOPLUMA NE KATIYOR?
​​​​​​​Son zamanlarda bakıyoruz, sırât-ı müstakim caddesinden hızla uzaklaşmış, güya karşı mahallenin gözüne girmek ve şirin gözükmek için olur olmadık 'taklalar' atan, bunun içinde dini değerlerimize, özellikle Hz. Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellemin mübârek hadisleriyle ve O'nun güzel sünnetiyle uzun yıllardır savaşanlar, şimdi de bizim güzel namazlarımıza ve Kâbe'nin şubeleri olan câmilerimize kafayı takmış durumda.
31/01/2022 - 10:18

Bitmek tükenmek bilmeyen bir aşkla, lâik, kemalist, sol kesim ve onların payandalarını memnun edebilmek için türlü numaralar yapan zatlar, şimdi de namazlarımızı ve câmilerimizi taşlıyor ve (hâşâ) "ne işe yarar bu câmiler" diyor?

İşte bu şekilde düşünen, inanç değerlerinden hızla uzaklaşan ve indirilmiş dine hâşâ "uydurulmuş din" diye alay edip yaftalayan, kendi 'hevâsından' uydurduklarını da "işte indirilmiş din budur" diyerek kendisini dinleyen hayranlarını kandıran zatlara cevabımızdır:

CÂMİLERİMİZ BİZE NE KATIYOR?

1. Namazlarımızın 'cemaatle' kılınmasını sağlıyor ki bu çok önemlidir, kuvvetli bir sünnettir ve toplumsal ictimâdır. Günde 5 defa insanları bu şekilde bir araya getirip birbiri ile kaynaşmasını ve görüşmesini sağlayan başka bir zemin de yoktur.

2. Her cuma günü özgün hutbeleri ile hiç bir kitap okumayan ve hiç bir sohbete katılamayan halkımıza kısa ve öz bilgilerle değerlerimizi ve inanç esaslarımızı öğretiyor ve hatırlatıyor.

3. Özellikle yazın, 3 ay boyunca çocuklarımıza Kur'ân eğitimi ve temel dini bilgiler öğretiliyor. Çocuklarımızı bir çok etkinlikle buluşturuyor, mânevi olarak sosyalleşmesine ve olgunlaşmasına katkı sağlıyor.

4. Cuma günü dışında câmilerimizin bir çoğunda artık namaz öncesi ve sonrası kısa ama önemli 'dersler' yapılıyor. Halkımız aydınlatılıyor. Toplumsal 'bilinçlendirme' ve kaynaşma sağlanıyor.

5. Hac ve umre gibi önemli ibâdetlerimiz ve aynı zamanda daha bir çok konuda aydınlatıcı 'eğitim semineri' câmilerimizde yapılıyor.

6. Bir çok câmimizde, aç kalan ve yolda kalan, yatacak yeri olmayan insanlara, sıcak çorba, yemek, duş ve kalacak yer temini yapıyor?

7. İnsanların dini nikahları câmilerimizde yetkin imamlar tarafından, sünnete uygun olarak, ayrıca güzel bilgilendirmelerle birlikte kıyılıyor.

8. Mahallede yaşayan kişiler arasında çıkan bir takım anlaşmazlıklar ve huzursuzluklar, imamlarımızın tatlı dilli ile çözülüyor elhamdülillah.

9. İmamlarımız, evliliklerde eşler arası çıkan anlaşmazlıklarda uzlaştırıcı ve hakem rolü üstlenip bir çok yuvanın dağılmasına mâni oluyorlar Allah'ın c.c izniyle.

10. Gerek câmi cemaatinden gerekte mahallenin diğer fertlerinden birisi hastalandığında veya vefat ettiğinde çoğunlukla imamlarımız ilgileniyor ve yardımlarına koşuyor.

11. Pandemi şartlarında binlerce câmi imamımız hiç bir ücret talep etmeksizin tamamen 'gönüllülük' esasına dayalı olarak olarak mağdur ve ihtiyaç sahibi insanların yardımına koşuyor.

Daha bunun gibi daha yüzlerce güzel hizmetler, câmilerimiz ve saygın imamlarımız tarafından yapılıyor elhamdülillah.

Şimdi biz soruyoruz:

1. Câmilerimizi ve imamlarımızı diline dolayan bu zatlar topluma "fitne fucurdan" başka ne verdiler? 

2. İnsanların kafasını 'karıştırıp', dinden, hadislerden ve sünnetten uzaklaştırmaktan başka ne yaptılar? Ne işe yaradılar?

3. Bu toplumun hangi meselesini çözdüler? Bu topluma hangi katma değeri kattılar?

4. Bu zatları dinleyen insanlar neden önce sünnetten sonra namazlardan ve ibâdetlerden 'uzaklaşmaya' başladılar?

5. Bu zatları dinleyenler toplumla neden sürekli kavgalılar? Kendi gibi düşünmeyenleri neden sürekli aşağılayıp' itham' ediyorlar?

6. Bu zatlar ve onların ağzına bakan modern müritleri bu topluma ne verdiler? Kimin hangi derdine ilaç oldular?

7. Sürekli kavga etmekten, tartışmalı konuları kaşıyıp "fitne" çıkarmaktan başka topluma ve insanımıza ne verdiler?

8. Konuşurken ve bir şey anlatırken neden 'kavga' dilini sürekli Müslümanlara karşı kullanıyorlar?

9. Bu insanların dilleri neden kâfirler ve 'dinsizlere' hiç bir şey söyleyemiyor?

10. Ehl-i sünnetin hadis kitapları ile bu kadar büyük bir 'kavga' verirken, hiç bir senet ve râvi zinciri olmayan, şiâ'nın hadis kitaplarına neden bir tek cümle bile etmiyorlar? Bu düşündürücü değil mi?

11. Kendileri ile aynı düşünmeyen Müslümanlara karşı neden dilleri bu kadar 'keskin' ve incitici? Ama Müslümanların dışındakilere karşı neden bu kadar 'yumuşak', hoşgörülü ve müşrik? 

Sormayalım mı? 
Anlamaya çalışmayalım mı?

Selâm ile
Abdülhamit Kahraman

21. C.Âhir. 1443
24. Ocak. 2022