Ana Sayfa   |   Görüntülü Dersler  |  Sesli Dersler   |  Kur'an Araþtýrmalarý   |  Ýlmi YAZILAR   |  Aile Eðitim Yazýlarý   |  Çocuk Eðitimi Yazýlarý   |  Yazarlar  |  Ýletiþim

Kur`an-i Kerim ve Mealleri

Namaz Sureleri Tefsiri

Cuma (Tefsir) Dersleri

Hadis Dersleri

Cami Dersleri

Hz. Peygamberin Hayatý (s.a.v)

Ýnsaný Tanýmak (Radyo)

Tv Programlarý

Seminer ve Konferans

Kýsa Dersler

Özel Konular

Fýkhi Konular

Aile Eðitim Seminerleri

Foto Galeri

Üyelik Giriþi

Kull. Adı

:

Şifre

:
   

Ücretsiz Üyelik
Şifremi Unuttum

Güncel Videolar

Eðitimcilere ÖZEL
Gazze Duasý
Gençlerle Ýletiþim (Günýþýðý- Reþitpaþa​)
Uyumlu Evlilik Yöntemi (Bulgurlu)

Namaz Vakitleri

Sayaç

Sayac
Tekil (Bugün) 3010
Toplam 15247386
En Fazla 20355
Ortalama 2608
Üye Sayýsý 1175
Bugün Üye Olan 0
Online Ziyaretci
 
 

 Okumasý Gerekenler (9)

Rasûlullah’ýn eðitiminden geçmiþ bir sahâbî olarak onun sünnetine çok önem verir, bir yanlýþlýk gördüðünde doðrusunu anlatýr, hemen sünnetin uygulamasýna çalýþýrdý.
03/09/2012

Ebû Eyyûb el-Ensâri

Ebû Eyyûb’un fazîlet ve kemâl itibariyle yüksek bir makamý vardý. Rasûlullah’ýn eðitiminden geçmiþ bir sahâbî olarak onun sünnetine çok önem verir, bir yanlýþlýk gördüðünde doðrusunu anlatýr, hemen sünnetin uygulamasýna çalýþýrdý. Ýslâm ordusu Ýstanbul’u kuþattýðýnda hastalanan Ebû Eyyûb, o hâliyle bile Allah Rasûlünden þu hadisi nakletmiþtir: “Kostantiniyye surunun dibine sâlih bir kiþi gömülecektir.” Umarim ki o kiþi ben olayým (Ibn Abd Rabbîh, el-Ikdü’l Ferîd, II, 213). Ordu komutaný Yezid Ebû Eyyûb’un tabutunu askerlerin ortasýna almýþ, askerler de çarpýþmalarda bu tabutu koruyarak ilerlemiþlerdir. Ýstanbul surlarýný korumakta olan Bizans kumandaný bu garib durumu görünce, “Bu nedir?” diye sormuþ, Yezid de, “Bu bizim peygamberimizin sahâbisidir. Bize senin ülkende içerilere doðru götürülüp gömülmesini vasiyyet etti. Biz de onun bu Ýsteðini yerine getireceðiz. ” Bizans kumandaný: “Sen ne akýlsýz adamsýn. Sen dönüp gidince biz onu köpeklere yem ederiz.” Yezid: “Eðer onun kabrini açtýðýnýzý veya cesedine birþey yaptýðýnýzý duyacak olursam ben de bütün Suriye’de öldürmedik hiristiyan, yýkmadýk kilise býrakýrsam bu ölüye ikramýma sebep olan zat-i Peygamber’i (s.a.s.) inkâr etmiþ olayým.” Bunun üzerine kumandan söyle demiþtir: ” Ben onun kabrini elimden geldiðince koruyacaðýmâ Mesih hakki için söz veriyorum.” Surlarýn dýþýnda defnedilen Ebû Eyyûb’un kabrinin üzerinde sonradan bir kubbe yapýlmýþ ve bu mübarek adamýn kabri Müslümanlarýn ve hiristiyanlarýn saygý gösterdikleri bir yer olarak korunmuþtur. Ebû Eyyûb el-Ensari hazretleri, Hayber savaþýndan dönülürken Rasûlullah’in çadýrýnýn çevresinde kendiliðinden bütün gece nöbet tutmuþ, Rasûlullah onun için, “Allah’ým, beni koruyarak gecelediði gibi, sen de Ebû Eyyûb’u koru” diye dua etmiþtir (Ibn 0shâk, Ýbn Hiþâm, es-Sire, III 354-355).

