Onlara kendisine ayetlerimizi verdiðimiz kiþinin haberini anlat. O, bundan sýyrýlýp-uzaklaþmýþ, þeytan onu peþine takmýþtý. O da sonunda azgýnlardan olmuþtu.
( Araf Sûresi - 175)
Bir Hadis
"Ebu Hureyre (r.a.)’tan rivayet edildiðine göre Resulullah (s.a.) þöyle buyurmaktadýr:
Kim günde yüz defa ‘Lâ ilâhe illallâhu, vahdehu lâ þerîke lehu, lehu’l-mulku ve lehu’l-hamdu ve huve alâ kulli þey’in kadîr’ (Allah’tan baþka ilah yoktur. O, tektir, ortaðý yoktur. Mülk O’nundur. Hamd O’nundur. O, her þeye kâdirdir) derse, bu dua, o kimse için on köleyi hürriyetine kavuþturma sevabýna denktir ve ona yüz hasene yazýlýr ve yüz günah da silinir. Bu dua, o kimse için, akþama kadar þeytanýn þerrinden güvence olur. Hiç kimse, o kimsenin bu duayý okumasýndan daha faziletli bir dua getiremez. Meðer ki bu duayý ondan daha çok okuyan bir kimse olsun. Kim de günde yüz defa ‘Subhânallâhi ve-bihamdihi’ (Allah’ý, hamdederek tesbih ederim) derse, o kimsenin (Allah’ýn hakký için) günahlarý deniz köpüðü kadar bile olsa dökülür...
[Buhârî, Müslim, Tirmizî, Nesâî, Ýbn Mâce, Ahmed b. Hanbel,
Bir Dua
Peygamberimiz (s.a.s.) þöyle buyurmuþtur:
“Allah’ým! Tövbelerimizi kabul eyle, þüphesiz ki sen tövbeleri çok kabul edensin, çok merhametlisin. Bizi nimetlerine þükredenler, nimetlerinle seni övenler, verdiðin nimetleri kabul edenlerden eyle ve bize nimetlerin devamýný ihsan eyle.”
(Hâkim, Temin, No:977)
Hikmetli Söz
Dostluðun en alt seviyesi, fazla olan malýndan vermektir; ortasý, ha dostumun ha benim demektir; âlâsý, kendi açlýðý pahasýna dostu doyurmaktýr.