Ýstanbul muhasarasý sýrasýnda þehid olan Ebû Eyyûb el-Ensâri bugün Ýstanbul’un Eyüp ilçesindeki Eyüb Sultan Camii avlusunda bulunan türbesinde yatmaktadir.

 

Samimi Dua

Yaklaþýk elli yýl önce yaþanan hadise, Sinop Ýli`nin bir köyünde vuku buluyor. Köyde ikamet eden biri kendisine ait kamyonla hac dönemi Suudi Arabistan`a bir nakliye iþi için yük alýp yola çýkacaktýr. Tabii köy halký içinde bu fýrsatý deðerlendirmeyi düþünen hacý adaylarý vardýr.

Gelirler kamyon sahibine ve kendilerini de götürmesini isterler. Grup onaltý kiþidir ve grubun baþýnýda, köy camii müezzini Hafýz Nusret çekmektedir. Tabii þoför, böyle bir þeyin mümkün olmadýðýný söyleyerek grubu geri çevirir. Hafýz Nusret þöyle der."Allah rýzasý için bizi geri çevirme, vallahi ben bu kamyona teker olmaya razýyým ,yeterki beni alemlere rahmet olanýn pak ravzasýna götür."

Grubun ýsrarlarý netice verir ve yükün altýna kapalý, gizli bir bölme yapýlýr. Penceresiz, ýþýksýz, havasýz bu ortama ve uzun günler sürecek bu yola razý olan grup, gizli bölmeye girerek kamyonda yerini alýr.Uzun günler süren gerçekten zorlu bu yolculuk, Suudi Arabistan sýnýrýna ulaþýr.Tabii Suud polisinin kamyon üzerinde yaptýðý incelemede gizli bölme tesbit edilir ve kaçak yolcular indirilir.

Tepkiler çok farklýdýr.Þikayetler ,serzeniþler,yakýnmalar."vay baþýmýza gelene" "çýkmaz olaydým bu yola " "þu çektiðimize bak" "yandýk,þimdi ne olacak" diyenler vardýr.Diðer tarafta,bir kenarda duaya duran müezzin Hafýz Nusret,kudret kapýsýný çalmaktadýr.Rabbinden kendisini elçisine vasýl etmesini tazarru ve niyaz etmektedir.Kulaðýna ulaþan þiddetli þikayetlere karþý tepkisi yine ayný olur. "Siz ne diyorsunuz! Vallahi ben, bu kamyona teker olmaya razýyým yeterki Ravza`ya varayým der."

Kalbim derinlerinden iç samimiyetin diliyle yapýlan dua hedefi bulur.Polis,onbeþ kiþiyi bir nezarete, Hafýz Nusret`i de ayrý bir nezarete koyar.Haklarýnda gerekli iade iþlemleri yapýlýrken, yalnýz baþýna nezarette bekleyen Hafýz Nusret,açýk unutulan nezaret penceresinden dýþarýya çýkmayý ve kaçmayý baþarýr,menzile varýr.Kalan onbeþ kiþi gerisin geri gönderilir.

 

En Saðlýklý 33 Yiyecek

Ananas:Ameliyat sonrasý iyileþme sürecini hýzlandýrýr. Eklemleri saðlýklý tutar. Astýmý önler.

Yaban Mersini:Bol antioksidan içerir. beyinde yaþlanmanýn etkilerini geciktirir. Boþaltým sisteminde enfeksiyonlarý önler.

Ispanak: Zekâyý güçlü tutar. Karaciðer, yumurtalýk, kolon ve prostat kanserlerinden korur. Besin deðeri bakýmýndan en zengin gýdadýr.

Kýrmýzý Biber: Güneþ yanýklarýna karþý etkilidir. kalp saðlýðý için etkilidir.

Domates:Vücutta iltihaplanmayý önler. yemek borusu,mide,baðýrsak,akciðer ve pankreas kanserleriyle savaþýr.Kalp hastalýðý riskini düþürür.

Elma:Baðýþýklýk sistemini güçlendirir. Alzheimer hastalýðý riskini azaltýr.

Enginar:Damar týkanýklýðýný önler. Zararlý kolesterolü düþürür.

 Roka: Doðumdan gelen kusur riskini azaltýr. Kemik kýrýlmasý tehlikesinin önüne geçer. Gözün saðlýklý kalmasýný saðlar.

Brokoli:Diyabetin vücuda verdiði hasarý azaltýr. Prostat, mesane, kolon, pankreas, meme ve mide kanseriyle savaþýr. Yaralanma durumunda beyni korur.

Kuþkonmaz:Midedeki yararlý bakterileri besler. Kalp saðlýðý için yararlýdýr.

Avakodu:Karaciðeri tahribata karþý korur. Aðýz kanseri riskini düþürür;

Böðürtlen:Kemik yapýsýný güçlendirir. Ýþtahý bastýrmaya yardýmcýdýr. Vücutta yað yakýmýný hýzlandýrýr.

Bal kabaðý:Gece görüþünü güçlendirir. Kýrýþýklýklara karþý savaþýr, Kalbi korur.

Kavun:Baðýþýklýðý geliþtirir. Cildi güneþ yanýklarýna karþý korur. Vücutta iltihaplanmanýn önüne geçer.

Karnabahar:Toksinlerden arýndýrýr. Meme kanseri hücrelerinin yayýlmasýný önler. Prostat kanserine karþý savaþýr.

Kýzýlcýk:Prostat aðrýlarýný dindirir. Akciðer, kolon, kan kanseri hücreleriyle savaþýr. Boþaltým sisteminde enfeksiyon riskini düþürür.

Kiraz: Eklem iltihabý ve gut aðrýlarýný dindirir. “Kötü” Kolesterolü düþürür. Vücutta iltihaplanmaya karþý koyar.

Yeþil lahana:Damar týkanýklýðýný önler.  Prostat, kolon meme ve yumurtalýk kanseri tehlikesini azaltýr. Vücudun toksinlerden arýndýrma mekanizmasýný harekete geçirir.

Kývýrcýk lahana:Kanseri besleyen östrojen hormonu seviyesini dengede tutar. Gözleri güneþ ýþýnlarýndan ve kataraktan korur. Kemikleri güçlendirir.

Kivi:Kýrýþýklýklarla savaþýr. Damar týkanýklýðý riskini düþürür. Kabýzlýðý önlemeye yardýmcý olur.

Portakal:Zararlý kolesterol  seviyesini dengede tutar. Aðýz, boðaz, meme, mide ve kan kanseri risklerini düþürür. Ýþtahý bastýrýr.

Çilek:Alzheimer riskini azaltýr. Kolesterolü dengeler, Kolon, prostat ve aðýz kanserlerinin ilerlemesini önler.

Mango:Baðýþýklýk sistemini destekler. Zararlý Kolesterolü düþürür. Damar hastalýðýnda risk faktörü olan “homosistein” maddesini dengede tutar.

Mantar:Toksinlerden arýndýrýr. Kolon ve prostat kanserlerine yakalanma riskini düþürür. Tansiyonu dengede tutar.

Papaya:Sindirimi kolaylaþtýrýr. Akciðer kanseri tehlikesini büyük oranda azaltýr. Yaðlarýn yakýlmasýný da hýzlandýrýr.

Havuç:Antioksidanlarrý hücrelerin DNA yapýsýný korur, katarakla savaþýr. Birçok kansere karþý koruma saðlar.

Erik:Kabýzlýða karþý etkilidir. Antioksidanlar DNA yapýsýný korur. Menepoz sonrasýnda kemikleri güçlü tutar.

Nar:Güneþin zararlý ýþýklarýndan korur. Kolesterol seviyesini dengeler. Prostat kanserine karþý savaþýr.

Kabak: Eklem iltihabýna karþý korur. Akciðer ve prostat kanserlerini engeller.vücutta iltihaplanmanýn önüne geçer.

Ahududu:Aðýz, meme, kolon ve prostat kanserlerinin ilerlemesini önler. DNA yapýsýný korur. Kolesterol seviyesini dengeler.

Taze patetes:Felç tehlikesini azaltýr. Genel olarak kanser riskini düþürür. Körlüðe karþý korur.

Karpuz:Erkeklerde kýsýrlýðý önler. Prostat, yumurtalýk, rahim aðzý, aðýz ve gýrtlak kanseriyle savaþýr. Cildi güneþin zararlý ýþýnlarýndan korur.

Muz:Vücutta yaðýn yakýlmasýný hýzlandýrýr. Rektum, böbrek ve kan kanserlerinden korur. Astýmý yatýþtýrýr. 

Hendesedeki Mana

Koca mîmârýn iki büyük eseri olan Süleymaniye ve Selimiye câmîlerinin nisbetleri incelendiðinde onlar için kullanýlan asýl harcýn temelindeki þu ulvî mânâyý görmemek mümkün deðildir:

Süleymaniye’de zeminden kubbe üzengi seviyesi 45, kubbe alemi ise 66 arþýn yüksekliktedir. Selimiye’de kubbeyi taþýyan sekiz ayaðýn merkezlerinden geçen dâirenin çapý 45 arþýndýr. Kubbe kenarý zeminden 45, minâre alemi ise buradan itibaren 66 arþýn yüksekliktedir. Ebced hesabý ile 45 “Âdem” kelimesine, 66 da “Allâh” lafzýna tekâbül etmektedir. Her iki câmîde de kubbeye yakýn minârelerde olmak üzere görünen silüetlerin mesâfeleri de 92 arþýndýr ki, “Muhammed” ismini ifâde etmektedir.

Ýþte ecdadýn yaptýðý eserlerdeki maneviyat ve huzurun membaý!

 

Bu yazý 3068 defa okunmuþtur...

Yorum Ekle

Yazdýr

YORUM LÝSTESÝ

KATEGORÝDEKÝ DÝÐER HABERLER

n

12/02/2024 - 10:58 ÜMMET OLMAK

n

27/11/2023 - 09:29 ÝMAN VE SAMÝMÝYET

n

08/08/2022 - 10:21 ÝSLAM’IN ASLÝ KAYNAKLARINI DOÐRU ANLAMANIN YÖNTEMÝ ÜZERÝNE

n

04/10/2021 - 11:28 KÖTÜLÜKLERDEN ALIKOYAN NAMAZ HANGÝ NAMAZDIR?

n

24/05/2021 - 03:53 GERÇEK KIYMET ÖLÇÜSÜ:  SALÝH VE BAKÝ AMEL

n

05/04/2021 - 08:34 FELSEFENÝN ÇALDIÐI ÝNSANLAR

n

08/03/2021 - 11:02 TEVHÝDDEN HÝDAYETE  NEBEVÝ RÝSALET

n

12/01/2021 - 11:25 ÝÞTE TOPLUMUMUZUN HÂLÝ BU

n

06/10/2020 - 02:15 PEYGAMBER EFENDÝMÝZÝN HÝCRET YOLCULUÐU

n

06/10/2020 - 11:27 ÞEHÝTLER ÖLMEZ!

n

31/08/2020 - 04:09 SONUÇLARI ÝTÝBARIYLA ÝSTÝÐFAR VE TÖVBE / Dr. Abdülkadir ERKUT

n

06/07/2020 - 09:49 GENÇLÝK NEREYE GÝDÝYOR? / Abdülhamit Kahraman

n

25/06/2020 - 10:51 ÞÝMDÝ TAM ZAMANI / Abdülhamit Kahraman

n

18/05/2020 - 12:33 CÂMÝLER KAPATILDI  CUMALAR KALDIRILDI AMA.. / Abdülhamit Kahraman

n

23/04/2020 - 04:29 RAMAZANDA HAYATIN VE ÖLÜMÜN MUHASEBESÝNÝ YAPMAK / Dr. Muhlis AKAR 

n

23/04/2020 - 02:47 ÞEHR-Ý RAMAZAN VE SORUMLULUK BÝLÝNCÝ / Prof. Dr. Ramazan ALTINTAÞ

n

06/04/2020 - 10:26 HER HÂLÝMÝZE ÞÜKREDEBÝLMEK / Dr. Lamia LEVENT ABUL

n

30/03/2020 - 10:30 KULLUÐUN EN GÜZEL KIVAMI: ÝHSAN / Prof. Dr. Safi ARPAGUÞ

n

16/12/2019 - 10:13 HZ. PEYGAMBER (S.A.S.) DÖNEMÝNDE ÝLÝM / Prof. Dr. Þakir GÖZÜTOK

n

30/08/2019 - 10:56 HARAMDAN HELALE HÝCRET ETMEK

n

29/08/2019 - 02:59 ZÝKÝR: KALPLERÝ DÝRÝLTEN ÝKSÝR

n

17/12/2018 - 01:05 ALLAH’A YÖNELÝÞ BÝLÝNCÝNÝ TAZELEME: TÖVBE

n

17/12/2018 - 12:56 MANEVÝ ARINMA: TÖVBE

n

19/11/2018 - 10:47 Ýnancý kuþanan gençler

n

19/11/2018 - 10:42 Hz. Peygamberi Gençlere Anlatabilmek

n

17/10/2018 - 03:38 Mescitlerde Namaz Kýlmak ve Takva Sahibi Ýmam Olmak

n

30/03/2018 - 12:31 DEÝZMÝ VE ATEÝZMÝ BESLEYEN ÖNEMLÝ BÝR FAKTÖR ÝBADETSÝZLÝ

n

29/03/2018 - 12:11 MÜSLÜMANLARIN ÝLK KIBLESÝ MESCÝD-Ý AKSA VE MÜBAREK ÞEHÝR KUDÜS

n

04/01/2018 - 10:52 NEFÝS ÝLE MÜCADELE CÝHAD-I EKBER

n

03/01/2018 - 11:14 DÝNÎ TEBLÝÐDE DÝL VE ÜSLUP NASIL OLMALIDIR?

n

14/11/2017 - 11:22 HZ. PEYGAMBER’Ý GÜNÜMÜZ ÝNSANINA DOÐRU ANLATMAK

n

02/10/2017 - 04:02 ÝNSAN ONURU VE ALLAH’A KULLUK

n

02/10/2017 - 03:31 ASIL DÝN AÞIRI YORUM

n

02/10/2017 - 03:08 DÝN GÜVENLÝÐÝ BAÐLAMINDA DÝNÝN DOÐRU ANLAÞILMASI VE YORUMLANMASI

n

19/08/2017 - 09:04 Kurban ya da Baþýndan Serçe Geçen Bir Çocuktur  ÝSMAÝL

n

12/07/2017 - 10:42 ÝNSANLIÐA KARÞI EN BÜYÜK GÜNAH:  FÝTNE

n

13/06/2017 - 12:14 RAMAZAN MEKTEBÝ

n

13/06/2017 - 12:07 EMANET AHLAKI

n

13/06/2017 - 11:59 RAMAZAN MEDENÝYETÝ

n

19/04/2017 - 03:16 HZ. PEYGAMBER VE GÜVEN TOPLUMU: DARU'S-SELAM

n

28/03/2017 - 02:41 SANAL DÜNYA VE  DEÐÝÞEN MAHREMÝYET

n

17/02/2017 - 03:17 PARALEL DÝNLERÝ KÝMLER SEVER

n

17/02/2017 - 12:40 “HADÝS ÝLMÝ”NÝN ÝSLÂMÎ ÝLÝMLER ARASINDAKÝ YERÝ

n

13/02/2017 - 12:17 KALPLERÝNDE MARAZ BULUNANLAR: MÜNAFIKLAR

n

01/02/2017 - 11:12 TEFRÝKAYA DÜÞENLER GÝBÝ OLMAYIN

n

29/12/2016 - 10:25 BÝR GÜVEN ABÝDESÝ:  Muhammedü’l-Emin

n

19/12/2016 - 04:10 Fitne ve Fesadýn Baþka Bir Versiyonu: ÝFTÝRA VE SUÇLAMA

n

18/10/2016 - 11:53 Bir Mektep Olarak CAMÝ

n

26/09/2016 - 11:04 Peygambersiz Ýslam Söylemi

n

22/09/2016 - 12:08 VÝCDANIMIZIN "Selfie"SÝNÝ ÇEKEBÝLÝR MÝYÝZ ?

n

21/09/2016 - 02:57 Boþ Vakit mi Dediniz?

n

10/08/2016 - 01:00 RASULULLAH (S.A.S.) BÖYLE BUYURDU

n

10/08/2016 - 12:44 Narsisistik Kiþilik

n

14/06/2016 - 11:32 Ramazanda Gönülden Tevhidi Yaþamak

n

06/06/2016 - 02:55 Kur’an Ýkliminde Ýyiliklerle Dinamik Bir Hayat Ýnþasý

n

02/06/2016 - 04:44 Ramazan ve iYiLiK

n

02/05/2016 - 12:25 HZ. PEYGAMBER’ÝN MESAJINI DOÐRU ANLAMAK

n

08/04/2016 - 03:14 Yoðunlaþmýþ Ýbadet Mevsimi: “Üç Aylar”

n

24/03/2016 - 10:35 DUANIZ OLMASA

n

24/03/2016 - 10:31 SAHÂBE’NÝN PEYGAMBER SEVGÝSÝ

n

01/02/2016 - 11:48 ZÂLÝME HAKKI SÖYLEMEK

n

19/01/2016 - 04:35 ZOR ZAMANDA Müslüman Olmak

n

18/01/2016 - 02:04 Huzurda Huþu ile Durmak

n

18/01/2016 - 01:22 Alný Secdeye Varan Simalar

n

14/12/2015 - 11:41 HZ. ALÝ (Ö: 40/660)’NÝN KUR’AN-I KERÝM ANLAYIÞI

n

01/12/2015 - 02:21 SAHÂBE’NÝN PEYGAMBER SEVGÝSÝ

n

26/11/2015 - 02:10 Namaz: Divan-ý Ýlahîde Durup Tevhide Ermektir

n

19/11/2015 - 03:13 Kur’an ve Sünnet Perspektifinden Bilgi AHlAKI

n

19/11/2015 - 03:11 Ýlim, Marifet ve Hikmet Ýliþkisi

n

22/10/2015 - 12:39 Söz mü Sükût mu?

n

09/10/2015 - 02:23 Haccýn Evrensel Boyutu

n

07/09/2015 - 04:20   KURBAN

n

07/09/2015 - 04:14 Mescitler Arasýnda Mescid-i Aksa’ya Dair

n

06/07/2015 - 12:25 SADAKA-Ý FITIR

n

06/07/2015 - 12:23 TERAVÝH NAMAZI

n

23/06/2015 - 03:48 Þeytanýn Telkini VESVESE

n

19/06/2015 - 04:50 RAMAZAN

n

15/06/2015 - 06:11 Kardeþlik ve Dostluða Açýlan Pencere SELAM

n

15/06/2015 - 03:24 Vücutta Dolaþan Sinsi Düþman: Þeytan

n

12/06/2015 - 03:38 Ýnsanýn Temel Bir Zaafý

n

12/06/2015 - 03:07 Mültecilere Hicret Yurdu            ya da Muhacire Ensar Olmak

n

06/05/2015 - 02:27 DERÝN BÝR MUHALEFET

n

27/04/2015 - 12:31 Merhameti Kuþanmak

n

27/04/2015 - 12:30 Þiddet Karþýsýnda rahmet Peygamberi 

n

17/01/2015 - 04:13 HADÝSLERÝN DOÐRU ANLAÞILMASINDA VE YORUMLANMASINDA TAKÝP EDÝLECEK YÖNTEM

n

23/12/2014 - 04:13 Müslümanýn Varlýkla Ýmtihaný

n

23/12/2014 - 04:12 Ýslami Bakýþla Varlýk ve Servet Algýmýz

n

16/12/2014 - 02:50 SÜNNET VAHÝY ÝLÝÞKÝSÝ

n

27/10/2014 - 03:06 Sabýr-Sâbir

n

24/10/2014 - 04:08 Hz. Peygamber ve Genç Sahabiler

n

24/10/2014 - 03:59 Okunmasý Gerekenler (12)

n

24/10/2014 - 03:53 Ýslam’ýn Gençlik Tasavvuru

n

04/07/2014 - 03:29 BORÇ ve KARZ-I HASEN

n

30/06/2014 - 04:46 Ramazan Ýklimi ve Helal Kazanç Bilinci

n

09/06/2014 - 11:33 ATÂLETÝ TATÝL ZANNETMEK

n

05/05/2014 - 02:42 HZ. PEYGAMBER (S.A.S.)’ÝN ADÂLET ANLAYIÞI

n

09/04/2014 - 02:07 BÝR YÖNETÝCÝ OLARAK RASULULLAH

n

21/03/2014 - 04:40 Allah’ýn Korumasýný Hak Etmenin Yolu: Sabah Namazý

n

10/02/2014 - 02:47 Deðerini Bilemediðimiz Ýki Eþsiz Nimet: Saðlýk ve Boþ Zaman

n

04/10/2013 - 05:02 “Hakikat”in Nihai Temsilcisi:  Hz. Muhammed (s.a.s.) 
 

Site Ýçi Arama

9 Sevvâl 1445 |  18.04.2024

Bir Ayet

Bismillahirrahmanirrahim

"Rabbinizden baðýþlanma dileyin, sonra O'na tevbe edin. Gerçekten benim Rabbim, esirgeyendir, sevendir."

( Hûd sûresi - 90)

Bir Hadis

Ebu Hureyre (r.a.)’tan rivayet edildiðine göre

Resulullah (s.a.v.) þöyle buyurmaktadýr:

“Sizden birisi (namazda) tahiyyât (duasýný bitirdiði) zaman;

Þu dört þeyden Allah’a sýðýnsýn:

«Allahümme innî eûzü bike min azâbi cehennem ve min azâbi’l-kabri ve min fitneti’l-mahyâ ve’l-memâtî ve min þerri fitneti’l-Mesîhi’d-Deccâli»

1. Allahým! Cehennem azabýndan,
2. Kabir azabýndan,
3. Hayatýn ve ölümün fitnesinden,
4. Mesîh Deccal’in fitnesinden Sana sýðýnýyorum.”

Müslim, Mesacid 128 (588) Buhârî, Cenaiz 88;Ebu Davud, Salât 178-179 (983)

Bir Dua

Allah’ým! Helal olan nimetlerinle yetinmemi, haramlardan müstaðni olmamý ihsan eyle, fazlý kereminle beni senden baþkasýna muhtaç eyleme.”

(Hâkim, Deavât, No: 1973)

Hikmetli Söz

Hak yolunda hakikate varmak sözle olmaz, / Ýnandýðýný yaþamakla olur.

Canlý yayýn

Ýslam Ansiklopedisi

  Tasarým : Networkbil.NET

@2008 kuraniterbiye.Com